Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamma

mleko sztuczne?

Polecane posty

Gość mlodamamma

ile mleka sztucznego powinno jesc dwutygodniowe dziecko. Mój synek ma 12 dni i je 120ml mleka sztucznego a jak zje to ssa piąstki i płacze jak bybyło mu mało czy to nie za dużo?

Gość kamelon_om
No cóż. Wydaje mi się, że to dużo. A jak często je? Mój synek w wieku 2 tyg zjadał 60ml mleka (oczywiście sztucznego). I nie dopominał się jeszcze.

Gość juygsera
mi tez się wydaje że dużo, zmień mleko, a że ssie piastki to nie znaczy że jest głody, dziecko ma potrzeba ssania

witam Moj synek ma 2 tyg. karmie go sztucznym mlekiem, wypija co 3-3.5 godz 120ml, czy to nie za dużo? jak sie urodzil to wazyl 3900 po 2 tyg. przybral 150g. prosze o odpowiedz dziekuje

Gość mlodam23
uwazajcie... moj 5 tyg synek tez tyle jadl jak mial; 2 tyg i plakal po jedzeniu... okazalo sie, ze rozepchalam mu zoladek, dostal refluksu i teraz mu sie ulewa.ale tak, zejak chlusta to potrai wszystko zwrocic... jezeli dziecko placze po jedzeniu, nie z glodu to moze byc zgaga- wcale nie musi ulewac, zeby mial refluks!

Gość antypatologia
Moj tez tak jadl w tym wieku, a pozniej zaczal chlustac. To moze byc w twoim wypadku za duzo

mój wypijał po 90-120 ml a jak ssie piąstki to się nie dziw :) mamuśki przecież taki maluch lubi sobie possać bo jak na taki etap to mu wychodzi najlepiej,ponaje w pewnym stopniu rączki,mój też najedzony tak że ulewał ssał piąstki ;) to normalne,pije dobrze,chociaż ciut za dużo,moze go brzusio bolec-bo za dużo pokarmu,nam tez nie jest dobrze jak zjemu za dużo przecież,a takie dziecko nie zna umiaru ;)