Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka taka 26

dlaczego w dni plodne i nic?

Polecane posty

Gość taka taka 26

czemu tak sie dzieje ze kochamy sie w dni plodne, przed owulacja i w trakcie i nie moge zajsc w ciaze?:(((((

Gość wiele kobiet zadaje sobie
to pytanie.

Bo zajscie w ciaze to ruletka- 25% szansy za kazdym razem. Chyba masz pecha. Druga sprawa to psychika- im bardziej chcesz, tym mniej sie udaje. I trzecia sprawa plemniki- im czesciej sie kochacie, tym slabsze, bo z dnia na dzien sie nie regeneruja. Najlepiej zachowac odstepy dwudniowe.

Gość taka taka 26
staramy sie jakies 3 miesiace. wiem ze to krotko. mam pytanie czy mozna przeprowadzic panstwowo badania na plodnosc?

Gość taka taka 26
no wlasnie. a my w okolicach dni plodnych i w ich czasie kochamy sie codziennie, bo nie chcemy przegapic akurat "tego" momentu

Gość korygująca vat
Podstawa to monitoring, nie masz pewności ze trafiacie w płodne. JA tez bylam przekonana o tym, ze w dobre dni sie kochamy, a tu okazało sie ze objawy dni płodnych występowały u mnie PO owulacji. Przy cyklu 26 dniowym owulkę miałam nie w 12 dc, a 8-9 dc, a ten czas dawalismy włąsnie na zagęszczenie nasienia (nam lekarz doradzil własnie wstrzymanie sie od 4 dc, zeby nasienie bylo bardziej lepkie , wtedy wolniej wypływa). Dopiero monitoring wykazal, ze u mni ewszystko wczesniej i zarówno 1 i 2 dziecko poczelismy w 8-9 dc. Wiec sapokojnie, próbujcie nie codziennie, a co 2 dni jeszcze przed kilka cykli, a potem mąż niech zbada nasienie, a ty zrób monitoring, jak masz dobrego lekarza, to i państwowo da sie ot załatwić.

Gość taka taka 26
dziekuje za porady. dopiero zaczynamy starania i tak naprawde wszystko dla nas jest nowe. czytam wasze wpisy i wylapuje 1000000 roznych opisow a to dni plodnych a to pierwszych objawow ciazy. juz glupieje. rzeczywiscie najlepiej konsultowac sie z lekarzem. jeszcze raz dziekuje

Gość taka taka 26
a z takich moich glupotek........... zeby wyplywalo wolniej spie z nogami w gorze.wyplywa dopiero rano. nie wiem czy do dobry sposob bo napewno codzieny sex ma tez wplyw na jakosc plemnikow ale zawsze cos:)