Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9829marta9829

pomyłka z cilestem

Polecane posty

Gość 9829marta9829

Popierdzieliłam tabletki myslałam ze nie wziełam wczoraj tabletki o 7 rano to dzisiaj wziełam 2 o 6 rano.Jak mam dalej brać tabletki? A tak wogóle to niezły zamot ze mnie

Proponuje wykonac telefon do ginekologa, wyjasnic dokladnie to w jaki sposob to pomylilas, on na pewno Ci pomoze. Kazdy jest czlowiekiem, pomylki sie zdarzaja, a tabletki sa dla ludzi. Ja np. dopiero planuje sie wybrac do lekrza po tabletki i nie wiem jakie wybrac. Buziaki:)

Niuniusia, to nie TY decydujesz jakie tabletki chcesz brać, a LEKARZ. Niestety, to nie cukierki i nie wybiera się ich po kolorze opakowania... 9829marta9829 - w ulotce powinnaś mieć napisane, co w takiej sytuacji zrobić. Skoro dzisiaj wzięłaś dwie tabletki rano (dzisiejszą i wczorajsza), to jutro bierzesz kolejną o tej samej porze, co zawsze. Blister skończysz dzień wcześniej, a następny zaczniesz także dzień wcześniej (by zachować przerwę siedmiodniową). W zależności od tego, który to tydzien brania tabletek, musisz zabezpieczać się np. prezerwatywą przez 7 dni.

a ja mam takie pytanie jesli ktos np w jednym cyklu zle bedzie brał tabletki ( moj przypadek zapomnialam wziasc dwoch ale nie wiem kiedy - biore opakowanie dalej z tym ze pozniej koncze - jesli ten cykl zle zazywam to kazdy nastepny tez jest nieprawidłowy???)

Jeśli zapomniałaś kiedyś dwóch tabletek, to powinnaś skończyć opakowanie dwa dni wcześniej - te tabletki, które Ci zostały, powinnaś była połknąć jak najszybciej. Jeśli ich nie połknęłaś lub w inny sposób nie zastosowałaś się do zaleceń w ulotce, to Twoje zabezpieczenie najpewniej jest niepełne i jest ryzyko ciąży. Skończ ten blister tak, jak skończą Ci się tabletki, potem zrób 7 dniową przerwę i zacznij następny blister ósmego dnia. Przepraszam, ale jeśli łykacie tabletki, nie czytacie ulotek i nie macie zielonego pojęcia, jak tabletki działają, to nie zdziwcie się, że nagle jesteście w ciąży. To są leki antykoncepcyjne, bierze się je zazwyczaj po to, by nie mieć dzieci - trzeba się stosować do ulotki i zaleceń lekarza, aby nie zajść w ciążę! Później jest 10 dziewczyn na forum, które \"idealnie\" stosowały tabletki (KAŻDA ZAWSZE do co minuty!) i rodzi im się MC Guyver, a wniosek jeden - tabletki są do kitu.

czytałam ulotke tylko tam zalecenie bylo porada lekarza. ja wiem po co sa te tabletki tylko chciałam spr jak lekarze zalecaja zazywanie po pominieciu dwoch dawek. zawsze sie z tym pilnuje a teraz jakos tak wyszło dzieki za rade:) jeszcze pytanko mialas kiedys taka sytuacje?