Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaa aaa prosze o pomoc

yasminelle a skurcze

Polecane posty

mam pcos i zespół jelita drażliwego. jestem w połowie drugiego blistra yasminelle. od początku miałam mnóstwo skutków ubocznych - byłam płaczliwa, miałam spadek libido, pogorszenie cery, bóle głowy itd. mniej więcej od początku tego blistra czuję się jeszcze gorzej, miewam ataki bardzo silnego bólu brzucha (brzucha, nie podbrzusza), boli mnie też w okolicy miednicy. wczoraj pojawiły się u mnie skurcze zlokalizowane mniej więcej 5 cm nad pępkiem. trwają kilka minut, przechodzą, później znów się pojawiają. nie są bolesne, po prostu nigdy tak nie miałam. przez zespół jelita drażliwego mam ciągłe zaparcia, więc te skurcze nie są spowodowane niczym z układem pokarmowym - bo miałabym już to wcześniej. czy to normalne? ktoś miał takie skurcze + częste bóle brzucha? powinnam się niepokoić? mój ginekolog na urlopie, w następny poniedziałek do niego lecę, wolałabym nie iść do innego, póki nie muszę, bo nie zna historii moich chorób... proszę o pomoc

naprawde prosze o pomoc...

Według mnie to bardzo nierozsądne że bierzesz tabletki przy Twoich dolegliwościach. W ogóle dziwie się,że ginekolog przepisał Ci tabletki - chyba że w ogóle mu nie powiedziałaś o swoich problemach. jeśli Ci zalezy na własnym zdrowiu zaprzestaj stosowania tabletek i wybierz antykoncepcje która omija przewód pokarmowy - plastry lub krążki.

yasminelle to najłagodniejszy sposób, żeby trzymać moje pcos w ryzach. akurat mam dość ciężki przypadek z nimi i gdyby nie jakiekolwiek hormony, miałabym ciągle usuwane torbiele albo w końcu stałabym się bezpłodna. jeszcze nie mam dzieci, więc nie uśmiecha mi się tak ryzykować. właśnie znalazłam na bieliźnie kuleczkę śluzu jak przed owulacją... nie wiem, co robic.