Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

I jak tam zdrowko dzasty?jak sie czujesz?mam pytanko lykasz jakies witaminki dla kobiet w ciazy?

hej. ja czuje sie dobrze, tylko czasami zalezy od dnia jak cos jest nie tak heh ale zadko tak bywa:)tak ja biore witaminy, na poczatku nie bralam i mialam nie zadobre wyniki . a dokladnie biore prenatal DHa a ty bierzesz jakies?

ja najpierw lykalam kwas foliowy tak do 12 tyg teraz zaczelam lykac materna centrum ktore polecila mi gin.Ja tez sie czuje oki zaczely mi troche zaparcia dokuczac:(

Dzasty co u Ciebie?jak sie czujesz?ja jak narazie dobrze.Brzuszek zaczyna byc coraz bardziej widoczny:)

hej. u mnie ok. czuje sie dobrze. oby tak dalej, tylko czesto mnie plecy bolą ...ale da sie wytrzymac , dzisiaj zaczal mi sie wlasnie 30 tydzien, a ty jak tam?

Ja jutro zaczne 18 tydzien czuje sie dobrze jedynie to ciagle latam do toalety bo mam straszne parcie na pecherz dobrze ze ty i dzidzia czujecie dobrze

Gość emaja
Czesc dziewczyny, przeczytalam Waszą historię i na końcu łzy mi sie w oczach pojawily ze Wam sie udalo:)) super. Ja jestem w podobnej sytuacji. Chciałabym, aby moja 1,5 roczna córcia miała rodzeństwo i od 3 miesiecy sie staramy , no i jak narazie cisza. A moje cykle są dosć długie, własnie po 40,42 dni. Troche mnie zmartwila informacja, o ktorej nie wiedzialam, ze przy dlugich cyklach nie wystepuje owulacja. Teraz rozpoczal mi sie nowy cykl, a dokladnie 7 dc, mam zamiar od dzis zaczac stosowac kapsulki z wisiolka, i testy i mam do Was prosbe - pytanie, doradzcie od ktorego dnia mam zaczac robic testy? dziekuje za odpowiedz

emaja....zacznij robic testy od okolo 12 dnia cyklu ja tak robilam a mialam rowniez dlugie cykle.Jednak tak naprawde udalo nam sie jak przestalam stosowac testy owu i troszke wyluzowalam tzn swoje upragnione dwie kreseczki zobaczylam wtedy gdy sie ich najmniej spodziewalam.poprostu w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze gdy sie kochalam przestalam myslec o dzidzi.To chyba prawda,ze jak sie bardzo pragnie dziecka ciezko je poczac jak sie troche wyluzuje wtedy sie udaje:).trzymam kciuki by Tobie sie udalo i pisz ja Ci ida staranka:)

Gość emaja
Dziekuje Jaskolko za odpowiedz, no wlasnie mam na tescie owu 2 kreseczki wiec trzymaj kciuki:) A jak tam brzusio rosnie? ktory to juz tydzien, znasz juz plec dziecka? duzo zdrowka zycze ...

emaja.....bede trzymac kciuki mam nadzieje ze staranka beda owocne.Ja jutro zaczynam 20 tydzien ale ten czas leci.Brzusio juz widac:).Wydaje mi sie zaczynam juz powoli odczuwac ruchy dzidzi.W przyszlym tyg mam wizyte u gin wiec mam nadzieje ze uda sie podejrzec czy to bedzie synus czy corcia.Jak tylko sie dowiem to napisze.

Gość emaja
No to juz polowa za Toba, teraz zleci jak z górki, czyli termin masz jakos koniec lipca pewnie, albo sierpien, trzymam kciuki zeby dzidzius pokazal to co potrzeba:)) A ja jestem tak ciekawa co mi przyniosa najblizsze dni, wiem ze to nie jest dobre tak mysli skupiac na jednym, ale jakos trudno to przychodzi, zwlaszcza jak mam wolna chwilke, bo moj lobuziak wypelnia mi dzien od rana do wieczora:)) trzymaj sie Jaskolko i czekam na nowe wiesci:)) pozdrowionka

emaja.....widzialam wczoraj na usg to na pewno bedzie synek:):):)dzidziul rozwija sie prawidlowo.Ja wciaz trzymam kciuki oby Twoje staranka byly owocne!!!!!jak juz tylko cos bedziesz wiedziec dawaj znac

Gość emaja
ojej super, GRATULUJE!!! mi tez marzy sie teraz synek:) ale jakby byla corcia to wiadomo tez super. Bardzo sie ciesze ze u Twojego dzidziulca wszystko ok, teraz mozesz juz imię wybrac:) No a mnei kusi zeby zrobic juz test, ale jeszcze poczekam pare dni, ale boje sie troche ze sie rozczaruje:(ehh, najgorze to czekanie, ale nic to trzymaj moooocno kciuki Jaskolko:)) A cos Dzasty sie nie odzywa, mam nadzieje ze wszystko w porzadku.

dzasty.....martwie sie ze sie nie odzywasz:(mam nadzieje ze wszystko u Was w porzadku???????????????????????????

Gość emaja
hej ,:(niestety tym razem sie nie udalo, troche smutno, ale nic to nie poddaje się. Ale jakas zmiana nastąpiła, bo moj cykl z 42 dni spadl do 32. W tym miesiacu musi sie udac, prawda?:) A Ty jak sie czujesz Jaskolko? jak Twoj synus bryka troszke? Imię juz wybraliscie?

emaja....glowa do gory w koncu sie uda!caly czas trzymam kciuki!badz twarda nie poddawajcie sie!ja sie czuje dobrze.Wczoraj bylam na usg polowkowym.Dzidzius rozwija sie prawidlowo.Wazy juz 500 gr:).Jesli chodzi o imie to chyba bedzie Wiktor....:) ruchy malego sa coraz bardziej intensywne.Maly jest ruchliwy zwlaszcza na wieczor jak juz leze w lozeczku to czuje jego kopniaczki super uczucie:)

Gość emaja
No to super, ze u synka wszystko dobrz, a imie bardzo ładne. A poczuc ruchy dziecka w brzuszku- bezcenne:) ale jeszcze da Ci popalić:) No ja się nie poddaje, mąż tez nie, grunt do pozytywne nastawienie. Jak zrobilam test to mialam troche dola, ale stwierdzilam ze nie ma co sie martwic bo to tylko moze zaszkodzic. No wiec kochana Jaskolko dziekuje za trzymanie kciukow, ale jak mozesz to trzymaj dalej:) Trzymajcie sie cieplutko i Miłych Świąt Wam zyczę!!

hej, sorki ze sie nie odzywalam , ale ostatnimi czasy mialam bardzo duzo spraw na głowie...i dlatego sie nie odzywalam , a u nas wszystko w porzadku... mialam kilka dni temu wizyte u ginekologa i kazal powoli szykowac mi sie do porodu.... dla dzidzi mamy jhuz wszystko , wiec juz nie mozemy doczekac sie kiedy pojawi sie na swiecie..... jestem juz w polowie 36 tygodnia a ty jaskolka? duzo do tej pory przytylas?

hej dzasty ciesze sie ze sie odezwalas bo martwilam sie ze juz cos sie stalo:(...Ja jestem w polowie 26 tyg brzusiol rosnie synek daje poalic zwlaszcza nad ranem,ale to super uczucie:).My tez zaczelismy kupowac potrzebne rzeczy dla dzidzi.Chodz jeszcze przed nami kupno wozka i paru takich akcesorii.To jeszcze troche i wezmiesz swoja corcie w ramiona:)

hej jaskolka:) jak samopoczucie? moj termin juz sie wielkimi krokami zbliza, wiec czekam z niecierpliwoscia az sie zacznie , a u ciebie jak tam samopoczucie?

Dzasty trzymam kciuki za szybkie i szczesliwe roziazanie!!!!!!u mnie oki coraz ciezej mi ale sie trzymam maly wierci sie i kopie :)no i te nocne wedrowki do toalety heheh

dzasty jak tam sie czujesz????czy dzidzia juz jest na swiecie?????