Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna D

zostałam sama w ciaży, czy ktos mi pomoże?

Polecane posty

Gość Samotna D

dowiedziałam się o swojej ciaży w 5 tygodniu, moj chlopak rzucił mnie kiedy sie dowiedzial, boje sie zostac sama, co powiem kiedys dziecku, ze tatus go nie chcial czy ze byl najwspanialszym czlowiekiem na ziemi tylko nie moze z nami byc...??? jestesmy mlodzi, mamy po 22 lata ale chyba nie az tak zeby nie moc sprobowac. on namawial mnie na aborcje farmakologiczna mowil ze to calkowicie bezpieczne ale ja w to nie wierze. probuje z nim rozmawiac ale bezskutecznie jego rodzicom i siostrze powiedzialam sama, moze nie sa zadowoleni ale zaakceptowali to, probuja z nim rozmawiac przekonac go ale nic z tego, jest niewzruszony. to mnie przeraza ze ktos z kim bylam i komu ufalam zawiodl mnie, co moge jeszcze zrobic??? pomożcie, prosze

Gość bomba...ulala
tak a gdybyc wierzula na 100procent ze farmakologiczna abor jest bezpieczna to byc sie jej podjela-bomba

współczuję Ci tego faceta, skoro miał siłę bawić sie w sex to niech teraz ma siłe byc ojcem, pamietaj ze nie zmusisz go do niczego, bo siłą go nie zatrzymasz , z drugiej strony to tez Twoja wina ze nie oceniłas jego zachowania zanim byliscie razem, a dziecku powiesz prawde, dziecko samo podejmie decyzje czy chce go znac ps. niech placi alimenty koles

moze Twoj przykład nauczynie niektore dziewczyny ze trzeba dobierac facetów z glową i sie zabezpieczac jak tylko sie da. Sluchaj - jesli on nie jest gotowy na dziecko to go do tego nie zmusisz - mogłaś wczesniej uzgodnic z nim kwestie ewentualnej ciązy. Nie spodziewaj sie cudów bo 22 latek to jeszcze gowniaz ktory z pewnoscia ma teraz inne priorytety niz zajmowanie sie dzieciakiem. Nie chce go ok, sprawa o alimenty i problem z glowy. Moze Ci jego matka pomoze. Teraz nie masz co rozpaczac tylko trzeba sie zabrac za siebie.

Gość Samotna D
tylko jego zachowanie nigy nie wskazywalo na to ze jesli znajdziemy sie w takiej sytuacji to mnie zostawi. zawsze byl w porzadu i nigdy wczesniej nie zawiodlam sie na nim, nawet rozmawialismy o takich rzeczach i mowil cos innego a postapil zipelnie inaczej

Gość jojoojojj
uwierz mi że dziecko nie będzie miało do ciebie pretensji o swojego ojca - za to będzie ci wdzięcznie że w ogóle go urodziłaś!! w dzisiejszych czasach patrząc tu na kafe ile kobiet zabija dzieci czy to farmakologicznie czy skrobankom to za chwile dzieci będą wdzięczne że się wogóle urodziły!!! ja jestem z ciebie dumna że podjęłaś taką decyzje - a facet cóż - może przeżywa szok i daj mu troche czasu - oni naprawde mają inny mózg i zobaczysz za miesiąc dwa jak ci brzuszek zacznie rosnąć a jak się urodzi to dopiero on coś poczuje.. a jeśli nie to niejest wart, zresztą sama propozycja aborcji to bym mu dała po pysku i sama niechciała z nim być

Takich gości nie rozumiem chyba najbardziej :o Ale z drugiej strony jak Cię nie kocha to nic na siłę. Znajdziesz sobie lepszego, który to zaakceptuje i zaopiekuje się tobą i dzidzią :) A z tym jak nie idzie po dobroci to trzeba użyć bardziej radykalniejszych środków. Nie chce wychowywać to przynajmniej niech płaci :o

Gość Samotna D
staram sie byc silna i mam nadzieje ze dam sobie ze wszystkim rade, studiow tez nie rzuce, moze jakos uda mi sie to wszystko pogodzic. mam nadzieje ze kiedy dziecko sie urodzi to przejdzie mi rozpacz. a on bedzie jeszcze kiedys tego zalowal! trzymajcie za mnie kciuki

Gość Samotna D
bylismy razem dwa lata

Gość jojoojojj
ty się teraz niemartw tylko dbaj o dzidziusia - owtórz tam lepiej temat mamusie czerwcowe i dbaj o siebie!! zobaczysz że się ułoży i będzie dobrze!!

Gość paryzanka firanka
bardzo dobrze zrobilas ze nie usunelas ciazy. Facetom sie wydaje ze sie usunie i po krzyku ale to nie on nosil by ten ciezar w sercu tylko Ty. Facet okazal sie kompletna swinia ale zdarza sie teraz wal o swoje dziecko.Ciagnij od niego alimenty ile wlezie niech nie ujdzie mu to plazem. Na pewno bedziesz dobra mama i sobie poradzisz tylko musisz wierzyc:)

Gość ebambiiiiiiii
Jania, ty kretynko, nie wymyślaj już. Wcześniej pisałaś że masz 34 lata i 15 letniego syna i że też pieprzyłaś się bez ślubu a byłaś zwykłą gówniarą ze wsi... Nawet żadnej porządnej szkoły nie skończyłaś. Zaczynasz się mylić w zeznaniach Co potwierdza tezę że jesteś wymyślona. Do autorki. Lepiej się rozstać na takim etapie niż wiązać się na siłę z kimś kto jest z tobą tylko z powodu ciąży. Ja brałam ślub z tego powodu, a potem uciekałam od męża gdzie pieprz rośnie bo był do niczego. Maminsynek jeden. Dziecko w tym wieku to nie koniec świata. Masz już 22 lata. Dasz radę. Na jego rodzinę możesz choć trochę liczyć. I nie słuchaj idiotów, którzy radzą usunąć bo nie ułożysz sobie życia. Nie miałam z tym najmniejszych problemów.

Gość Samotna D
mam nadzieje ze ktoregos dnia spotkam kogos kto mnie pokocha i to moje malenstwo tez i ze bede jeszcze kiedys szczesliwa :D

Gość błękit mórz
do samotnej,podjęłaś słuszna decyzję że urodzisz,jak on boi sie odpowiedzialności to naucz go tego,masz prawo do alimentów nawet będąc w ciązy,popytaj adwokata on ci wytłumaczy jak to wyglada,zobaczysz jak on dostanie pozew to przyleci na kolanach a wtedy kopnij go w d...e skoro jest matołem niech się buja,znam kilka fajnych dziewczyn które mimo że miały dziecko znalazły super facetów i sa mega szczęśliwe aha polecam ci stronkę www.advokat.com.pl tam adwokaci udzielają porad prawnych gratis i trzymam kciuki

Gość uliului
Moze to dla ciebie nowina ale decyzje o dziecku albo podejmuje sie wspolnie, albo rozne przykrosci moge wyniknac z niedogadania sprawy. Wpadka tez nie zmusza do przywolania dziecka na swiat. Dobrze wiec sobie przemysl czy w tych okolicznosciach jest sens rodzic dziecko. To bardzo powazna decyzja, na cale zycie. Co do bezpieczenstwa, to ani aborcja, ani ciaza nie sa w stu procentach bezpieczne.