czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 19, 2009 witajcie. jestem dwudziestolatka nie mam okresu od bardzo dlugiego czasu (dwóch lat). pierwsza miesiaczke mialam w wieku 13 lat i do 17 roku zycia miesiaczkowalam regularnie. dopiero potem pojawily sie dluzsze przerwy miedzy krwawieniem, az wreszcie mialam okres z tygodniowymi przerwami. nastepnie miesiaczka calkiem ustala i tak jest do dzis. bylam z tym odrazu u ginekologa, zrobili mi usg brzucha i dopochwowe i wszystko bylo ok. mialam tez robione badania hormonalne ale ona takze wyszly prawidlowo. dostalam luteine ktorej stosowanie nie wywolalao miesiaczki. lekarze nie wiedza co mi jest. mowia ze to moze od stresu. no ale od stresu miesiaczka moze sie najwyzej przesunac kilka miesiecy a nie ustac na tak dlugi okres czasu. co o tym myslicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antoine Napisano Czerwiec 19, 2009 może masz przedwczesną menopauze, choć to raczej niemożliwe, jeśli wyniki badań hormonalnych masz w normie... zmień lekarza w takim razie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 bylam juz u 3 lekarzy. i zaden nic nie wie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antoine Napisano Czerwiec 20, 2009 to przykro mi :( szukałaś w internecie? hmm ponawiaj topik, może znajdzie się ktoś, kto miał podobne objawy. powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość może masz zbyt małą wagę ciała Napisano Czerwiec 20, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 szukalam wlasnie w internecie i nic nie widzialam. martwi mnie to bardzo. i nie mam zbyt malej masy ciala. powiedziala bym nawet ze mam bardzo kobiece ksztalty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość poszukaj Napisano Czerwiec 20, 2009 na jakimś forum medycznym,gdzie odpowiadają specjaliści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 sprobuje tez tam. ale jak by tu ktos mial jakies spostrzezenia to tez prosze o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość omatkobosko Napisano Czerwiec 20, 2009 a jakie hormony robiłas? ja tez miałam te problemy! ale luteina zawsze pomaga! musisz koniecznie zanlezc dobrego specjaliste, który polozy cie do szpitala i zrobi szereg badań! to konieczne! mozesz miesc np problem z nadnerczami które wydzielaja kortyzol a jego nadmiar powoduje takie problemy. nie miesci mis ie w glowie ze lekarze tak cie zostawili! jestes młoda! bedziesz chciala pewnei miec dzieci! musisz juz teraz o tym pomyslec! skąd jestes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 jestem z malopolski. musze chyba pojechac do jakiegos lepszego specjalisty bo dzieci chce miec, a bardzo sie boje ze niedlugo bedzie zapozno. zrobili mi poziom hormonow tarczycy, progesteron, cos tam jeszcze. wszystko bylo ok. i nie wiem czemu ta luteina nie zadzialala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hardcory Napisano Czerwiec 20, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hm.......12345678 Napisano Czerwiec 20, 2009 czarnulka19.....musisz odwiedzic jakiegos dobrego poleconego ginekologa endokrynologa bo to musza byc jakies zaburzenia hormonalne najlepiej zeby to byl endokrynolog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hm.......12345678 Napisano Czerwiec 20, 2009 co za lekarze nie powinni lekcewazyc takiego czegos.Dziewczyno a rozmawialas o tym z mama wie o twoich zaburzeniach miesiaczkowych ?kurcze szkoda mi ciebie moze faktycznie powinnas zglosic sie do szpitala na oddzial ginekologiczny powinni cie przebadac i dac cos na wywolanie okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zglos sie do endokrynologa Napisano Czerwiec 20, 2009 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 wiesz to sie zaczelo jak mialam 17 lat wiec mama o wszystkim wiedziala. teraz juz sama sie tym zajmuje. w piatek ide jeszcze raz do lekarza, jesli teraz tez nic cie wymysli to chyba pojade do jakiegos innego miasta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hm....123456 Napisano Czerwiec 20, 2009 trzymam kciuki na pewno natrafisz na jakiegos normalnego lekarza ktory pomoze ci przywrocic cykle miesiaczkowe daj znac co ten lekarz powiedzial powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antoine Napisano Czerwiec 20, 2009 wiesz co, przypomniało mi się, że moja koleżanka miala podobny problem, tyle, że ona miała torbiele na macicy i jajnikach, byla po operacji i nie miala okresu, na wywolanie lekarz przypisał jej pigułki, co uważam jest bez sensu - bo i tak nie zajdzie w ciąże, przeciez to nie jest normalny okres tylko krwawienie z odstawienia. może masz jakieś głęboko ukryte torbiele? musisz koniecznie wybrać się do dobrego lekarza, może Ci się to nie udać od razu, ale szukaj, szukaj i szukaj aż znajdziesz!!! 3 mam kciuki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 dziekuje wam bardzo. jakos lepiej sie czuje czytajac wasze wypowiedzi. bede pisala jak i co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marakuja000000 Napisano Czerwiec 20, 2009 czarnulka 19 ......cora mojej zaczela miesiaczkowac majac 14 lat miala okres przez 3 lata potem w wieku 17 lat nagle miesiaczki ustaly okazalo sie ze ma bardzo wysoka prolaktyne i to ona byla odpowiedzialna za brak cykli miesiaczkowych.Dziewczyna dostala specjalny lek na jej zbicie i o miesicu dostala okres i potem juz dostawala co 30 dni.takze raz jeszcze przepadaj hormony zwlaszcza ta prolaktyne pozdrawiam i zycze powodzenia i powrotu miesiaczek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnulka19 0 Napisano Czerwiec 20, 2009 dziekuje za odpowiedz. ale prolaktyne badalam 2 razy i za kazdym wychodzila dobrze. wlasnie to jest bardzo dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach