Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprawka

jak oduczyć niemowlaka brania na ręce

Polecane posty

Gość poprawka

czy da radę bez drastycznego przetrzymywania z płaczem w łóżeczku?

Gość tajemnicza098
poloz niemowlaczka na lozku badz stoj przy łózeczku poswpiewaj mu troche albo mów do niego po jakims czasie przerwij za jakis czas nawet jak placze [podejdz pospiewaj pomow pomachaj raczkami niech wie ze jest nie tylko noszenie na roczkach zainteresuj go czyms np. karuzela

Gość poprawka
czyli nie podnodić, jak płacze

Gość labamba128
nie da się całkowicie oduczyć niemowlaka od brania na ręce:) dzieciaczek malutki musi być przytulony ,pogłaskany,chwilę ponoszony alre bez przesady:) Jeśli ciągle domamga sie noszenia to sprobuj położyć go w łóżeczku i pogłaskać,pomasować go,pośpiewć,mówić do niego szeptem,on może po prostu chce poczuć,że jesteś blisko a niekoniecznie chodzi mu o wzięcie go na ręce:)

Gość poprawka
mój dzieciaczek miał kolke ponad 3 miesiące i myslę, ze się przyzwyczaił do brania na ręce, bo cały czas potrzebne było uspokojenie. teraz ma pięć

pobaw się z maluchem na kocu, czy na łóżku, bądź przy nim, śpiewaj, czytaj, wymyślaj coraz to nowe zabawy, niech próbuje pełzać, raczkować, daj mu dużo zabawek dookoła. ale przede wszystkim bądź, mów do niego. jakbym ja mojego malucha w łóżeczku zostawila na więcej niż 5 minut to by zwariował z nudów :P ciągle coś trzeba z nim robić, wymyslać :)