Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxa252

Jak to Było u Was w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość roxa252

Hej -postanowiłam że napisze bo może Wy też się wypowiecie jak to jest u Was- Z mężem staraliśmy się pół roku o dziecko i w końcu udało się , zaszłam w ciąże - Fakt faktem lekarz prowadzący zalecił bysmy wstrzymali się z sexem , bo ciąża była zagrożona, ale Mąż chyba wziął to zbyt do siebie bo od tego czasu nie ,przytula się nie całuje,kiedyś zapytałam dlaczego ??? Odpowiedział "Boje się" - Jestem go w stanie zrozumieć tylko tak mysle czy przez ten czas jak jestem w ciązy , On nie czuje potrzeby okazywania sobie uczuć ? I jak to bedzie z naszym życiem seksualnym po porodzie ??? Czy wszystko później wróci do normy???? Miała tak któraś z Was???

Gość facet zbyt sie przejął
i ma blokadę psychiczną.:O

Gość oxy
wiesz - to chyba bardzo indywidualna sprawa każdej pary - zamiast na forum pogadaj z mężem. Każda z nas ma inne doświadczenia i potrzeby. Ja jestem w końcówce ciąży i czułości dostaję tyle, co potrzebuję. Seks nie jest problemem, ale oczywiście też przeszliście etap obaw mojego partnera - przegadaliśmy i się skończyło. Rozmowa, rozmowa, rozmowa - może nie rozumiesz czego on się boi,może on nie rozumie twoich potrzeb - ale my Wam w tym niestety nie pomożemy.

Gość juytju
Nam lekarka powiedziala (bylismy oboje na wizycie) zebysmy ostroznie odbywali stosunki. Po uslyszeniu tego on tez zaczal sie bac i staral powstrzymywac. Ale ze ja bardzo potrzebuje seksu a jeszcze dopytalam lekarke na co dokladnie mamy uwazac i przekazalam to mezowi, to wrocilismy do normalnego kochania sie i na razie nie ma problemow (ani u nas, ani z moim cialem). W kazym razie tez mial obawy, natomiast przestaly mu przeszkadzac.

Gość juytju
Przypominam tez sobie teraz ze przed ciaza i na poczatku zaznaczal w rozmowach ze gdyby musial powstrzymac sie od seksu przez czas mojej ciazy, dalby rade. Mial wiec takie nastawienie. Istotnym wiec elementem w naszej sytuacji jest fakt ze nie mielismy zalecenia zeby sie calkowicie od seksu powstrzymac.

ja akurat mogę z \"usług\" partnera ale to fakt że mężczyźni myślą że zrobią i nam i dziecku krzywdę, jeżeli niema przeciwwskazań można uprawiać sex do woli ale jeśli jest zakaz to on okazywania uczuć,całowania czy przytulania nie obejmuje :) dobrze dziewczyny tu piszą, musisz z nim porozmawiać o twoich uczuciach

mnie lekarz też kazał sie wstrzymac z seksem do około 16 tygodnia ciąży. Po tym okresie niby już ok., ale mężowi dalej pozostał jakiś strach, obawy. Owszem, przytula mnie, całuje, jest czuły, ale z seksem jest bardzo ostrożny. Nie winię go za to, bo w zasadzie ja sama też mam podobne odczucia. Wiem, że odbijemy to sobie potem :)