Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana w temacie

pytanie odnośnie komputerów

Polecane posty

hej mam pytanie :) otóż mam taki problem: po włożeniu konkretnej płyty CD do napędu płyta nieaktywna jest opcja autouruchomiania płyty i nawet kiedy wejdę w mój komputer nie pojawia się w oknie żadna ikona...czyli, że wychodzi na to, że system nie wykrywa płyty nie bardzo rozumiem dlaczego, bo z włączeniem innym płyt nigdy nie było problemu, uruchamiały się automatycznie po włożeniu do napędu, a tu nici z góry dzięki za pomoc :)

i przepraszam za to, że napisałam strzasznie chaotycznie, mam nadzieję, że ktoś zorientuje się o co mi chodziło

Gość lalalala.......
ale możesz wejśc na ną? prawym myszy na ikone napedu i eksploruj albo po prostu kliknij dwa razy czy całkiem jej nie widać, jesli widnows ja widzi jao pusta to byc może twoj napęd nie obsługuje tego typu płyt

no właśnie chodzi o to, że nieaktywna jest ikona tej płyty tzn. system jej nie wykrywa, ale nie wydaje mi się, żeby mój napęd nie obsługiwał tego typu płyt, bo z innymi nie miałam problemu - po prostu wkładałam do napędu i automatycznie się załączały

Gość ulalalalalltralala
Powyzej ma racje ;P Nieraz program do nagrywania jeszcze moze nawalic i pisze ze nagrało płyte a tak naprawde nie nagrało.. Ale w tym wypadku mysle ze twoj komp nie odtwarza tego typu płytek ;PP

Gość wyprubuj ja na innym kompie

a to możliwe :) nie wiem bynajmniej ta płyta przeszła przez kilka rąk i na innych komputerach się uruchamiała a w takim razie czy jest jakaś możliwość nie wiem, dogrania powiedzmy jakiegoś programu, czy sterowników, żeby płyta się uruchomiła?

Gość płytę po prostu wyrzucić
to tania płyta, az takich które często się uszkadzają

Gość no ale dziewczynoooooo
autostart nie zawsze musi działać pytanie czy możesz przegladać pliki na tej płycie czy nie, jak nie do dupa zbita :)

przecież napisałam - nie mogę

Gość spróbuj wyjąć płytę
delikatnie umyć ja płynem do naczyń (bez balsamów do rąk) najlepiej Ludwikiem wysuszyć i jeszcze raz spróbować włączyć

Gość moze wkładasz
płytę DVD a masz tylko odtwarzacz CD, jeśli Twój napęd to odtwarzacz/nagrywarka CD to nie będzie widział DVD (obsługuje wtedy tylko i wyłącznie płyty CD)

OK to w takim razie już po raz ostatni:) rękę dałabym sobie obciąć, że komputer obsługuje pliki nagrane na dvd, ale mniejsza. może się mylę jak w takim razie mogę sprawdzić czy to jest napęd CD/DVD?