Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeeehhhhh

boje sie isc do ksiedza

Polecane posty

Gość eeeeeeeeehhhhh

Witam serdecznie Wybralismy z narzeczonym date slubu na Boże Narodzenie, zamówiliśmy sale i zespół. Ale do tej pory jeszcze nie poszlam do ksiedza, o termin sie nie martwie bo u nas w parafii ksiadz zgodzilby sie nawet na sluby caly dzien co godzine a mamy małą parafie wiec na pewno tyle slubow nie bedzie, martwie sie raczej tym ze nie mam bierzmowania i boje sie isc do ksiedza zapytac co zrobic w tej sytuacji bo on jest strasznym furiatem, pewnie mnie nazwyzywa czy cos... dodam ze u nas bierzmowanie bedzie dopiero za 2 lata, a ja mam male dziecko i chce wziac slub

Jesli planujecie slub koscileny to i tak musisz isc do ksiedza. Bierzmowanie zrobisz w innej parafii.

bierzmowanie musisz miec, ale mysle ze to szybko da sie zalatwic a ksiądz zapisze ci te termin dla ciebie ty przez ten czas bedziesz musiala isc do tego bierzmowania no a pozniej tak ze 3 msc przed slubem jak bedziecie spisywac protokół przedstawisz dokument ze jestes po bierzmowaniu i tyle chociaz nie rozumiem Ciebie wiedząc ze nie masz bierzmowania porezerwowalas wszystko zamiast isc do księdza i zapytac Ile bedzie trwało przygotowanie do bierzmowania itd Np. u nas bierzmowania zawsze są w maju, bierzmowania dokonuje biskup dlatego powinnas jak najprędzej isc do niego i z nim pogadac przeciez Cie nei zje

Gość kjkjkjkj
kochana, ale bez beirzmowania nie zostaniesz dopuszczona do kolejnego sakramentu - malzenstwa. wiec Ty sie nie boj tylko sie bierzmuj.

Gość Niewiem skąd jestes
ale podobno w warszawie mozna bierzmowanie załatwic szybciej. Bez bierzmowanie sluu nie dostaniesz, wiec nierozumiem na co czekasz?!

Gość emiliaaaa
a ja sie boje spowiedzi:/ bedzie hardkor jak powiem ile lat nie byłam:/ o matko!

Gość czarna koala
ja przeżyli jakoś moje 11 lat, to przeżyją wszystko :D

Gość nie ma na co czekać
formalności troche potrwają, bierzmowania nie dostaje się od tak. Biegnij do księdza żebys się wyrobiła do grudnia. Tak samo termin zajmij, bo sie przeliczysz z tym małym kościółkiem i mała liczną chętnych... Co do spowiedzi, to ślub jest akurat tym wydarzeniem przy którym nie ma prpblemu z rozgrzeszeniem.

Gość Jowa-aa
No nieźle 11 ;) ja mam tylko 8 :P

W Wawie podobno są bierzmowania co tydzień, jakoś w tygodniu chyba wieczorem. Koleżanka miała świadkowiac i nie miała bierzmowania i zaltwila to w Wawie, ale nie wiem w którym kościele, gdzies w centrum.

Gość prowokacjaaaaa