Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mama..

CIAZA NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM

Polecane posty

Gość pytajaca mama..

zaszlam w ciaze a jestem na urlopie wychowawczym,co teraz nalezy mi sie macierzyski na drugie dziecko jak urodze czy nie

Gość Ofkors
Należy jak najbardziej. Ja byłam w takiej sytuacji i przerwałam wychowawczy, wróciłam do pracy na kilka dni a potem znowu poszłam na L4 i w ten sposób mam płatne aż do porodu a potem płatny macierzyński. Pracodawca nie ma prawa cię nie przyjąć a i zwolnić nie może:-) Podanie o rezygnację z wychowawczego musisz złożyć najpóźniej na 2 tyg. przed powrotem do pracy, nie musisz podawać przyczyny. Tego samego dnia, którego masz zacząć pracę przynieś l4 i po bólu. Ale najadą na mnie zaraz jakieś nadgorliwe ;-)

Gość ..................88
a jezeli jestem na urlopie wychowawczym i pobieram zasiłek wychowawczy 400zł ,od sierpnia przerywam urlop wychowawczy i wracam do paracy ,poniewaz znow zaszlam w ciaze o chce isc na zwolnienie ,to na l4 bende dostawac taka wyplate jaka mam na umowie ? czy srednia z roku

Gość kuias
bedziesz dostawać to co masz na umowie, jeśli tj kolejna ciąża. A w ogóle to pracodawca musi wyrazić zgode na przerwanie wychowawczego, jesli sie nie zgodzi to L4 możesz sobie wsadzic w nos.