Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdoła

ciąża i depresja

Polecane posty

Gość mamdoła

może to nikogo nie zainteresuje, ale muszę się wyżalić. jestem w ciąży i wcale mnie to nie cieszy. kocham to dziecko, ale ta ciąża to całkiem nieodpowiedni moment. wpadka mimo zabezpieczania. mam już roczne dziecko i ciężko mi już ogarnąć siebie i i je, a teraz będzie kolejny niebagatelny obowiązek. a ja nie mam siły... ostatnio krucho u mnie ze zdrowiem, ciąża osłabia mnie jeszcze bardziej. czasem nie mam sily ugotować obiadu... jestem załamana. do tego finansowo też mogłoby być lepiej. najbardziej przeraż mnie to samopoczucie. dzien w dzień robię wszystko resztkami sił. u lekarzy byłam, nie wiedza dlaczego tak słabo się czuję. już popadłam w depresję. nie wiem jak dam radę zając się dwójką małych dzieci. jestem załamana.

Gość lalolaa
nie wiem czy ta" depresja" to u ciebie poprostu zmeczenie czy taka prawdziwa bo ja w ciazy mialam taka depresje,ze nie obylo sie bez lekow i terapi tak wiec moze psycholog?

Gość
depresja to choroba, wiec powinnas wziac srodki przeciwdepresyjne, sa takie ktore mozna stosować w ciazy. Podnosza poziom neurokprzekaznikow w mozgu odpowiedzialnych za stan psychiczny. To ze jestes tak niezadowolona ze swojego zycia to najpewniej wynik depresji. na pewno w Twoim zyciu jest wiele pieknych spraw i rzeczy, z ktorych nie mozesz sie cieszyc bo ta wstretna deprecha nie pozwala. Wiem co mowie bo sama przeszlam depresje i wiem czym to pachnie. Leki i terapia pomogly mi stanac na nogi, zupelnie jakby mi ktos czarne mysli wyssał z glowy. Potrzeba jednak do tego chęci i czasu. Powodzenia, trzymam kciuki !!!

Gość -agatka--
wiesz taki ciagly brak sil jest wlasnie objawem depresji wiec chyba powinnas udac sie do psychologa