Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchy ląd

mam lekko przetłuszczone włosy co zrobić zeby to ukryc !!??

Polecane posty

Gość suchy ląd

mam lekko przetłuszczone włosy u nasady w okolicach przedziałka, a musze za 1,5 godziny wyjść z domu i że mam długie włosy to nie zdążą mi wyschnąć... a suszyć suszarką nie moge bo mam z natury kręcone macie jakieś sposoby by to ukryć???

Gość so pot
Lepiej miec czysta szope na glowie niz tluste wlosy, bleee:O

Gość suchy ląd
nie przesadzajcie az tak źle nie jest tylko tak lekko i dopiero jak ktoś sie przyjrzy to widać!! tylko jak to ukryć?

Gość jfhffh
ja tego nie probowalam, ale moja kolezanka zawsze maka posypuje, tzn nie wiem jak dokladnie ale wiem ze maki uzywa do tego

Gość zzzzzzzzzzz
nie ukryjesz ;)

Gość tellekla
umyj i po klopocie.lepiej lekko niedosuszone niz tluste.

Gość kleszcz2
Kliknijcie, ale gadasz bzdury, wlasnie w takim ulizanym kucyku najbardziej widac tluste wlosy:O

Gość suchy ląd
no właśnie.... chyba zostawie tak jak jest... troche bardziej wyprostuje moze nie bedzie az tak zle

Gość fgfdgdfgdfg
potapiruj u nasady

Gość jeśli masz talk do ciala albo
puder dla dzieci to nasyp na reke i przejedz po wlosach. A jesli masz blond wlosy to po prostu pudrem prasowanym i gabka mozesz zatuszowac

Gość klikuklik
staraj sie przeczesywac wtedy przedzialek w innym miejscu, to sie uniosa troche u nasady. a jak masz chwile, to myj pasmo, to od nasady, bo nie ma sensu niszczyc myciem calych wlosow ;)

Gość lolka ta od bolka
ja bym podtapirowała i prysneła lekko lakierem zeby nei opadły, ale ze przez 1,5 godziny włoasy ci nei wyschna dziwne, moga same wyschnać a potem je podsususzysz.

Gość klikuklik
to mozliwe, ze w takim czasie nie wyschna, wiec jedynie mozesz zastosowac nasze porady ;)

Gość lolka ta od bolka
suszarka jest po to zeby suszyc wlosy, lpeiej je umyc niz potem ciagle sie zastanawiac jak wygladaja włosy.

Gość suchy ląd
sprobuje je troche umyć ;p

Gość to prosteeeeeee
nasyp na dłoń troche mąki lub jakiegos talku (np.do ciała) i wmasuj we wlosy u nasady. Efekt mmurowany, ja tak zawsze robie jak nie mam czasu na umycie. Tylko na ciemnych włosach musisz uwazazac bo jak dasz za dużo mąki to troche ją widac.

Gość Lola136
Jeżeli masz jeszcze trochę czasu to wetrzyj trochę wody w okolice przedziałka, potem wetrzyj trochę szamponu i potem znowu wody i wyszusz je lekko. Nic nie będzie widać, a efekt gwarantowany. Skoro masz tylko 'lekko' tłuste to będą wyglądały na świeże i nikt tego nie zauważy.

Gość ojojojojoj
ja bym umyla :(((

Gość Patrycjaa223
Hmm żeby je ukryć jeśli je masz przetłuszczone i masz mało czasu to po prostu natapiruj leekko włosy nie chodzi mi o to żebyś się całkowicie rozczochrała ale najbardzie widać u przedziałka zaczesz je troche w inną strone i będzie ok

Gość włosyrlz
ja zawsze robię tak : 1. tapiruje od nasady pryskam to lakierem 2. używam pianki objętościowej na włosy ( nie te u nasady tylko biorę głowę w dol i wgniatam ja ) 3. jeżeli ci widać to na przedziałku zaczesz się do tylu nie robiąc przedziałku. 4. jeśli masz grzywkę umyj ja (ona szybko schnie) 5. jezeli masz juz kucyka zwiaz jego koniec gumką i uformuj sobie koczka za pomoca wsuwek ( on bedzie wielki i doda objetosci) 6. za pomoca grzebienia ze szpicem unies wlosy tzn wluz ten szpis we wlosy i podnos ) 7. spsikaj wszysko lakiere i jest git PS jesli nie masz grzywki zostaw przednie partie wlosów a potem je zakręć na lokówke i upnij do góry pzdrawiam :D

Gość myjcie wlosy dziewczyny
bo nie znacie dnia ani godziny!

Gość jkj
Też tak mam, ale nie mogę umyć bo jak umyje to bede chora... no wiecie :/ Czy ta mąka pomaga? Czytałam...

Gość manioszka
Przy częstym myciu przetłuszczają się mocniej, to prawda stara jak świat. Sposób z oliwką przed myciem włosów temu zapobiega, zgodnie z prawami fizjologii. Na tej samej zasadzie działa talk - tylko odwrotnie. On "wsiąka" tłuszcz, przez co włosy myślą "o rany, skóra głowy jest za mało nawilżona-musimy produkować więcej" I przyzwyczajenie włosów z mycia codziennego, do mycia co 2-3 dni to nie kwestia dni czy tygodni, ale 5-6 miesięcy. Przeszłam przez mękę, właśnie robiąc różne tricki ukrywające, ale teraz jest o wiele wygodniej, było warto. MÓJ SPOSÓB: tapirowanie u nasady po umyciu! Włosy odbite lekko od głowy nie łapią tak tego tłuszczu. Zwłaszcza kiedy są ciężkie, warto tapirować:) powodzenia