Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm

usg jamy brzusznej

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmm

czy wykonujac usg jamy brzusznej lekarz tez zbada nerki, ?

Gość halohallo
Tak

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
chodzi o to ze musze wykonac usg jamy brzusznej z powodu bolesci brzucha i ponadto usg nadnerczy i nie wiem czy te 2 badania moge zrobic na jednym usg.zapisalam sie na usg jamy brzusznej odplatnie ale nic nie mowilam zapisujac sie na to badanie o usg nadnerczy i teraz nie wiem czy za jednym badaniem moge miedc i usg nadnerczy.....czy moze musze miec na nadnercze osobne usg i osobno placic?

Gość halohallo
Tego to nie wiem

nerki w usg bardzo dobrze widac ale nadnercza kiepsko a praktycznie wcale, chyba ze sa bardzo powiekszone; do oceny nadnerczy najlepiej nadaje sie tomografia; a robiac usg brzucha lekarz ocenia wszystkie mozliwe do zbadania narzady wiec placisz za jedno badanie

Gość kiepsko widac
nadnercza?moja kolezanka miala usg nadnercza i byl widoczny bardzo maly gruczolak, wiec chyba jednak widac.A tomografia to jest bardzo droga

Gość usg jamy brzusznej

Gość gość
Wszystkim osobom mieszkającym we Wrocławiu lub okolicach polecam udać się do centrum medycznego www.endomed.com.pl Centrum to oferuje szeroki wybór badań USG w tym badanie jamy brzusznej. Wszystko odbywa się sprawnie i szybko.

Gość polinaa9888
USG jamy brzusznej jest wykonywane bardzo często, jeśli pojawiają się jakieś kłopoty związane z narządami w środku. Niestety nie zawsze można postawić diagnozę bez tego badania. USG zazwyczaj wykonuje się prywatnie i jeśli będziecie zainteresowani to sprawdźcie sobie ofertę dostępną w przychodni http://mediwest.pl/nasza-oferta/diagnostyka-obrazowa/pracownia-usg/

Gość gość
Ja miałam usg nerek i jamy brzusznej u urologa http://urolog-gorecki.wroclaw.pl/kontakt/ bo miałam często infekcje dróg moczowych i bóle w okolicach nerek. Na szczęście nic nie wyszło ale jestem cały czas pod kontrolą tego lekarza.