Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierrotka

Dziewica i pierwsza wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość pierrotka

Jakiego badania mogę się spodziewać? Przez pochwę czy odbytnicę? I czy kiedy ginekolog wkłada palce to nawilża to miejsce czymś? Bo jak na sucho to nie wytrzymam z bólu.

Gość xcvsdfds
nawilża

Gość lalalaalalaliteczka
jak jesteś dziewicą to badanie przez odbyt a jeżeli już nie dziewicą to przez pochwę a to czy nawilża to nie wiem

Gość pierrotka
Kurcze ja właśnie nie chce przez odbyt. A jak to bedzie konieczne to będa mi robić lewatywę czy jak?

mnie tam jak byłam dziewicą nikt przez odbyt nie badał. to chyba zależy od lekarza, badali mnie normalnie przez pochwę lecz bez wziernikowania

Gość też dziewica po wizycie
niedawno byłam pierwszy raz u ginekologa - badanie przez pochwę, pobranie sluzu z szyjki, żeby przeprowadzić cytologię.... ginekolog miala watpliwosci czy będzie możliwe wykonanie badania, ale się udało. o żadnym badaniu przez odbyt nie slyszalam, pewnie po prostu nie przeprowadza się tego badania albo poprzez usg sprawdza się tylko czy macica jest prawidlowo zbudowana... jaki ginekolog chcialby się w odbycie grzebać?

Gość też dziewica po wizycie
A to sorry Franka... myslałam, że nie grzebią....

różnie teraz bywa. Zazwyczaj lekarze nie badają już przez odbyt tylko próbują przez pochwę. jeżeli za bardzo boli to przestają. nawilżają zazwyczaj

Gość pierrotka
do też dziewicy nawilżali Cię?

Gość a ja ciągle przed pierwszą
wizytą a mam prawie 24 lata. Nie byłam wcześniej bo się wstydziłam... że jestem dziewicą. Bałam się, że badanie będzie przez odbyt i dlatego zwlekałam. I tak się złożyło, że nie spotkałam chłopaka, z którym chciałabym to zrobić więc wizyta się przeciąga. Niestety, złapałam coś od partnera (chyba opryszczka :o o zgrozo :o) i musze iść :o ale chyba nie jestem już dziewicą bo chłopak podczas pieszczot niejeden raz wkładał mi palce więc może błonki juz tam nie :P zreztą lekarz pewnie sam wyczai bo moją "chorobą" mozna się zarazić poprzez kontakt fizyczny. Ale wracając do tematu też jestem ciekawa jak wygląda pierwsza wizyta :D

Gość mala222
mnie też to czeka, całkiem nie długo. słyszałam, że przez odbyt, ale skoro można zrobić badanie przez pochwę i pozostawić pacjentkę dziewicą, to po co w zadku grzebać? :P

Gość pierrotka
Ja tez mam już 23 lata, zwekałam zwlekałam, czekałam aż mnie facet rozdziewiczy, ale sie nie doczekałam. az wreszcie sie zdecydowałam. Już tego samego badania się tak nie boje tylko diagnozy.

Gość spaghetti aldente
ja bylam 2 miesiace temu na pierwszej wizycie tez jako dziewica (22 lata) doktor chciala mnie badac przez odbyt ale zapytalam czy mozemy sprobowac normalnie i bez problemu. zbadala mnie przez pochwe, nawizlala palce, nic nie bolalo takze swoja pierwsza wizyte oceniam na 5+!!

Gość podnoszeee

Gość Sylwuśśka17
Witam wszystkich. chcialam isc do ginekologa zeby mi przepisal tabletki lub plastry hormonalne.. i chcialam wiedziec czy musi robic badania by wypisac recepte? czy to konieczne?

Gość questkaaaa
ja miałam badanie przez odbyt . ginekolog uzywa zelu znieczulajacego i wogóle się tego nie czuje !trwa 10-15 sekund . czy uwiezycie ale ja badania przez odbyt przez ten zel prawie wogóle nie poczułam . a co strachu miałam . Zupełnie niepotrzebnie . Nie ma co sie dziewczyny bać !!! Niezaleznie jak bedziecie badane , to nic nie boli i w przypadku badania przez odbyt wogóle sie tego nie czuje ( mówie to z własnego doświadczenia)

Gość pierrotka
Już mam wizytę za sobą. Nie byłam badana przezd odbyt, nawet nie było o tym mowy, tylko przez pochwę. Przy okazji pani ginekolog naderwała mi kawałek, albo całą (nie wiem) błonę, bo krwawiłam. Ale nie mam jej tego za złe.

Gość questkaaaa
no ale wiesz...stracenie dziewictwa u ginekologa to coś jednak nie tak...ja bym jej nie odpusciła...co z niej za lekarz ! ,

Gość pierrotka
Wiesz co, ja nie sądziłam, ze tak się stanie. W trakcie badania mnie zabolało bardzo, ból trwał przez jakies 2 sekundy, ale mimo to nie sądzilam, ze coś zrobiła. A krew zobaczylam dopiero jak dotarłam do domu.

Gość questkaaaa
rozumiem , a wogóle zapytała cie czy jesteś dziewicą , czy po prostu załozyła że nią nie jesteś i stąd to wszystko...bo wiesz, niektórym lekarzom jakos nadmiernie się spieszy ...Tak czy inaczej tego lekarza lepiej nie polecaj innym...No tak po prostu nie można !

Gość pierrotka
Tak, wiedziala. Nawet nie chciała mnie przez to zbadac. Ale jak jej powiedziałam, ze stosuje tampony to powiedziala, ze mozemy spróbowac. Ja sama chcialam, zeby mi tam zaglądnęła, bo obawiałam się, ze moge miec nadzerkę. Tymbardzej wiedzialam, ze dla dziewic sa specjalne małe wzierniki, niczego sie nie obawiałam :) A tu masz.

Gość Coca.Brocha
Witam wszystkich! Mam dopiero 13 lat a musze isc do ginekologa bo cos sie dzieje! Mama zaprowadzi mnie do faceta :( Mieszkam w Belgii a to najlepszy ze specjalistow w Belgii, mama wie z wlasnego doswiadczenia ze jest okay i bardzo delikatnie bada a szczeolnie delikatnie nastolatki! Boje sie! Mama oczywiscie bedzie ze mna w gabinecie jak mnie bedzie ginekolog badal bo inaczej nie wejde do gabinetu! Bede miala usg (przez pochwe) no i sie boje! Mama mnie przyszykowuje jakie to uczucie i duzo pokazuje zdjec gabinetu ginekologicznego w internecie ale i tak sie boje! Mama zapewnia mnie ze bedzie wszystko okay, przeciez nie zostawi mnie z nim samej! Boje sie, wiem ze to nie bedzie za przyjemne uczucie :( Co mam zrobic? Jak sie przyszykowywac do tego usg i badania? Mam wsparcie u mamy ale ja mam dopiero 13 lat! Pomozecie?

Gość 14-latka
Ja jestem dziewicą, (mam torbiel na jajniku) musiałam iść do gin chociaż bardzo nie chciałam na szczęście to była kobieta. najpierw zadała mi kilka pytań potem kazała się rozebrać od pasa w dół ( a i tak mi piersi badała, czyli poprostu obmacywała) musiałam usiąść na tym okropnym fotelu ginekologicznym i ona włożyła mi do pochwy palec. Skoro mam torbiel to musiała mi robić usg a że nie miałam pełnego pęcherza to robiła mi usg dopochwowe. na ten przyżąd najpierw założyła prezerwatywke ;p i posmarowala jakimś zelem znieczulającym, nic nie bolało ;)). Chociaż jestem dziwcą nie badała mnie przez odbyt ;) mówie wam to nic strasznego ;)

Gość 14-latka
Ja jestem dziewicą, (mam torbiel na jajniku) musiałam iść do gin chociaż bardzo nie chciałam na szczęście to była kobieta. najpierw zadała mi kilka pytań potem kazała się rozebrać od pasa w dół ( a i tak mi piersi badała, czyli poprostu obmacywała) musiałam usiąść na tym okropnym fotelu ginekologicznym i ona włożyła mi do pochwy palec. Skoro mam torbiel to musiała mi robić usg a że nie miałam pełnego pęcherza to robiła mi usg dopochwowe. na ten przyżąd najpierw założyła prezerwatywke ;p i posmarowala jakimś zelem znieczulającym, nic nie bolało ;)). Chociaż jestem dziwcą nie badała mnie przez odbyt ;) mówie wam to nic strasznego ;)

Gość duplo
ja mam 30 lat i jestem do dzis dnia dziewica(nie trafilam na faceta z ktorym chcialabym to zrobic,wiec nie bede sie zmuszala na sile...) ale przyznam wam ze strasznie wstydzilam sie swoich wizyt u ginekologa ze wzgledu na swoje "dziewictwo"a pierwszy raz u gina bylam w wieku 15lat,mam problemy i zaburzenia chormonalne.ale ani razu zaden ginekolog nie badal mnie przez odbyt,zawsze przez pochwe palcami lub najmniejszy wziernik jesli zachodzi potrzeba.mialam 2 razy usg przezpochwowe i teraz wybieram sie na kolejne.takze kobity to badanie nie nalezy do przyjemnosci ale jest koniecznoscia tak jak wizyta u stomatologa.pozdrawiam

Gość Paula1991
Witajcie, mam problem, mam 19 lat tzn prawie 20 jestem dziewicą i mam chłopaka, chcemy to zrobić ale jakoś nie ma okazji, dotykamy sie tylko od czasu do czasu i strasznie mnie to boli, czuje ze powinnam isc do gin ale strasznie sie boje bo mysle ze cos wykryją i ze badanie boli, co powinnam zrobić??

Ja mam prawie 17 lat i mam wizytę przed sobą. Chyba wybiorę mężczyznę, podobno są delikatniejsi i milsi. Wiem, że i tak mnie to nie ominie i staram się z tym oswoić, ale nijak mi idzie. Boję się rozmowy z ginem o sprawach intymnych, jestem bardzo nieśmiała, ale jakoś to będzie. Czy przy badaniu musi być pielęgniarka?? Czy mogę iść bez mamy?? odpiszcie proszę.

Gość glup0ta
teraz to wariactwo z tymi badaniami jest, robią szumu pelno i strasza ludzi, kiedys ludzie sie nie dawali lekarzom ot tak obmacywać i żyli długo w zdrowiu no ale lekarze muszą mieć co robić by ciągnąć kasę z naszych podatków moja dziewczyna mówi ze to glupota lazic, dba o zdrowie, nie żre syfu, nie napromieniowywuje piersi regularnie i nie ma zamiaru. takie regularne napromieniowywanie piersi więcej szkod robi niz pozytku, a pozniej jak juz z tych badan zrakowieje to powiedza "o! dobrze ze sie badala pani!" ;) ale robta co chceta...