Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxjfjkdshfjkdhgjkdfhgjkfdhjkgh

Pytanie- proszę o pomoc

Polecane posty

witam, 2 dni temu skonczył mi sie okres, trwał ok 6 dni, miesiaczke mam bardzo nie regularną, ostatnia miałam jakies 4 miesiace temu dzis w nocy pękła nam prezerwatywa jaksie sa szanse na zapłodnienie? zmoich obliczen wynika ze sa to dni nie płodne ale z moim nieregularnym okresem juz niczego nie jestem pewna, wiec proszę o odpowiedz . z gory dzienkuje i pozdrawiam

Jeśli masz nieregularne okresy,to raczej nie możesz być pewna tego kiedy bedziesz miała owulację.Szanse na zapłodnienie są napewno,sama znam parę dziewczyn które miały nieregularne cykle i w ciąże zaszły podczas albo od razu po okresie. Najlepiej poczekaj i zrób sobie za tydzień albo dwa bete :)

Gość edrftgyhuj
jeśli masz bardzo nieregularne okresy to jest możliwość zaciążenia. W takich przypadkach powinno się iść do gin po receptę na tabletkę i zażyć w ciągu 72 godz od stosunku. No ale skoro nie pomyślałaś o tym to teraz pozostaje Ci czekanie około 2 tyg i po tym czasie zrobienie testu ciążowego bądź badania krwi. Co prawda ja myślę,że musiałabyś mieć mega olbrzymiego pecha by zajść w ciąże... Choć nie można wykluczyć ...

przy tak nieregularnych cyklach nic nie wyliczysz (zresztą wyliczanie bez obserwacji tez można sobie wsadzic wiesz gdzie). pozostaje postinor/escapelle lub zdanie się na los.

a tak poza tym to na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, zrobiła badania i zajęła się tymi nieregularnymi cyklami.

kurcze myslałąm o tym by isc do gina po recepte ale u mnie w miescie jest z tym mały problem, moja kuzynka miała raz podobny problem i z trudem znalazła lekarza ktory ja by prywatnie bez zapisów przyjol w ten sam dzien , lekarz rodzinny ktory tez ma mozliwosc wystawienia recepty bez ogródek jej powiedzial ze trzeba było myslec wczesniej... w ostatnich godzinach kogos znalazła i troszke mnie to przeraza... teraz patrze ze na majtkach mam jeszcze KREW WYMIESZANA ZE SLUZEM...DZIEWCZYNY CZY WTEDY JEST MOZLIWOSC ZAJCIA W CIĄŻE? WIEM ZE PRZY OKRESIE JEST MAŁE PRAWDOPODOBIENSTWO ALE JEST ...

Gość recepty na tabletki
"po" nie są zdyt chętnie wydawane przez gin moja była o tyle fajna że wydala mi taką receptę bez daty - ale ja i tak bym z niej nie skorzystala. dalam ją koleżance, której gin odmówił wypisania takiej recepty.

CHODZIŁAM DO LEKARZA PRZEPISYWAŁ CIAGLE TABLETY ANTY , POROBIŁY MI SIE ZYLAKI I ZREZYGNOWAŁAM Z NICH , BYŁAM JESZCZE KILKA RAZY NA FUNDUSZ ZDROWIA I TEZ MNIE LECZYLI OBJAWOWO ZAMIAST ZNALESC PRZYCZYNE... A NA PRYWATNEGO CIĄGLE SZKODA MI PIENIEDZY, WIEM ZE LECZENIE JEST DŁUGOTRWAŁE, A OSTATNIO Z PIENIEDZMI KIEPSKO WIEC NAPRAWDE OBAWIAM SIE TEJ CIAZY

Gość edrftgyhuj
naprawdę żadna z nas nie może Ci dać pewnej odpowiedzi,że nie zaszłaś w ciąże. Przy cyklach nieregularnych prawdopodobieństwo jes duże. Przy miesiączce małe ale jednak jest. Jeśli miałabyś regularnie co ok. 28-30 dni to raczej byłoby niemożliwe (choć też to nie na 100% ) a tak to wielka niewiadoma !!! Musisz odczekać 2 tyg i zrobić test lub betę. Nie masz wyjścia....

niestety musisz "wychodzić" tą receptę! ja zaszłam w ciążę pomiędzy 1 a 4 dniem cyklu (wiem to na 100% bo tylko w te dni w tym cyklu się kochalam), także wszystko jest możliwe..