Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

scfdf

RETUSZ ZDJĘĆ!

Polecane posty

Gość jas fasola
photo editor jest do d**y

Gość podnooszee
hmm powiedzcie czy mozna nim tuszowac i obcinac zdjecia jak tak to prosze o jakas instrukcje obslugi :)

Gość jas fasola
mowie , ze nic w nim nie idzie robic... mialem go 5 min i od razyu odinstalowałem :D ściągnij sobie gimpa człowieku, jest darmowy, pełna polska wersja, i idzie w nim wszystko zrobic, tylko trzeba sie podszkolic w tym fachu.

Gość podnooszee
hmmm a jakas instrukcja do gimpa?? wlasnie mam problem ze sciagnieciem gimpa ;/

Gość podnooszee
chodzi o gimp 2.6.6??

Gość podnooszee
przyznam szczerze ze jestem ciemna w te klocki moglabym prosic o jakiegos linka do tego gimpa i jak z tym spolszczezniem?

Gość podnooszee
dzieki :*

Gość jas fasola
juz podałem ;) spolszczenie jest juz wgrane od razu, nie musisz nic dodatkowo instalowac.

Gość podnooszee
hmmm ten gimp jest jakis trudny ;/

Gość podnooszee
hmm moglbys mi pomoc jak obcinac i retuszowc zdjecia?? chyba sie w tym forum nie odnajde

Gość ja uwielbiam corela
ja jak mam instrukcję to nie jest trudno cokolwiek zrobić ale muszę mieć krok po kroku napisane bo dla nowicjusza te wszystkie maski kanały to czarna magia. W corelu jest łatwiej bo masz kilka podstawowych, jednokrokowych narzędzi np do opalania, wybielania zębów itd

Gość ja uwielbiam corela
podnooszee jeśli chcesz prosty programik gdzie bez problemu przytniesz zdjęcie to ściągnij sobie picasa (czy jakoś tak podobnie się nazywa)

Gość podnooszee
hmm a czy corel jest łątwiejszy od gimpa? i jest jakas instrukcja?? dzieki

Gość ja uwielbiam corela
moim zdaniem łatwiejszy tylko niewiem czy corel pro X 2 nie jest po angielsku. Ta pierwsza czesc jest po polsku , więc sobie poradzisz napewno

Gość nataliaaaa_
aja robie tak: retusz: otwierasz zdjecie; klikasz na : okna -> warstwy, pozniej na \"tło\" prawym przyciskiem myszy i \"duplikuj warstwe\". pracujesz teraz na kopi tła. w panelu zaznaczasz: \"odreczne zaznaczanie obszarób\" i zaznaczasz to co ci niepasuje, najpeiej cała twarz oprób oczu i ust, w koncu sie zorientujesz co lepiej zrobic.. jak juz masz to zaznaczone klikasz na rozmycie -> rozmycie gaussa, ustawiasz na np 15, i kilkasz ok. i powtarzasz to az bedzie cie zadowalało, nastepnie : szum -> szum hsv. na koniec mozesz dodac tez rozmycie. to jest napisane w wielkim skrócie, mozesz tez cos od siebie pododawać. inwersja tworcza sieliczy przycinanie zdjecia: otwierasz zdjecie; klikasz na zaznaczenie prostokatne , klikasz prawym przyciskiem myszy i robisz edycja - skopiuj, pozniej wklejesz w painta i jest

Gość nataliaaaa_
sorry za błedy, szybko pisałam ^^

ee tam, ja np. lubie photo editor :) nigdy nie przerabiam w nim całkowicie fotki, ale np. bardzo lubię w nim wygładzac skórę, usuwać zmarszczki... resztę załatwiam w corelu :)

Gość 988
scfdf - mam prośbę. mogłabys nie pokazywać mojego zdjęcia w "swoich przykładowych retuszach"? bylabym Ci wdzięczna. (zdjęcie nr 4)

tytyrytyty musisz się jeszcze nauczyć korzystać z warstw bo brzydko to wygląda jak reszta postaci jest tez wygładzona (mam na myśli włosy, ubranie itd.) :] ps. ja też lubię upiększać zdjęcia :P

przepraszam, jakos tak wyszło przypadkowo... już nie ma :)

Gość karollcciaa8686
scfdf skad sciagnelas corela?? jest po polsku??

naprawę już nie pamietam skąd.. ale chyba wpisałam po prostu w google corel paint.. i tam mi duzo wyszukało. trzeba szukac po polsku, ale ja bardzo szybko znalazłam.. zaraz moze cos znajde..

Gość karollcciaa8686
bardzo bym cie prosila :)