Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiasaamosia

Mąż czy dziecko? Kogo bardziej kochacie?

Polecane posty

Gość do ogromne gratulacje
a Ty nad czym sie w zyciu zastanawiasz? Pamietaj, ze nie ma głupich pytan, moga byc tylko glupie odpowiedzi i Ty takiej udzieliłaś.

Gość kobbi
Męża i dzieci kocha się inaczej, a nie bardziej czy mniej. Jeśli chodzi o dzieci, to trzeba być przygotowanym na ich odejście kiedyś tam i to wcale nie za tak długo. Z mężem się jest do śmierci.

Gość każde uczucie ma swoja skalę
i można kochać i inacze i bardziej lub mniej.

np. taki przykład: macie 19 letnie dzieci i okazuje sie ze wasz mąz dostał pracę za garnica na 3 lata. I teraz co? przeprowadzacie sie z nim czy zostajecie z dziećmi?

Gość dziecko mąż to pomyłka

proszę cię... 19 lat to dorośli ludzie - jadę z mężem :)

zalezy czy dzieci sa samodzielne, czy maja jakies problemy na tym etapie zycia ale nie wydaje mi sie to dobrym przyladem na "skalę" uczuc rozlaka z dziecmi tak czy tk w zyciu następuje i raczej nie swidczy to o braku uczucia do nich

sory ale dlaczego 19 letnie dzecko ma byc niesamodzielne? no chyba że mamusia tak go wychowa ze 2 lewe raczki bedzie miało.

rozne sa przypadki losowe nie bede zakladac niczego z gory i ciezko jest mi gdybac co bedzie gdy moje dziecko bedzie mialo 19 lat, skoro obecnie ma 10 :)

znam takie mamy, które bedą w idwiedzinach u kogaś kiedy zerwie sie burza mówią" musze jechac do domu bo Krzysiu boi sie burzy a jest sam w domu". I nie pyta męza o zdanie czy ma ochote wracać. A Krzysiu ma 20 lat:D

Gość Viera Viera
dziecko raczej cie nie zdradzi....powinno sie je kochac czysta miloscia , taka bez cienia watpliwosci ...obawy.... zreszta to dwa rozne typy milosci. wydaje ci sie ze meza kochasz bardziej bo on daje ci wiecej ciepla ,czulosci, rozkosz, wsparcie i raczej i bedzie przy tobie do konca....

no inny przykład: siedze sobie na chrzcinach a żona mojego kolegi mówi tak: " my z mężem nie sypiamy razem w jednym łóżku, ja spie z synkiem bo sie boje zeby coś mu sie nie stało" . dziecko ma 2 lata. Tak sobie mysl, że ta zona kocha bardziej dziecko niż męża , nawet nie równa miłością, czyli taką, że męza i dziecko kocha inaczej, Chyba w ogole nie kocha tego męża.

A ja uważam, że dziecko może zdradzic rodzica chocby na przykład a taki sposób , że okrada rodzica (zdarzaja sie przeciez takie przypadki).

nie znaczy to moze ze meza nie kocha, lae napewno krzywdzi wszystkich takim postepowaniem, bo to nie jest zdrowe i na dluzsza mete moze sie dobrze nie skonczyc mysle ze dziecko moze najbardziej zranic mowiac rodzicowi przykre rzeczy (takie na serio przykre, a nie zwykle pyskowanie)

Gość klara..
w zwiazku z tematem mnie moj facet powiedzial, ze co jesli bede kochac nasze dziecko bardziej od niego. ja mu tlumacze, ze milosc do dziecka, a do meza jest inna, a on dalej, ze nie bo czesto kobieta przelewa milosc na dziecko i ze on sie boi tego

Gość fgfsdg
Moze ktos juz napisal tu cos podobnego ale chce tylko, bez czytania, wstawic komentarz ze to jeden z najbardziej debilnych tematow, jakie tu widzialam. brzmi dokladnie tak jak glupie pytanie zadawane dziecku "ko bardziej kochasz, tatusia czy mamusie" lub "wolisz swieta takie czy smakie, lody czy czekolade" itd... Trzeba byc idiota zeby tak stawiac kwestie uczuc. Z tego samego wzgledu nie waro tez dluzej zostawac na takim temacie.

Gość wracam do tematu
mąz jest dla mnie ważniejszy ale gdybym miała wybrać kogo ma zabić bandyta to niestety wybrałabym dziecko:O Tak durnie skonstruowany jest człowiek...a szczególnie matka. Męża kocham barzdiej a pomimo tego instynkt kazałby mi ochronić dziecko.

Gość aleczka232
a u mnie jest odwrotnie , ja śpie z dzieckiem dlatego , ze mój maz nie chce ze mna spać w jednym łóżku , powiedział , ze jemu jest tak dobrze...odsunął mnie od siebie

Gość jaity
Ja najbardziej na swiecie kocham meza bo to on jest miloscia mojego zycia. Synkow tez kocham najbardziej na swiecie ale nie sa miloscia mojego zycia. To z mezem chcialabym spedzic zycie!

Gość Kasia_i_Jakub
Zdecydowanie na 1 miejscu Mąż. Bardzo kochamy oboje naszą córeczkę, ale to mój Ukochany jest największą miłością mojego życia. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

Gość Nie Wolno
Takich pytań nie wolno stawiać i nikomu zadawać, a szczególnie sobie. Nie wolno. Nie wolno wartościowac i wybierać między mężem a dzieckiem, tego się nie robi w człowieczeństwie. Więc nie zadawajcie takich pytań i wiedzcie że zbrodnią jest odpowiadanie na takie pytania. Dziecko się kocha i męża się kocha (jeśli się kocha), ale nie chodzi tu o to kogo bardziej. Nie ma bardziej. Bez porównań proszę.

Gość Monisiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to dwa różne rodzaje miłości, aczkolwiek dzieci zawsze beda dla mnie numerem 1

Gość a odwrotnie
Dziecko, bez najmniejszej wątpliwości