Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate z nad rzeki Hudson

Czy Wy tez nudzicie się w pracy?????

Polecane posty

Gość ccxxxx
pracowałem w administracji uniwersyteckiej kasa słaba 1200 zł a masa obowiązków więc 13 była takim pocieszeniem małym. teraz mam niewiele więcej 1400 zł ale za to nic nie robie :-)

Gość Patryska
i co cieżkie bylo te studium?? duzo matematyki?? a w jakiej szkole sie uczylas??

Gość Kate znad rzeki Hudson 2
co ja robie....hm.... ogolnie to jestem od odbierania telefonów -jesli nie ma tej osoby to przekazuje informacje itp. zajmuje sie biurokracja kilku firm. Chodze na poczte i robie jeszcze inne rzeczy zwiazane z prawidłowym działaniem sklepów..... wiecej lepiej nie powiem bo jeszcze mnie ktos namierzy :) hehe

Gość emo-80
Dokładnie nie tylko:)

Gość Patryska
Kate znad rzeki Hudson 2 - no to jak to jest możliwe ze sie nudzisz??

W moim studium nie było matmy. Ale duzo rodzaji PRAWA. Prawo pracy, prawo gospodarcze, prawo cywilne, prawo administracyjne, byla rachunkowosc i arytmetyka gospodarcza. Statystyka i informatyka... matmy nie bylo w ogole.

bo to co robie zajmuje mi w ciagu dnia naprawde kilka minut na godzine :) coz....

Gość Patryska
a ciezko bylo na tym studium??

NIE :) To bylo Studium Dzienne. Zaocznie chyba tez można było, ale ja nie chciałam. Normalnie chodzilam 5 dni w tygodniu do szkoly, normalnie byly sprawdziany itp. Takze ja tam przezylam naprawde fajne 2 lata :)

Gość Patryska
no ja chcialabym isc na zaoczne :) a we wrocku sie uczylas?? a duzo bylo nauki??

Gość KATE znad
w Poznaniu. Ogolnie nie bylo wiecej nauki niz w normalnej szkole. Dostawalas material i uczylas sie na spr. Naprawde dla mnie nic wielkiego a do orłów nie naleze :)

Gość ccxxxx
gdzie Ci Hudson zniknął?

Gość masajkaaa
Jestem, najedzona :P Wyobraźcie sobie, że po skończeniu studiów dostałam podwyżkę - 40 zł brutto. Gdybym nie miała w miarę dobrej sytuacji materialnej, chyba bym się załamała ;)

Gość ccxxxx
ja miałem 20 zł podwyzki

Gość emo-80
No to masakryczne podywżki:DNie ma co tylko robić studia:D

Gość masajkaaa
Patryska, ja też przyszłam na staż do roboty, gdzie pracowały same stare babska. I to SAME babska, wredne i zasiedziałe na stołkach. Ale na szczęście kadra zaczęła się wymieniać - babcie powoli przechodzą na emeryturkę ;)

Gość Patryska
Wysłali mnie po papier do księgarni to sie chociaz troche przeszłam :)

Gość Patryska
masajkaaa - ale z tymi ktorymi ja pracuje to im troche jeszcze zostało do emeryturki niestety.

Gość KATE znad
ccxxx - a co? Wolisz pełna nazwe? :) hehe

Gość ccxxxx
a co studia dają? ja mam studia a zarobki widac jakie są ... z drugiej strony firma prywatna też nie zawsze daje lepszą kasę a jesli tak to gorzej jest ze stabilnościa takiego zatrudnienia

Gość ccxxxx
Kate -------> albo wracasz do starego nicka albo ja zmieniam swojego :-)

Gość masajkaaa
NIby tak, ale mój chłop jest po studiach, pracuje w prywatnej firmie, jest jednym z kierowników jednego działu (!!) i ma ponad 3 tysiaki na rękę! Nie mówiąc o bonach i innych takich. I to mieszkamy na wiosce, nie w żadnym mieście. Więc widać, jak budżetówki mają nasr...

Gość ccxxxx
no tak kierownikiem..... a komu od razu dadzą kierownika . chodziłem na kilkadziesiąt rozmów kwalif. i zarobki były marne więc to troche mit z tymi prywatnymi firmami a teraz jeszcze jest kryzys

Gość Patryska
teraz mozna wiecej zyskac na dobrych znajomosciach a nie po ukonczonych studiach.

Gość masajkaaa
Ale totalnie nie robi nic związanego z kierunkiem studiów, w tym roku planuje iść na podyplomówkę z zarządzania ludzikami i pewnie dostanie jeszcze więcej kasy (przyda się, nie powiem). Też od razu do tego nie doszedł, trochę minęło - ale w prywatnych szansa rozwoju jest. W każdym razie - w naszym związku raczej nigdy nie będzie tak, że baba zarobi wiecej od chłopa :D

Mój Mąż ma tylko Liceum dla Dorosłych skończone i zarabia ok 4 do 5 tys na miesiąc. Takze nie ma reguły.

Gość masajkaaa
Aaaa, dodam tylko, że małż został kierownikiem ZANIM skończył studia, więc dokładnie - nie ma reguły.

Gość ccxxxx
jeśli z góry zakładasz że będziesz całe zycie mniej zarabiac od swojego faceta .... :-) ps. wiem jedno - w prywatnej firmie jak cie maja zwolnic to się nie pierniczą i nie cackają . jednym z plusów budżetówki jest stabilnośc zatrudnienia a i o kredyty łatwiej jest.

Gość masajkaaa
Niekoniecznie się nie pierniczą, jak masz umowę na czas nieokreślony to obowiązuje taki sam okres wypowiedzenia jak w budżetówce. Jestem realistką i wiem, że na bank będę mniej zarabiać od niego, dopóki będę tu siedzieć :D Po głowie co prawda chodzi mi własny interes, no ale chyba nie mam odpowiedniego charakteru, żeby się rzucać na głęboką wodę. Chociaż... kto wie.

masajkaaa - Ty narazie sie zajmij swoją ciążą i dziecmi a potem jak juz troche odchowasz to moze bedzie juz po "kryzysie" i a nóż Ci sie uda z nowym biznesem :)