Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petitka8q91

do kiedy pieluchowanie????

Polecane posty

Gość petitka8q91

do kiedy wasze dzieci były pieluchowane, ja chodze na kase chorych , moja córka ma 6 mcy to była ost wizyta i ja nic niewiem co ja mam dalej robic musze isc do pediatry i zapytac bo ten lekarz to tylko mnie zbył

Gość femmeee
a co to jest pieluchowanie- pieluchy za darmo czy co?

Pieluchowanie to chyba dopiero jak z bioderkami jest cos nie tak...ja miałam wizyte jak maly miał 6 tyg.lekarka kazała pieluchowac...teraz bylismy(10tyg.) na USG bioderek i lekarz powiedzał ze juz nie trzeba bo wszytsko w porzadku :)

Gość abraja
moje dziecko pieluchowane nie było...po co/ skoro nic mu z bioderkami nie dolegało i połozna jak przyszla to byla oburzona ze nie pieluchuje ale szybko postawiłam ja na nogi mówiąc ze czasy sie zmieniły tylko ona utkneła w miejscu...

Gość petitka8q91
no co ty? wcale nie było pieluchowane?????

Gość hytdree
u mnie wogóle się nie słyszy o czyms takim jak pieluchowanie, nikt tego nie robi

Gość bumbumbum
Ja ma pyatnie, trochę z innej beczki, ale mozę mi na nie odpowiecie. Od zawsze stosowałam pampersy, teraz synek ma 2 lata i 7 miesięcy i nadal urzywamy pampersów bo nie ma z nimi problemów przebieram go, wycieram pupe husteczkami, zapudruje, pokremuje pupkę synka, nakładma kolejeno pampa (jak mówi mój maluch) i dalej mozę sie bawic. Ostatnio odwiedziła mnie teściowa i nakrzyczała na mnie, ze powinnam zakładac dziecku pieluchy tetrowe, co o tym myslicie. Ja uważam, że to bez sensu bo to jest mnie higieniczne i jak to prac potem, no i napewno bąblowi było by nie wygodnie. Chyba zostaniemy z synkiem przy pampersach, a co wy myślicie?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a o co chodzi z tym pieluszkowaniem, bo I słysze?

Ja też pierwsze słyszę. O co chodzi z tym pieluchowaniem? bumbumbum --> Dziecko ma 2 latka i 7 miesięcy i nadal nosi pampersy? Nie myślisz, że to czas, kiedy dziecko powinno być bardziej samodzielne?

Gość 123rrrr
pewnei kazała zakłądac tetrowe bo przy nich PODOBNO dziecko oduczy sie chodzic w pieluchach a swoja drogą już dawno powinien być odpieluchowany !!!

Gość bumbumbum
Synek nie jest na to jeszcze gotowy, zauważyłam, ze najchętniej robi kupkę kaiedy sie bawi, biega i jest w ruchu i jest to dla mnie zrozumiałe, kiedy chcieliśmy go z mężem oduczyc i zadzaliśmy na nocnik to przez cały dzień nie było sladu kupki tylko obolały brzuszek u bąbla. Mąż uważał, ze nalezy to kontynuowac, ale przekonałam go, że nie mozemy tego dalej ciągnąc, bardzo maluch płakał i brzunio go bolał, nacierpiał sie, (a dla mnie nie jest problemem zmiana pampersa i pielęgnacja pupy, teraz to nawet w centrum handlowym i w parku są miejsca do przewijania szkrabów, wiec po co ma sie mały męczyc) Założyłam mu pampersa i dalej płakał wiec skrzystałam z czopka, poleżał z czopkiem w pupci ok 20 min i zmieniłam mu pampersa bo szybko się wykupkał. Umie siusiac do nocnika, ale jak ma już i tak pampersa to niech i siusia sobie do niego, no chyba ze sam zawoła, ale on nie lubi siusiac do nocniczka. nie wiem w jaki sposób na tetrowa pieluszka pomóc w oduczeniu od pampka,a i dla dziecka jest to pewnie nie miłe i nie ygodne bo przeszkadzac mozę w ruchach podczas zabawy. Pewnie tesciowa gdzieś usłyszała i tak tylko powiedziała, żeby mi dopiec.

o to chodzi, że jak narobi, to bedzie mu niewygodnie..... i szybciej zacznie wołac na nocnik

Gość bumbumbum
Może to i racja, ale narzie jest na takie eksperyment za mały po ostatnim razie doszłam do wniosku, zę wolę sie pomęczyc z pampersami niż go na stres naraza. Pozatym nie uważasz, ze pieluszki tetrowe są nie higieniczne, a ja niechce żeby mu było niewygodnie, zresztą nie jestem przekonana do tego. Jak synuś podrośnie to kupię takie opakowanie i zobaczę mozę sie nauczy wołac.

Poza tym, szystkie wychowałysmy si na tetrówkach i jakos żyjemy - a poza tym 99% dzieci tetrówek, wołało na nocnik około roku - np. ja

Gość do pieluchowej
ma jeszcze czas, nic na siłę. Jak on nie chce siadac to go nie zmuszaj absolutnie. Tetrowa pielucha tu nie pomoże. Jak już to zakładaj mu same majteczki bawełniane. Tylko przygotuj się na czeste przebieranie. I nie słuchaj idealnych mamusiek ze już najwyższy czas itp. Powoli, przyjdzie i czas na niego :)

Gość Paula nie mądrkuj
a Ty paula się nie mądrz bo nie wiesz kiedy Twój syn zacznie sikać. Najwięcej do powiedzenia mają te które jeszcze tego nie przeszły. Jak zwykle.

Gość bumbumbum
nie jestem w stanie określic kiedy sie nauczy bo to jest indywidualna sprawa, mozęliwe, ze twoje maleństwo jest bardzeij dojrzałe, natomiast ja uważam ze moje ma jeszcze czas na wszytko i niechce mu odbierac dzieciństwa. Ponieważ mam w życiu jeden cel- uchylic nieba mojemy synusiowi, nawet nie wiesz jak on sie męczył kiedy zamiast sie bawic siedział na tym nocniczku z bolącym brzuszkiem. Ale dziekuje Ci za tą rade bede musiała przemyślec to z mężem, przyznam sie, ze boję sie ze jak zacznie sam sie załatwiac, to bedzie mi ciężej upilnowac hignieny pupki i pisiorka, a tak mam to pod kontrolą i wszytko jest ok.

ja sie podpisuje swoim nickiem i biore udział w dyskusji. Poza tym mam doswiadczenie po siostrzenicy - ciezko jej szło, na nocnik robiła około 2,5 roku... ale naprawde było ciezko. Nie mędrkuje, tylko popytajcie swoje mamy jak kiedys było. Dzieciaki tetrówek szybko wołały na nocnik, bo nikt nie lubi chodzik zasikany. Poza tym mamy były bardziej zdeterminowane, bo zalezało im na tym zeby miec mniej prania (wcale sie nie dziwie)

Gość kasiajanik87
a ja tam synka zaczelam sadzać na nocnik jak skończył, pół roku nie chodziło mi w tym o to że musi mi zaraz sie nauczyć, tylko go osfajałam z nocnikiem teraz skończył 13 miesięcy i robi siusiu i kupke i sie go nie boi:) a co do pieluchowania- nie wszyscy pediatrzy zalecają od urodzenia zakładanie pieluch, robią to wtedy jak widzą taką potrzebe, mój synek nie miał np. a co to jest pieluchowanie, zakłada się np. pampersa i pieluszke tetrową, aby bioberka były szeroko rozstawione.

Gość bumbumbum
Może ja też zacznę synka oswajac z nocniczkiem, wkońcu jak mówiłaś nie musi się od razu nauczyc. Dziś mieliśmy z synkeim straszną noc, brzuszek go bolał chyba miał zatrwardzenie, bo jak podałam czopka to się dopiero wykupciał. Wogóle u nas pogoda straszna bo jest duszo w nocy i mały spac nie może, wczoraj to prawie nie spał, dałam mu butle, wypił mleko i lulałam go chyba ze 3 godzi, aż mnie krzyż i ręce bolały, ale on się strasznie umęczył bo był śpiący. Fatalna ta pogoda jest.

Gość mama małej niuni
2 lata i 7 miesiecy i ty dziecko lulasz na ręcach???? ty masz niemowle w domu czy dziecko? Kobitko halo, to już nie jest mały dzidziu s

Gość do bumbumbum
Takee matki jak ty zamiast wychowywac swoje dzieci to je krzywdza!! Pielucha w tym wieku, lulanie na rekach...no masakra normalnie! ZA bardzo sie nad nim trzesiesz i na sile robisz z niego dzidziusia! Juz teraz wspolczuje jego przyszlej dziewczynie, zonie, bo skoro juz tak sie nad nim trzesiesz, choc chlopczyk juz duzy, to nigdy tego nie zmienisz i zawsze bedziesz w nim widziala "swojego bobaska", ktory bedzie wiecznie ryczal, nic nie umial zrobic i z kazda duperela bedzie lecial do mamusi bez wzgledu czy bedzie mial lat 5, 15 czy 30, a mamusia bedzie wiecznie mu ulsugiwac, za niego wszystko robic i obwiniac caly swiat za jego ewentualne niepowodzenia :-S Otworz oczy kobieto, ze swoim podjesciem krzywdzisz wlasne dziecko!!

Gość bumbumbum
Syneczek nasz inaczej nie zaśnie, ale zwykle to trwa ok 30 minut do godziny. On jeszcze nie ma nawet 3 lat, wiec jakos nie wydaje mi się, zeby miał zasypiac sam.

Gość bumbumbum
Mamy inne poglądy na wychowanie dziecka, bo jeżeli uważasz, ze troska o maluszka jest dla niego krzywdząca, to nie mogę sie z Tobą zgodzic, wybacz, ale co ma układanie do snu, czy noszenie pampresa do małżenstwa. Kiedy syn bedzie na to gotowy to zrezygnujemy z pampersa, a narzie jest to dla niego wygodne, wiec nie widzę problemu, tak samo jest z zasypianiem, synuś jest ze mną bardzo zrzytu i nie mozę bezemnie zasypiac, a ja jestem szczęśliwa, ze przy mnie czuje sie bezpiecznie i mamy taki dobry kontakt. pzdr

Gość boobzilla
tak sie przygladam dyskusji i normalnie rece mi opadaja... niemal 3 letnie dziecko nie umie zasnac samo?! bubumbum krzywde mu robisz do lozeczka- i dobranoc! bez cackania sie. Przeciez nie zostawiasz go samego w domu! co do pampersow- bylam niania w usa przez pare lat i tu dzieci nosza pampersy do ok. 3- 4 roku zycia. Skandal :O oczywiscie "bezstresowe" wychowanie. Pfff. Jedno w "moich" dzieci, teraz 5,5 letni chlop, wciaz sra w majtki! siku na kibelek pojdzie , ale kupe NIE. Efekt zaniedbania rodzicow. I kropka. Teraz maly po lekarzach chodzi i ma problemy z 'kupkowaniem'. To samo ze spaniem. Ten maly i jego 10 letnia siostra spia w jednym lozku z ojcem lub matka/ rozwiedzeni/- bo same nie potrafia, a maja swoje sliczne pokoiki! Bumbumbum- otworz oczy. Zbulwersowalam sie :P normalnie mnie telepie jak widze durnowate bledy wychowawcze.

Gość petitka8q91
ciesze sie ze zawrzała dyskusja mnie chodziło o SZEROKIE PIELUSZKOWANIE DOTYCZY BIODEREK PRZEPRASZAM ZA NIESPRECYZOWANIE ale dodam swoje o nocniku, moja ma 6 mcy juz robi kupe do nocnika a siku tez tylko i tak moczy pampka oczywiście ale ją przyzwyczajam

Gość mama małej niuni
niektóre matki mają nasrane w sagan jednak. Jak można lulać do snu 3 letnie dziecko???

Gość bumbumbum
Naprawdę jest mi przykro kiedy czytam wasze wpisy, mimo to nie sądze, zęby prawie 3 latek był na tyle samodzielny, żeby sam jadł, mył się, zasypiał, czy załatwiał do kibleka, do tego potrzebuje mamusi i z tym sie chyba zgodzicie?

Gość bumbumbum
Do jeszcze, zę synek nie ma kłopotów z kupcianiem, pilnuje aby robił kupkę ok 2 razy dziennie, jak ma problem z wydalenim twardej kupku to podaje czopka, wiec proszę mnie nie oskarzac.