Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grrrrrrrrrr

trwałość kosmetyków do makijażu-pudry i cienie, jak długo są dobre?

Polecane posty

Gość grrrrrrrrrr

mam troche tych kosmetyków i jeśli patrzec na date ważności to już są niedobre, ale jak sie pomalowałam to wyglada wszystko normalnie i zastanawiam się jak długo takie kosmetyki są dobre

Gość baa ja to juz mam z 20 nicków
niedawno w tv jakas kobieta ( kosmetyczka albo dermatolog, nie pamiętam) wypowiadała sie o trwałości różnych kosmetyków i mówiła ze pudry prasowane maja najdłuzszy czas trwałości, bo dobrej jakości odpowiednio przechowywane moga byc dobre nawet 6 lat, cienie krócej. Troche długi ten czas więc nie wiem jak to naprawde jest

ja mam już 5 lat róż w kamieniu prasowany i cały czas maluje jak na początku. Jeśli na pudrze czy cieniach nie widac rozwarstwień i nie kruszy sie to jest dobry, a jeśli wejdzie na niego wilgoć to wtedy będzie po nim widać. albo stwardnieje tak że kamień będzie to wiadomo że wyrzucic. Możesz wpisać w google trwałość kosmetyków to powinno cos się znaleźć

Gość skad się biora nutki
6 lat to chyba troche za długo.chociaz ja kiedys miałam naprawde fajny puder i do samego końca go zuzyłam i to kilka latek trwało. Wiem że pudry są najtrwalszymi kosmetykami.

jeżeli są to kosmetyki w kamieniu to mozna je stosowac bardzo długo, dopóki jak tu wspomniano nie dzieje sie z nimi cos złego, a to właściwie po kosmetyku widać ( nie maluje jak kiedys, kruszy sie ,twardnieje). A jesli chodzi o cienie czy pudry w płynie albo w kremie to maja krótszy czas trwałości, jak robią się zbyt rzadkie, oleiste, nieorzyjemnie pachna to wyrzucaj

Gość grrrrrrrrrr
w sumie mam dość stary puder ale maluje jak kiedys więc będę uzywała