Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elaelaelaela

Może troche nie w temacie ale napewno przydatne....

Polecane posty

Gość elaelaelaela

Jakie dacie na imie swoim dzieciom? Wymienmy sie poglądami? jakie imiona wam sie podobają? może napiszmy dla chclopca i dla dziewczynki Ja zaczne : dziewczynka : Ewunia, Julka, Marysia chłopiec: Wiktor, Alan, Olivier

Gość ina1984
chłopczyk: Maksymilian dziewczynka: OIliwia

Gość vods
"Marsel" to cos z włoskiego? Bo u nas to znam tylko imię Marcel :O

Gość niektorzy to maja
Marsel? czy Marcel? Julia jest ladne, ale to najczesciej nadawane imie dla dziewczynki Oliwia jest trzecim miejscu z najczesciej nadawnych ja osobiscie nie lubie imion przekladanych z angielskiego: ALany Dżesiki, ehhh takie to wydumane i pretensjonalne ....

Gość dfssfdsdf
dziewczynka :Jagoda chłopiec: Krzysio, Szymek, Arturek

u mnie dziewczynka oczywiscie Oliwka ;) a chlopiec miał byc Mikołaj albo Marcin Junior ale mąż sie nie zgodził na to:P jeszcze Iwo bralismy pod uwagę ;)

Gość uscccc
Ludzie przeciez pozygac sie można tymi Oliwkami, Wiktoriami i Julkami ;/ Przecież te imiona tak spowszedniały , od wieeeelu lat są w pierwszej dziesiątce ( jak nie piatce) najpopularniej nadawanych imion, a laski dalej uparcie twierdzą, ze takie oryginalne imoina maja ich dzieci no ja nie mogę wrrr...

ale ja wcale nie chcialam dac mojej córce oryginalnego imienia tylko ładne takie które nam sie podoba Ja chciałam jeszcze : Antosia, Michalinka alb Marysia ale mąż stanowczo sie nie zgadzał więc stanęło Na innym które równie bardzo nam się podobało - Oliwka :) Nie cierpię imion typu : Ania, kasia, marta, justynka, paulina, karolina, martyna, marlena, mój mąż tez i dlatego nie wybralam takich imion

Dziewczynka:Magdalena,Małgorzata Chłopiec:Marcin,Bartek, Ogólnie lubię imiona na M:)

Gość uscccc
no to szkoda wielka, że mąż się nie zgodził na Michalinkę lub Antosię trudno, bedzie masówka :P

Dziewczynka:Magdalena,Małgorzata Chłopiec:Marcin,Bartek, Ogólnie lubię imiona na M:)

wiesz michalinek i antosi tez jest sporo kiedys bylo pelno Dziewczynek o imieniu Ania kasia marta i dobrze bylo ja sie uczylam z 3 kasiami 5 martami i 7 ankami to dopiero byl szok i tak w kazdej klasie :O

Dziewczynka: Liliana, Laura i Michalina :) Ajj kocham te imionka. Chłopczyk: Dominik, Michał, Wiktor :)

mi się podoba Aleksander i tak też mój synek się nazywa,poza tym Oliwier i Alan, a dla dziewczynki to Roksana i Wiktoria

Gość bfbfbfbfbfb
1990? To chyba tłumaczy fascynację Alankiem i Oliwierkiem... (infantylizm w stylu Edzi G.)

Gość aann//
dziweczynka: agnieszka, marta, ewa, zosia chłopiec: artur, bartek, marcin

a u mnie córka zosia elewnualnie laura weronika albo wiktoria a synek kubuś albo antoś mam chrzesnice julke ma ona 4 lata i twierdzi ze ma bardzo brzydkie imie i pyta sie stale mamy \" czemu nie nazwałaś mnie kaśka?\"

Gość nie sypiam z komiczne
nie ma uniwersalnego imienia imie trzeba dopasowac wielu czynnikow, z ktorych najwazniejsze to nazwisko, pozycja spoleczna, tradycja rodzinna etc.

uniwersalne w sensie miedzynarodowe, takie ktore ma bliski odpowiednik w jezyku angielskim. Adam jest najlepszym przykladem, Marek tez jest bliski do Mark. mnie juz nudzi spellowanie mojego imienia i ciagle poprawianie pisowni i wymowy.

achajka ale zawsze mozesz podawac ang. odpowiednik ;-) choc przynam ze ja tego nie lubie, no ale za to np. hiszpanski brzmi juz calkiem calkiem :) tyle ze tak odmiennie od naszego polskiego ...

pewnie moglabym ale to nie moje imie. Chinki np tak robia tyle ze potem jest nowy problem czy np Ziang to ta sama osoba co Christina. I tak nauczylam wszystkich zeby mowili mi zdrobnieniem, tego przynajmniej nie kalecza:)