Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krt67

Mozna zmienic mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość krt67

na takie same ale bez tego LC-PUFA mam 2 dzieci i bez ego LC-PUFA jest tansze o 5 zl a dla mnie to ogromna roznicam chodzi o mleko poczatkowe Humana, nie kazcie mi pytac pediatre bo ona tego bez LC-PUFA nie zna, nie ma go u nas w holandii chcialam sobie z pl sprowadzic

Gość krt67
kurcze moze ktos doradz?

Gość krt67
długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Są to substancje niezbędne w diecie każdego niemowlęcia, pełniące ważną rolę w procesach rozwoju ośrodkowego układu nerwowego. OBJAWY I PRZEBIEG Organizm dziecka potrafi syntetyzować LC-PUFA z tzw. kwasów prekursorowych (LA i ALA), które są zawarte w praktycznie każdej nowoczesnej mieszance modyfikowanej, jednak wykazano, że większość wcześniaków i wiele noworodków urodzonych o czasie może mieć niedobory LC-PUFA spowodowane niedojrzałością i niewydolnością szlaków metabolicznych. Stąd koncepcja wzbogacania mieszanek mlecznych dla niemowląt w dodatki LC-PUFA. Zdaniem autorów tych koncepcji ma to wspomagać rozwój psychomotoryczny oraz rozwój prawidłowej ostrości widzenia. Należy podkreślić, że duże ilości LC-PUFA zawiera pokarm kobiecy i dziecko karmione piersią jest na pewno zabezpieczone przed ewentualnym niedoborem LC-PUFA.

Gość krt67
wiele mieszanek tego nie ma ja do tej pory stosowalam miszanke z lc Pufa i zastanawiam sie czy nie zrobie zle jak zmienie na bez tych kwasow, z drugiej strony nie mam pokarmu, mam bliznieta, jedna paczka starcza mina 1,5 dnia i rujnuje sie finansowo troche a nie jestem jakas majetna, dzieci wychowuje sama i zalkezy mi na obnizeniu kosztow ale nie kosztem dzieci dlkatego zastanawiam sie czy to tylko takibajer czy naporawde wazna sprawa i nie warto zmieniac, dzieci maja juz 7tyg

wiesz co ja mieszkam w nl i karmie nutilonem, tam jest immunofortis a to chyba cos podobnego-probiotyki . Maly ma 11 miesiecy i od poczatku to pije i w sumie nie chorowal. puszka 900gr kosztuje prawie 10 euro, ale mozesz poszukac tez innego mleka. Krzywda sie maluchom nie stanie jak im zmienisz mleko :)

Gość Matko naprawdę nie zdajesz
sobie sprawy z tego, że wielonienasycone kwasy tłuszczowe i probiotyki to 2 rózne rzeczy? :O A autorka sama odpowiedziała sobie na pytanie tłumacząc co to jest LC-PUFA i jaką role pełni w rozwoju dziecka. Oczywiście wszystko można, ale czy oszczędnośc 5 zł jest tego warta?

Gość krt67
5zl na350g czyli na paczce 10zl w ciagu 10 dfni to jest oszczednosc150zl

Gość gagagahjajancuc
potrafie Cie zrozumiec-mam jednego malucha a co dopiero 2-ka i to samotnie. Ja kupuje niemieckie organic holle formula i jest bardzo drogie, ale na opakowaniu jest tylko zroznicowanie kwasow tluszczowych na nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone jak w wiekszosci produktow spozywczych.