Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

Gość Jaskolka

Po odstawieniu tabletek anty cykle wydluzyly mi sie do 40 dni 2 cykle staralm sie o dziecko i narazie bez efektow.Obserwacja sluzu nic nie dala.Kiedy powinna wystapic owulacja przy 40 dniowym cyklu?????

Gość dzasty86
ale ten cykl kazdego miesiaca jest 40- dniowy???????? jesli tak to dodaj sobie do pierwszego dnia ostatniej miesiaczki 40 dni - wten sposob wyznaczysz date kolejnej miesiaczki , a pozniej od tej daty kolejnej@ odejmnij 14 dni i wowczas w ten dzien powinna wystąpic owulacja plus/ minus 2 dni

Gość dzasty86
a jezeli to nie pomoze, to zakup sobie w aptece testy owulacyjne i wtedy sobie sprawdzisz w 99,9%

Gość dzasty86
ja jestem w podobnej sytuacji jak ty, tylko ze ja mialam bardzo nieregularne @, nie bralam nigdy tabletek anty. raz cykl trwal 22 dni a raz 46 dni. od dwoch miesiecy biore duphaston na uregulowanie. troche mi sie cykle poprawily bo teraz mam 26,27 dni.robie sobie testy owulacyjne. ja ze swoim partnerem staram sie juz pol roku , ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie nam sie uda za ciebie tez trzymam mocno kciuki

czesto jest tak, ze im dluzszy cylk tym wieksze prawdopodobienstwo braku owulacji. najlepiej pojsc do gin. na monitoring cyklu

Gość jaskolka
dzasty86....nie kazdego miesiaca nie dostaje okresu po 40 dniach czasem mam 36, 37 dniowy cykl

Gość dzasty86
sorki dopiero teraz przeczytalam wiadomości, jezeli dostajesz rożnie to wez dlugosc cykli z ostatnich 4 miesiecy, dodaj do siebie i podziel przez ilosc miesiecy czyli 4. wtedy wyjdzie ci tak zwana srednia matematyczna tych twoich cykli. ja od czterech dni zaczelam robic testy owulacyjne. trzy dni wyszlo negatywnie, dzis wyszly dwie kreseczki,,,,,,,, wiec zaczynamy starania zobaczymy co z tego wyjdzie, a ty robias testy?????

Gość dzasty86
testy owulacyjne to dobra sprawa, takie wyliczanie nie da ci calkowitej pewnosci ,a testy daja pewnosc w 99 .9% ze wystapi owulacja

Gość jaskolka
tak robila testy owulacyjne plus obserwacja sluzu ale testy nie wykazaly skoku lh natomiast mialam sluz plodny wiec nie wiem o co chodzi zobaczymy jak bedzie w tym cyklu zamierzam pelna para zaczac staranka:)dzis mam 4 dzien cyklu moja miesiaczka juz sie konczy w zasasdzie to mam takie slabe plamienia brazowe przez pierwsze 2 dni miala obfity okres .A Twoja miesiaczka jak dlugo trwa?

Gość jaskolka
trzymam kciuki mam nadzieje ze nam sie uda w tym cyklu:)

Gość jaskolka
dzasty86.....testy owulacyjne robilas z porannego moczu czy w ciagi dnia?

Gość dzasty86
testy owulacyjne najlepiej robic w godzinach 10-16. moj okres trwa zazwyczaj 6 dni

Gość dzasty86
a test owulacyjny wyszedl mi pozytywnie w 9 dniu cyklu

Gość dzasty86
a testy ile dni pod rzad robilas....? ???????????? bo ja 4 dni

Gość agacienka
nie wiem skad Wy macie takie dane...w podrecznikach do biologii do GIMNAZJUm jest napisane ze ok 14 dni od ostatniego dnia miesiaczki...czyli w przypadku 40dniowych cykli w 26 dniu

Gość dzasty86
tak moze bzc ale jezeli cykle sa regularne a kolezanka nie ma takich cykli

Gość dzasty86
najlepiej robic testy owulacyjne wtedy wiemy dokladnie czy wystepuje owulacja czy nie

Gość jaskolka
ja robilam na 5 dni przed oczywiscie pod rzad kurcze wcale to nie jest takie proste:(jak sie ma nieregularne cykle

Gość dzasty86
wiec o czym mowisz, poniewaz ja sama mam nieregularne cykle, dopiero od dwoch miesiecy biore duphaston na uregulowanie. tez bym ci to tradzila, abys poszla do ginekologa zeby ci dal jakies tabletki. ja mialam nawet bardziej nieregularne cykle niz ty poniewaz bylo tak, ze jednego miesiaca mialam cykl 22- dniowy , a nastepnie 46- dniowy. teraz jak biore duphaston to mam 26 i 27 dniowe cykle

Gość dzasty86
ale co nie jest proste jak sie ma nieregularne cykle??????? wykonywanie testów owulacyjnych czy zajscie w ciaze???????????????? ja staram sie od grudnia ale mam nadzieje ze w koncu teraz jak wyznaczam sobie owulacje i jak biore duphaston to mi sie uda

Gość dzasty86
jaskolka..... a ty zaczelas juz starania w tym cyklu??????? ktory to dzis jest twoj dzien cyklu??robilas testy owulacyjne?

Gość jaskolka
dzis moj 6 dzien cyklu testy owulacyjne juz kupilam i zaczelam dzis lykac olej z wiesiolka w kapsulkach ponoc poprawia sluz plodny:)mam nadzieje ze uda Ci sie zafasolkowac w tym cyklu trzymym za nas kciuki!!!!!!!!!!!!!!1

Gość dzasty86
a o kiedy zaczniesz robic te testy??? bo ja zaczynalam u siebie od 6 dnia cyklu, a w 9 dniu cyklu test wyszedl pozytywnie. ja biore dodatkowo duphaston- ginekolog przepisal mi go na uregulowanie, lek tez przeznaczony jest rowniez dla kobiet w ciazy i kobiet starających sie o dziecko

Gość dzasty86
a ile masz latek??

Gość dzasty86
ja 23

Gość jaskolka
ja mam prawie 26:).Kurcze nie wiem kiedy zaczac testy robic ostatnia miesiaczke dostalam po 40 ale w tym cyklu owulka moze wystapic wczesniej prawda?hm....co do duphastonu to jesli w tym cyklu nie uda mi sie zafasolkowac pojde do gina i poprosze by mi przyepisal ten lek.

Gość jaskolka
dzasty86 ...a Ty juz mialas przytulanki w tym cyklu:).Ja jescze nie ale na dniach zaczne tylko kurcze zeby testy wykazaly skok lh.Najbardziej to sie martwie o te cykle bezowulacyjne:(Bo slyszalam ze przy takich dlugich cyklach jak ja mam moge sie zadarzac bezowulacyjne ale wtedy ten dhupaston moze pomoc on tez jest na wywolanie owulki?

Gość dzasty86
czy jest na wywolanie owulacji to nie wiem, ale napewno podwyzsza poziom progesteronu ktory jest potrzebny do utrzymania ciązy. poza tym czy masz pewnosc ze w tych dlugich cyklach nie mialas owulacji??????????

Gość dzasty86
u mnie test owulacyjny wyszedl pozytywnie w sobote to byl moj 9 dzien cyklu. a przytulanki byly wczoraj. mam nadzieje ze cos z tego bedzie , bo przez najblizszy tydzien przytulanek nie bedzie , bo moj partner w delegacji...:(

Gość dzasty86
jezeli masz tak dlugie cykle to udaj sie jak najszybciej do ginekologa. ja rowniez zwlekalam z tym bardzo dlugo i rowniez dlugo nie moglam zajsc w cize ( moze tez nie mialam owulacji-niewiem sama) , mialam cykle nbardzo dlugggeeeeeeeee czasami nawet 46 dni tak jak pisalam wczesniej. teraz w sumie biore juz trzeci cykl duphaston( lekarz zalecil mi tylko po jednej tabletce dziennie od 10 do 20 dnia cykllu) i od tego czasu jak je biore jest lepiej bo moje cykle trwają albo 26 albo 27 dni