Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daddaazaz

do osob pijacych piwo

Polecane posty

Gość daddaazaz

czy kobieta ktora raz w tygodniu kilka piw wypije od y=tego utyje?

Gość Grubaśna Berta
o tak ! Jakieś 30 kilo w tydzień :D

Gość wiiiikkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ulotki dowodzą, że umiarkowane picie piwa jest korzystne dla zdrowia. Ma ono mniej kalorii niż sok pomarańczowy czy mleko - piszą browarnicy.

Gość a ja nie mowilam
Taa a co z rosnącym od piwska brzuchem? Mity? Nie sądze.

Gość beatriisssss
po piwku chce się jeść, a po jedzonku spać. Samo piwko gazuje i rozciąga żołądek jak np. Fanta

Gość daddaazaz
ale ja pije piwko i nic nie ejm wogole nei mam w zwyczeaju jesc do alkoholu

Gość Magdalena***
ja tam wypijam tygodniowo mnustwo alkoholu na imprezach a jestem szczuplutka :D:D

Gość na moim przykładzie nie utyje
ale ja mam teraz taką sytuację, że do obiadu z przyjaciółką na mieście zawsze (codziennie obecnie) pijemy piwo i potem wieczorem jeszcze jedno lub dwa. Ja wręcz schudłam, przyjaciółka też, ale spowodowane to jest tym, że obie mamy mnóstwo stresów na co dzień i chcąc się odstresować to pijemy piwko do obiadku. Wieczorem pijemy piwko, bo mamy stres związany ze sprawami osobistymi i głównie to na rozluźnienie lubimy wypić, ale nie upijać się. Jeżeli się nie ma napadów głodu po piwie to się nie przytyje na pewno.

Gość PAAANNNACOOOTA
jak sie chleje piwo i do tego jeszcze żre to sie tyje!! logiczne!

Gość stara_matka
Podobno picie piwa przeciwdziała kamicy nerkowej. Mój stary mąż twierdzi, że ma też sporo witamin z grupy B. No a te witaminki działają na system nerwowy jak balsam. A więc na zdrowie, moi kochani! Na zdrowie! :)

Gość policzymy sobie to
szklanka zabija 1000 komorek? ok, ale nie tylko tych 'niepotrzebnych', ale tych 'uzywanych'. Bo niby czemu ktos sie upija? Jakby upijały nam sie nieuywane komorki, to naprawde, voodkee moznaby pic jak wode ;D

Gość SAbinka214444
Najważniejsze jest to , że JEST PIWO i to ma kolosalne znaczenie dla życia człowieka. Pieprzyć kilogram wagi w tę czy w tę stronę. PIWO rules...))

Gość wawelny
po piwie lepiej sie sika

Gość picuś laluś
a dlaczego ...to co mam na wysokości pępka zaprzyjaźniony lekarz nazywa "mięśniem piwnym"? ; - ))

Gość sQSQqs
Piwo samo w sobie nie jest tuczące tak samo jak np. ziemniaki. Porcja samych ziemniaczków nie doda ci brzucha, ale polej je tłuszczykiem, wrzuć ze dwa skwarki i ocho! Zaczyna się bomba kaloryczna. Napij się piwka i jest okej ale pochrup przy okazji orzeszki, chipsy albo chlebeka ze smalcem (mniam, mniam!) i mięsień rośnie.

Gość xjjjssssssssssssss
Że alkohol zabija komórki nerwowe to chyba każdy wie. Poza tym cukier zawarty w piwie ma paskudny indeks glikemiczny. Należy go unikać a jak ktoś jest szczególnie zagrożony cukrzycą to pice piwa jest już samobójstwem.

Gość stara_matka
Wawelny, hihihi... tak właśnie mówi mój stary mąż... Po piwie się sika i to przeciwdziała kamicy nerkowej. Pozdrawiam wszystkich piwoszy. :)

Gość qddduuuuu
ze z piwa brzuch nie rosnie... rosnie tylko wtedy jak cos jemy podczas picia!!!! Pewnie zrecie tluste kielbasy i zwalacie potem na piwko dobre zdrowe...

Gość stara_matka
Xjjjssssssssssssss pewnie masz rację, bo ja na cukrzycowych sprawach to nie znam się.

Gość na moim przykładzie nie utyje
jeśli po piwku sięga się po jakieś chipsy czy inne żarcie (a wiem jakie ma się zachcianki po nim) to sie utyje na bank. Ale jesli samo piwko to nie ma szans by utyć. Może brzuszek się powiększać ale tylko przy siedzącym trybie życia, pracy. Ja jestem aktywna fizycznie prawie cały czas, bo muszę wszędzie obecnie biegać, wiele załatwiać i wypicie tego piwka jest nieodczuwalne dla mojej figury. Nawet wolę zastąpić kolację tym piwem bo wiem, że się odstresuje a potem to szybciej spalę niż miałabym jeść jakiś posiłek.

Gość zazazazaaaa
wszyscy myślą ze piwo dodaje masy, ale to jest błąd, piwo zawiera enzymy które każą naszemu organizmowi przetworzyć to co mamy do strawienia w tłuszcz i dlatego po piwie wzmaga sie apetyt......dlatego jesli bedziemy jesc do piwa to wszystko co zjemy będzie przetworzone na tą niechciana przez nas tkankę.....więc jak będziemy pić piwo nie jedząc nie zgrubniemy...zdrowie!!:)