Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona mamkaa222

do kiedy trzeba pieluszkować niemowlaka i jądra kostnienia

Polecane posty

Gość wkurzona mamkaa222

bylam z małą na usg bioderek ma 6 mcy prawie , chodze państwowo i dosłownie ten lekarz to nic nie odpowie taki walnięty że nic z tego niewiem. Są jądra kostnienia tylko że w jednej kosci większe a w drugiej mniejsze czy to źle? i jeno jest troszke wyżej. mam ją nadal pieluchować -ale niewiem do kiedy do roku czy więcej jeszcze?powiedział że juz nie będzie następnej wizyty i mnie zbył, chyba musze iść prywatnie:(

Gość lepiej idź
prywatnie tu raczej nikt ci nie pomorze

Gość wkurzona mamkaa222
nie wchodzi link

Gość zolzy...
linki nie dzialaja wejdz na www.edziecko.pl wejdz na forum edziecko nastepnie dyskutuj na forum wejdz na niemowle i wyszukaj temat dysplazja stawow biodrowych

Gość uziemiona.
idz prywatnie. MY bylismy u ortopedy, jak maly mial 2 miechy, wszystko bylo okey. Ale wczesniej polozna srodowiskowa na wszelki wypadek zalecila pieluchowanie. Jednak nie wychodzilo nam to, maly sie denerwowal, wiec zrezygnowalismy. Gdzies czytalam, ze to pieluchowanie zupelnie nie jest potrzebne, no ale zawsze jest tak, ze ile ludzi, tyle zdan....kazdy lekarz co innego powie...

Gość wkurzona mamkaa222
mnie powiedział ze ja źle ją pielęgnuje bałwan jeden, ja ją pieluszkuje czasem jej daje luz bo dziecko nie ma jak się poruszać, znacie jakąś stronkę żeby znależć prywatne przychodnie?ile prywatnie kosztuje takie usg:(

moja tez miała problemy z bioderkami, moja lekarka powiedziała żeby nie pieluchowa tylko pokazała mi ćwiczenia i kilka razy z mała cwiczyłam. i to pomogło. ćwiczenie jest proste i malucha nie boli. ja to robiłam w formie zabawy przy każdej zmianie pieluszki. w miesiąc pomogło. mała miałą wtedy 2 miesiące gdy zaczynałyśmy ćwiczyć

Gość wkurzona mammka2222
jakie to jest ćwiczenie

Gość skad jestes autorko

Bardzo proste, układasz nóżki dziecka tak, aby uda tworzyły linie prostą. Trzymasz za kolanka i delikatnie dociskasz nóżki do podłoża i zwalniasz nóżki z tej pozycji. Z czasem będą coraz bliżej podłoża. Nic na siłę. Tak po parę razy dziennie. Ja powtarzałam ćwiczenie po 5 razy przy każdej zmianie pieluszki i dodatkowo 3 razy dziennie. Wszystko w formie zabawy. Mała nawet nie wiedziała że ćwiczymy. Jak stawiała czynny opór przy ćwiczeniach odpuszczałam, aby jej nie zrazić do ćwiczeń. Jak jej przeszły fochy to ćwiczyłam. Jakbyś nie wiedziała jak ułożyć nóżki do ćwiczeń, po moim opisie, mogę zrobić zdjęcie i przesłać Ci na maila. W razie czego pisz na maila: olenka7olenka@o2.pl