Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cashcarry

Czy to objawy zblizajacego sie porodu?

Polecane posty

Gość cashcarry

Witam mam pytanie .jestem w 38 tygodniu ciąży od 3 tygodni kawałkami odchodzi mi czop śluzowy,oraz meczyło mnie stawianie brzucha teraz od paru dni doszły bóle jak na miesiączkę . Dzisiaj co mnie zdziwiło po moich zaparciach strasznych i twardych stolac był strasznie miekki nie mozna tego nazwac raczej biegunka ale był bardzo miekki czy myslicie ze na dniach moge urodzic? Ze cos zaczyna sie dziac? . Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz.

Gość moim zdaniem tak
wszystko na to wskazuje. Powodzenia ;)

Gość cashcarry
Byłoby super bo już mam dość i jakoś ruchy dziecka się zmieniły ogólnie było ruchliwe przez całą ciąże tzn odkąd można je czuć, w ostatnim tygodniu były dwa dni kiedy tylko się przeciągało, a dzisiaj jest strasznie ruchliwy abrdziej niż zwykle mało nie wyskoczy przez brzuch

Gość no to już bliziutko
Wzmożone ruchy dziecka są jednym z objawów nadchodzącego porodu.Do tego dochodzi zmiana kupki i bóle,właśnie takie jak na miesiączkę(prawie bezbolesne)to są pierwsze skurcze.Obserwuj jak często się pojawiają i czy są regularne.

Gość cashcarry
No w nocy byly dosc mocne ostatnio ale barzo nie regularne co 7,19,16 i 29 minut :/ takze nie bardzo:(

Gość no to już bliziutko
No to raczej takie przepowiadające,ale w każdej chwili moze się to zmienic:P Prawdziwe skurcze są bardzo regularne.Jak zaczną sie co 20 minut to będą co 20minut z zegarkiem w ręku.Jak co 10 to co 10;)

Gość cashcarry
chociaż pocieszyłaś mnie że już blisko :) i że mogę mieć nadzieję że w ciągu najbliżych paru dni zacznie się coś dziać na dobre. :) Dziękuję naprawdę :)

Gość no to już bliziutko
No na pewno już blisko;)Trzymaj się.Leciutkiego porodu życzę i dużo zdrówka dla dzidzi i Ciebie!