Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malakkk

Studia-ekonomika i zarządzanie przedsiębiorstwem jak wyglądaja od wewnetrznej st

Polecane posty

Gość malakkk

Prosiłabym o informacje od studiujących juz taki kierunek jak wygladaja one od tej wewnetrznej strony:) Z gory dziekuje za info;)

Gość malakkk
jw.

Gość oj..oj..ojjjoj
co znaczy jak wyglądają te studia od góry?? Jestem po 5 latach Wydział ZiM Kierunek rachunkowość i finanse z elem bankowości :D Co chcesz wiedzieć?

Gość oj..oj..ojjjoj
miało być jak wyglądają od wewnętrznej strony :)

Gość malakkk
np jakie przedmioty tam są :)

Gość oj..oj..ojjjoj
prezde wszystkim nie ekonomika i zarządzanie tylko Zarządzanie i Marketing - a ekonomika to przedmiot :) nota bene z liceum ekonomicznego :) Ale nie ważne. Na tych studiach jest na I sem Matemetyka ( całki , macierze, funkcje pochodne...) Mikro i makro-ekonomia podstawy prawa dla ekonomistów] J .obcy II sem to prawo gospodarcze i handlowe statystyka ekonometria ekonomia itp juz dokładnie nie pamiętam Ale na stronach uczelni są dokładnie wypisane przedmioty z danych kierunków to sobie popatrz :)

Gość malakkk
na tej uczelni co patrzyłam tak kierunek byl zapisany wieci tak napisałam wiekszosc przedmiotów miałam bo chodziłam do ekonomika :) dzieki za checi:) i wypisanie :)

powiem tak nie rob glupoty idz na jakies studia z pzyszloscia a nie sie wpakujesz w jakies posrane studia po ktorych nie ma roboty bo takich jak ja jest tysiace co roku zadna przyszlosc zreszta co cia tam naucza tego samego jestes sama sie w stanie nauczyc jak pojsdziesz i zrobisz sobie jakies ze 2-3 kursów moja rada idz na studia techniczne po ktorych znajdzisz konkreta dobra robote i bedziesz czerpac z niej satysfakcje np. budownictwo - zawsze na czasie co by sie nie dzialo

Gość malakkk
Ciekawe studia? czy raczej nudne? ja tam nie miałam nigdy problemow z tymi przedmiotami, powiem ze nawet je lubie:D

Gość taaa pójdzie na budownictwo
i bez uprawnień za grubą kasę będzie porządkować dokumentacje ewentualnie budować budy dla psów

Gość vfgb
no to zrobi uprawnienia i juz, to raptem 4 lata

a i jeszcze jedno ja tez jestem po ekonomiku w tym roku bronie sie ( studia zarzadzanie i marketring specj. zarzadzanie w warunkach globalizacji) i takich jak ja co sie broni tylko z tej specj. jest ok 100 a jeszcze sa 3 specj. po okolo 80-100 osob wiec sobie przekalku;uj ile sie broni tylko w tym roku a rynek juz sie przesycil takimi fachurami i roboty ni ma wiec jak by czlowiek mial taka wiedze jak eraz to bym juz tego kierunku i tych stidiów nie wybrala bp to marnotrastwo czasu

Gość oj..oj..ojjjoj
dla mnie studia ciekawe choć czasem nie było łatwo. Inwestycje kapitałowe, badania operacyjne to przedmioty dajace w kość :D

Gość malakkk
Techniczne nie wiem raczej nie dla mnie , jedynie to jakies studia zwiazane z biologia .

Gość oj..oj..ojjjoj
to dla typowych ścisłowców jak MY :D :classic_cool:

Gość malakkk
Dzieki bardzo za opinie .

oj nie przesadzajcia ze taka gruba kasa ale przynajmniej potem sie odkuje bo bedzie miala fach w reku a nie siedziec w jakims biurze jak bog da jak nie za lada i zarabiac 1000 na miesiac wiec roznica jest diametralna a tu nie chodzi o dzis i jutro tylko o dalsza przyszlosc i pozniejsze mozliwosci

Gość oj..oj..ojjjoj
nie wiem komu dziękujesz :) Tym co budowlankę ci polecają cze mnie :)

Gość malakkk
myslalam tez o farmacjii ale niestety w moim regionie nie ma takich studiów, a po technikum ekonomcznym robic technika farmacji ... i tu si3e zaczyna problem bo chcialabym sprobowac swoich sil w tej dziedzinie ..

Gość malakkk
wszystkim ktorzy wyrazili swoja opinie :) ja tam lubie ekonomie i te zagadnienia wszystkie;) mysle ze nie byl to zmarnowany czas:D

sluchaj studia zwiazane z budownictwem np drogownictwo ( cztyaj projekty drogowe _ duza kasa, mostownictwo _ duza kasa, geodezja - duza kasa, instalacje samnitarne - duza kasa) i nie chodzi mi o latanie z Lopata tylko o typowe projektowanie bardzo ciekawe wciagajace i przsszloosciowe

Gość malakkk
ale tez trzeba miec jakies zamiłowanie do tego prawda? a to chyba raczej nie dla mnie ..

Gość jak tak chwalisz budownictwo
to czemu go nie wybrałaś 😴 twoja specjalizacja powala zarzadzanie w warunkach globalizacji :D

dlatego ze tak powala odradzam wszystkim a teraz juz od nowego wlasnie ide na drogownictwo na polibudzie krakowskiej wiec nie jest to moje czcze gadanie

Gość malakkk
ale tez trzeba miec do tego checi zeby sie uczyc :) ja ekonomii z checia sie uczyłam bo to lubie :) nawet zdarzalo mi sie na olimpiady jezdzic hehe a uczyc sie czegos z przymusu bleee tak mia,łam z historia zawsze;/

Gość vfgb
no, a kto cie ebdzie utrzymnywal? studia 5 lat+4 lata uprawnienia? :d zaczniesz pracowac w wieku 25 lat :D?

Gość oj..oj..ojjjoj
bez sensu laska pyta o kierunki a ktoś ma problem kto ją będzie utrzymywł?? Może ma taki łeb jak mój mąż i będzie miała stypendium. Ot i sposób na studiowanie :) he he

juz pracuje w takim biurze wiec jestem w stanie sie utrzymac juz mam 25lat i zaczynam studia aocznie bo trzeba pracowac i wlsnnie dlatego po prostu proponuje od razu studiowac cos co daje przyszlosc i wieksze mozliwosci i mozna sobie wtedy oszczedzic te wczesniejsze studia i zmarnowany czas ale wybor zalezy do kazdego wiec bez krytyki moze ktos zostanie w koncu dobrym ekonomista i bedzie sie zylo mu swietnie kzdy ma swoja droge w zyciu

Gość vfgb
no oczywiscie lepiej w wieku 30 lat zyc ze stypendium (ktore jest az tyle ze normalnie rodzine 4 osobowa mozna wyzywic :o)