Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocieszcie mnie...

Mam kota. A nawet 3

Polecane posty

Gość pocieszcie mnie...

hej! miesiąc temu wzięliśmy z moim chłopakiem ze schroniska 3 koty. Chcieliśmy 2 zeby sie sam jeden nie nudził; ale były 3 - wychowane razem wykastrowane kocury. Rozczuliły nas. Mamy z nimi mnóstwo zabawy i fajnie spędzamy czas. Oczywiście trzeba dbać o kuwety i często odkurzać sierść ale jest ok. Są grzeczne, nie drapią mebli - mają swoje drapaki, nie hałasują po nocachc- choć na poczatku bawiły sie tylko w nocy - teraz przestawiły się na nasz tryb snu. Dzisiaj przyjechali moi rodzice. Wcześniej nie mówiłąm im o kotach bo wiedziałam jaka bedzie ich reakcja. Nie to, ze nie lubią zwierząt, ale uważąją, że ich miejsce jest na podwórku a nie w mieszkaniu w bloku. Tata, że będzie śmierdziało, że wszędzie sierść. Mama stwierdziała wprost, że jestem pojebana :( pytam czy coś śmierdzi, b koty sa miesiąc wiec juz powinno chyba śmierdzieć, nie? wrrrrrrryy wkurzona jestem poecieszcie mnie buuuuuuuuuuu chyba dobrze zrobiłam przygarniając 3 sieroty ze schroniska - w tym jedną bezzębną ze starości...??

Gość pocieszcei mnie...
mmmmmmmmmm

Gość jmeookdml
Pierwsze skojarzenie z tematem tzn ze masz trzy koty, to pomysłam ze masz jednego prawdziwego, drugiego w głowie a trzeciego w kroku :D ;D A tak serio: ja bym sie nie odwazyla na trzy koty. Góra dwa. Mam sama kota i widze ile mi rzeczy poniszczyl. Dlategpo gratuluje odwagi :) Koty sa swietne :):)

Gość pocieszceie mnie...
ciagle mi smutno

Gość pocieszceie mnie...
dzięki :) moje chłopaki nie niszczą niczego i nie drapią - ani mebli ani mnie czy innych. Na nikogo nie podnoszą łapy :) poprostu potrzebuję wsparcia..

3 kocurki to sporo jak na mieszkanie w bloku, ale skoro chcieliście aż tyle...

Gość mammamiapomidore
Ja mam jednego cudnego kocurka, a niedługo kupię mu koleżankę ;) Niczego nie poniszczył, jest kochany, czysty i uwielbia pieszczoty. Ponadto z czym Cię mam pocieszać dziewczyno? Masz trzy koty i dobrze Ci z nimi, więc nie widzę powodu do dramatu. A rodzice... cóż... My usłyszeliśmy, żebyśmy nie brali kota, bo nie będzie wnuków :D Zgadnij, w której części ciała mieliśmy te idiotyczne teksty.

że ich miejsce jest na podwórku a nie w mieszkaniu :( bardzo mądrę :( stwierdzenie

Taaa... wsparcia... A więc tak, kotki są przeuroczymi stworzeniami i to dobrze o tobie swiadczy, ze ich los nie był dla ciebie obojętny.

Gość pocieszceie mnie...
właśnie najśmieszniejsze jest to, ze wogóle nie mam poczucia, ze jest ich za dużo- a jak widze jak sie razem bawią to nie wyobrazam sobie zeby ich rozdzielać. generalnie- chcielismy 2; wyszły 3 :)

To ja Cię pocieszę: Ja mam 5 kotów. Tzn oficjalnie. Ostatnio kotka okociła się nie wiadomo gdzie i tylko czekamy az to to przywlecze :D Tylko, że ja mieszkam w domu jednorodzinnym z ogródkiem i 4 oficjalne koty żyją w większosci czasu na podworku i tylko jednego persiaka mam w domu. Fakt, że potrafi czasem zasmierdziec jak np. nie mam mnie w domu a kotek napaskudzi do kuwety i nie posprzatam. Siersci tez jest trochę. Ale da sie z tym wszystkim walczyc. Serio:D Tylko wazne, abyscie były sumienne w dbaniu o koty-ze to nie był impuls i Wam sie znudzi.

Dasz rade, ja tez kiedyś miałam kota, był super. grzeczny. ułożony, nigdy na blat czy stół nie wskoczył. Jeżeli kuwete zmieniasz regularnie i masz piasek dla kotów, a nie zwykły z piaskownicy, to raczej nie powinno czuć kotem. :) Będzie dobrze:P

Gość no to moze byc mokka bad kaszt
dobrze zrobilas:D

Gość pocieszceie mnie...
mammamiapomidore - moi rodzice chyba tez czekają na wnuka a nie na ... koty :)

Gość koty som fajne

Gość pocieszam cię
z nami też mieszkają trzy koty :)

Gość pocieszceie mnie...
EMTI - wszystko jest zgodnie z kocią sztuką - żwirki, jedzenia. I nie jest to impuls - czekaliśmy z przygarnięciem kota prawie rok, az kupimy duze, wlasne mieszkanie. Decyzja była przemyślana. No i ja juz miałam kiedyś koty wiec wiedziałam co i jak :)

Gość pocieszceie mnie...
pocieszam Cię! dziękuję Ci - teraz juz wiem, ze nie jestem wariatką!! jupi!

Gość mammamiapomidore
Może się boja, że na 3 kotach się skończy i nic więcej nie będzie? ;) Nie wiem, skąd pochodzą Twoi rodzice, ale zauważyłam, że ludzie z małych miejscowości podchodzą do zwierząt bardziej instrumentalnie (kot ma być od łapania myszy, a pies od pilnowania domu), a całą resztę uznają za fanaberie mieszczuchów.

"Ja mam jednego cudnego kocurka, a niedługo kupię mu koleżankę" Mam nadzieję,że kocur wykastrowany,a kotka będzie wysterylizowana. Z kotami jest już tak,że jak ma się dwa to i trzeci nie zrobi różnicy,itd.Ale też trzeba mierzyć siły na zamiary,3 koty w małym mieszkaniu to sporo.Ja gdybym mieszkała w bloku to nie zdecydowałabym się na kota na stałe,jedynie mogłabym zaoferować się jako domek tymczasowy.

przestań się przejmować:P ja mam kocura i kotkę i jeszcze 2 małe się urodziły i jest mi z nimi dobrze:) są kochane!!!

Gość mammamiapomidore
Kocyk - jak najbardziej. Z młodym niedługo idziemy do weterynarza, a koteczkę chcę znaleźć dopiero po wakacjach. Hodowli jeszcze nie mam zamiaru zakładać ;)

Gość pocieszceie mnie...
mammamiapomidore - chyba masz rację - w moim rodzinnym domu zawsze był jeden kot bo ktoś musi łapac myszy i jeden pies, bo ktoś musi pilnować domu...

a ja tam uwazam,ze rzeczywiscie zwierzątka powinny byc na podwórku...chociaz koty w domu to jeszcze nic, jesli sa ułożone, to czemu nie? natomiast nie mogę zniesc domu mojego brata, tam jest brudno, wszedzie siersc...mają duzoego psa (traci siersc caly rok, taka rasa) i kota, ktory wlazi praktycznie wszedzie...siersc jest na stole, na torbach z zakupami, nawet na bułkach czasem :( albo na poscieli :( kiedy tam spie, to czuję, ze ta posciel smierdzi :O w sumie to tez troche ich wina, nie sprzatają za często :O to oni mnie tak zniechęcili do zwierząt w domu:P jestem z lekka pedantką:P a kiedy przyjezdzają do nas, to jest jeden wielki BURDEL z sierścią :O

Gość ffdfdfd
doskonaly jest taki przeroczysty zwirek , nic nie czuc, poza tym mozna przez miesiac nie zmianiac( tylko wybierać kupki z kuwety i wyrzucac) aha mam 2 koty :) nie smierdzi nic :)

Gość pocieszceie mnie...
ffdfdfd - silikonowy żwirek o którym piszesz wytrzymuje przy 3 kotach do 6 dnia :) sikają chłopaki na potęgę!

Gość pocieszceie mnie...
98 procent Kobiety... - masz rację!! ostatnio kupiłam taki "morski" ( bo mam wiecej niz jedną kuwete - zeby nie było kolejek) i strasznie śmierdzi! nie umiałam nazwać tego zapachu a teraz juz wiem- jakby gówno dezodorantem popsikać hahahah

Gość pocieszam cię
ja stosuję żwirek golden grey jest bardzo wydajny, świetnie się zbryla i ma bardzo delikatny zapach pudru dla dzieci :) jest świetny

Marika...D -rozumiem,że stwierdziłaś,że na świecie jest za mało bezdomnych kotów więc doprodukowałaś jeszcze dwa? Czy może uważasz,że Twoja kotka,żeby być szczęśliwa musiała zostać matką? :o