Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bania_

bańki mydlane...

Polecane posty

Gość bania_

Niedługo będę świadkiem u kumpeli. Razem z przyjaciółmi myślimy, żeby jakoś urozmaicić tę uroczystość i wpadłam na taki mały pomysł, dotyczący wyjścia z kościoła - zamiast ryżu, czy pieniążków, czy płatków róż (to wszystko było u innych znajomych) rozdać najbliższym znajomym takie pojemniczki małe do puszczania baniek mydlanych. Ustawią się przed wejściem do kościoła i zamiast rzucać czymś, to dmuchną wszyscy razem - tak sobie myślę, że mogłoby to ciekawie wyglądać potem na zdjęciach. Zastanawiam się tylko, czy nie zaszkodzi to wyglądowi panny młodej - w sensie: nie zaplami sukni, nie zniszczy fryzury czy makijażu.... Jak myślicie??

Gość tosia z krainy pszczól
nie za fajny pomysł, rzeczywiście mozesz zaplamic jej suknie a jeszcze gorzej jak dmuchniecie w ich tymi bańkami a młodej albo młodemu trafi w oko, przeciez to piecze nie miłosiernie

Gość Dano vaniliowy
Byłam w maju na weselu, gdzie właśnie były banki zamiast pieniazkow czy ryzu:) Wyszlo ciekawie, zwlaszcza, ze to byl 2 maja, bardzo slonecznie, wiec pieknie sie mienily w sloncu. A pannie mlodej i panu nic sie nie stalo:)

Też o tym myslałam :D a nawet powiem więcej - już je dawno kupiłam na swój ślub :D, bo u nas jest zakaz sypania ryżem niestety. My ślę, że bańki z większej odległości nie zaplamią sukienku, no chyba, że ktoś będzie dmuchał prosto na pannę młodą :D

Gość bania_
No właśnie też tak myślę, że jak się będzie dmuchać w górę, nie prosto w twarz młodym, to może nie będzie źle ;)

moim zdaniem to juz jest za wielkie wymyślanie. Po to są tradycje ślubne tak jak biała suknia, obrączki, podwiazka itd zeby je dalej przekazywac. Niedługo ślubna pójdzie do ślubu na czarno - bo żeby było inaczej niz robią wszyscy..

Gość bania_
Ale to mnie akurat zupełnie nie interesuje - wymyślanie, czy nie. Interesuje mnie ewentualna szkodliwość baniek na wygląd państwa młodych. Tylko o to pytam :P

Gość zolwikkk
wczoraj dostalam probke tkich baniek mydlanych bo corka znajomej brala slub. jedna osoba zakupila z 60 takich malutkich flakonikow wygladajych jak tort weselny i te 50 osob puszczalo banki. przy takiej ilosci baniek to chyba na 100 % beda plamy?

Gość zolwikkk
no a tu 50. bo tot anie jest. te torciki male z plynem w srodku za 1,50 mozna dostac. i tyle tego bylo podono ze na zdieciach widac bylo plamki na sukni

Gość zróbSWOJślub
Bańki mydlane na wyjściu z kościoła są świetne. Szczególnie, że w niektórych parafiach jest kategoryczny zakaz sypania. Płyn nie zostawia plam na ubraniach. Więcej o bańkach i innych ślubnych inspiracjach piszemy na naszym blogu :) http://zrobswojslub.pl/banki-mydlane-po-co-to-komu/