Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka83

jak zrobić obiad za 2 zł???

Polecane posty

Gość kuchareczka83

ok, poradźcie, w portfelu 2 zł, w lodówce sałata, smietana, majonez, chleb....

Gość a dla kogo ten
obiad?

Gość kuchareczka83
to jest jakies wyjście,a zupa jakas wam przychodzi do glowy?

Gość zupa ziemniaczana

Gość a ja z drugiej strony
zupa to co najwyżej z torebki za 2 zł

Gość a ja z drugiej strony
bo nawet włoszczyzna sama kosztuje więcej niz 2 zl, a z chleba i sałaty raczej zupa nie wyjdzie

Gość zrób wodzionkę
pokrój chleb w kostkę, wsyp do miseczki, na to daj łyżkę masła albo lepiej smalcu, drobno pokrojone dwa ząbki czosnku, podyp ostrożnie wegetą, skrop przyprawą maggi i zalej to wszystko wrzątkiem obiad gotowy :)

a ja bym za 1,99w lidlu kupila parowki, ugotowala, obsmazyla chleb na maselku. zrobila salate ze smietana.i juz:)

Gość zrobisz gar zupy
w lidlu jest mrozonka mieszanka warzyw na zupę za 1,69zł dokup za 30 groszy kilka ziemniaków (u mnie młode po 78gr za 1 kg) i z tej mrożonki + ziemniaki + smietana masz pyszną zupę podawać z chlebem na zakąskę/deser po zupie sałata z majonezem :-) tą zupą naje się kilka osób

Gość gjffjkjdfknj
wez duzy garnek zalei wzatkiem kup 1dna zupke chinska i bedzie zuupa troszke zadka ale w 2 zl sie zmiescisz he

Gość
autorka chyba zdecydowala sie na glodowke;)

Gość elipop
ja kupiłabym ziemniaki, ze smietani i sałątyn zroiła sałatkę no i może masz jajko ,jak masz to zrób jajko sadzone

Gość Jaaaaa...
kupilam pok kg kapusty kiszonej za 1 zl i ziemniaki. wloszczyzny nie potrzebuje wystarczy jarzynka. obiad sie gotuje

Gość zrobisz gar zupy
praktyka czyni mistrzem, wtym wypadku niestety, :-O

albo po prostu jestbez kasy.zdarza sie. najwazmiejsze to zawsze miec w domu jajka, ziemniaki, chleb.wtedy sie z glodu nie umrze.

Gość kuchareczka83
mam kostki rosołowe :) zapomnialam, i troszke maki, platki owsiane i sos teryaki

Gość pokemonek
ktos juz tam radzil wyzej ale powtorze: kromke chleba obsmaz na oleju lub w tosterze badz piekarniku, kup kilka jajek zrob z nich jajko sadzone, to dajesz na tosta, rozrywasz salate, polewasz sosem czosnkowym (śmietana, lyżka majonezu, ocet, pieprz, czosnek, odrobinka cukru) I dobry obiadek.

Gość zrobisz gar zupy
"kupilam pok kg kapusty kiszonej za 1 zl " a u mnie kiszona kapusta strasznie teraz droga :-O po 3,89 za 1 kg to juz lepiej kupić główkę młodej słodkiej kapusty , kilka dni temu kupiłąm główkę za 1,66zł, może teraz gdzie taniej nawet dostaniesz? + ziemniaki Parzygłowa (zmodyfikowana) młoda kapusta poszatkowana ugotowana z ziemniaczkami w kostkę i zaprawić śmietaną no, jest to jakaś alternatywa dla zupy

Gość kuchareczka83
ale cos wymysle z tym obiadem.a macie jakis przepis na zupe zacierkowa? co tam sie wrzucalo??? bo ja mam taki ze do wody kostka rosolowa, ziemniaki, podsmazona cebula i kluseczki z maki i wody i juz. ale zrobilammwczesniej i cos nie tak bylo...

Gość zrobisz gar zupy
"mam kostki rosołowe zapomnialam, i troszke maki, platki owsiane i sos teryaki" kuchareczka, to moją zupę z lidlowej mrożonki (zawiera marchew, pietruszkę, por, seler, kalafior, brokuły, fasolkę szparagową ) dodaj płatki owsiane i zieniaki zapraw uprażoną mąką, śmietaną zupa będzie najbardziej ekonomiczna: dużo i sycące, a ze wzgledu na warzywa wartościowe jedzenie, a nie śmieciowe

Gość kuchareczka83
dobra, kupuje ziemniaki, salate poleje sosem czosnkowym zrobionym wg. przepisu powyzej, i moze to jajko sadzone? lidla nie mam w poblizu a mieszkam wtakim miejscu ze warzywa drogie :(

Gość kup sobie najtanszy
makaron i maly sloiczek przecieru, pomidorówka pogotwa:)

Gość pokemonek
ale tak w sumie mialabym w dupie obiad, zrobilalabym kanapki albo tosty:)

Gość zrobisz gar zupy
to rzeczywiście kup 1 jajo i ziemniaczki młode ziemniaczki teraz dobra i zdrowe, maja dużo witaminy C będzie zdrowo i sycąco

Gość zrobisz gar zupy
"kup sobie najtanszy makaron i maly sloiczek przecieru, pomidorówka pogotwa " a za co kupi przecier? makaron pochłonie już to 2 zł to juz lepiej kupić jajo i z maki, którą już ma samemu zrobić makaron i smaczniej i ekonomiczniej