Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lula_90

przepis na babke

Polecane posty

błagam Was ludzie, dajcie mi szybki i najprostszy przepis na babke, zapomniałam ze dzis dziej ojca i musze szybko zrobic ciasto wiec babka jest chyba najszybsza, prosze dajcie mi przepis!!!!! tylko najproszty i najkrotszy i na same ciasto i co z czym mam miksowac itp, bo truskawki mam i polewe mam

Gość girl167
zadzwoń do domu publicznego i zamów mu babke jeszcze zdąży przed pulnoca

1 kostka masła 5 jaj 2 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki cukru pudru 2 łużeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny odrobina soli utrzeć masło z cukrem i żółtkami do utartej masy stopniowo dodawać mąkę wymieszną z proszkiem do pieczeia. Ubić pianę z białek z sokiem z cytryny, wymieszać z utartym ciastem, przełożyć do formy, piec 45 min w temp. 170 oC. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Ja babkę robie w malakserze. Do mąki z cukrem wrzucam masło. Włączam na 1 min. potem dodaje resztę składników i miksuję 3 min. a przekładam ciasto do miski i mieszam recznie z pianą ubitą z białek.

Gość mama dwóch chlopców
Ok : mówisz masz: Babaka która zawsze się udaje: rozpuść jedną margarynę i wystudź. W misce ubij 4 białka ze szklanką cukru. Jak piana jest sztywna dodaj 4 żółtka, chwile pomiksuj i dodaj 2 szkalnki mąki z 2 łyżeczkami proszku i cukrem waniliowym oraz rozpuszczoną margarynę - pomiksuj chwilę i piecz. ps jak masz jabłka to możesz wkroić kawałki jabłek - wychodzi pychota zarówno z owocami jak i bez. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.

Gość jak masz mikrofalówkę
mój jest najszybszy, szybciej się nie da :)

Gość mama dwóch chlopców
prostszego niż mój to już nie ma

dzieki:D IDE PIEC :D:) trzymajcie kciuki:D, zaniedługo pochwale sie jak poszło:D

Gość pan Henio
ja znam tylko na babke kruchą: tak długo sie babke rucha aż stanie sie krucha