Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa koka kola

jak delikatnie przypomnieć komuś żeby oddał kase?

Polecane posty

Gość kolorowa koka kola

oto jest pytanie.. jakieś pomysły?

Gość oj..oj..ojojoj
powiedz mu żeby ci pożyczył a potem powiedz ze jesteście kwita :)

CZEMU DELIKATNIE? Po prostu powiedz tej osobie czy może Ci zwrócić pieniądze. To dłużnik powinien się wstydzić a nie ten kto pożycza. No ale taka to już Polska mentalność... Na zachodzie jest inaczej

Gość kolorowa koka kola
GENIALNE!! tylko że rzadko sie widzimy... napisałabym coś na gg tej osobie. często widuje się z jej siostrą, mogłaby oddać przez siostre.. wiecie kryzys jest trzeba długi ściągac swoje

Gość to od ojojjj to dobre
:-)

Gość kolorowa koka kola
Kurcze LILY ma racje. Zapytam kiedy mi odda kase i już :-)

Gość jutyregr
po prostu powiedz ,zeby ci oddał. Delikatnie.... powiedz spokojnie , bez zadnych krzyków. Miałam kolezankę, która pozyczała ode mnie nie tyko kase,ale i ciuchy. Oczywiscie nigdy nie oddawała. Sama zaczęłam jej mówic,zeby oddała to czy tamto. Na poczatku się wstydziłam,ale stwierdziłam,ze to ona powinna się wstydzic. I wiesz co zadziałało,zawsze jak się odezwałam to mi oddała. Co prawda czasami mówiła dobrze,ale zwlekała , a ja znów jej przypominałam i w koncu musiała oddać. Moje postępowanie poskutkowało, ba zaczęła się ze mną liczyc i oddawała pozyczone. Innym ludziom nigdy nie oddała, niektóre ich ubrania ma u siebie juz trzy lata .

Gość kolorowa koka kola
No właśnie, to Ci co nie oddają powinni się wstydzić. Jak ja pożycze od kogoś np na imprezie to oddaję na następnym spotkaniu a jak się takie ma szybko nie odbyć to nawet podrzuce do domu zeby nie zapomniec a inni mają zlewke. Nawet jeśli to jest 20 zł. Dla jednym mało ale dla innych dużo.. No własnie, macie jakas kwote od której nie oddajecie?

Gość kolorowa koka kola
up