Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania20_

jaki kierunek studiow wybrac?

Polecane posty

Zastanawiam sie nad takimi kierunkami: administracja, praca socjalna, pedagogika spec. wychowanie przedszkolne lub spec. doradztwo zawodowe lub spec opiekunczo wychowawcza, pedagogika specjalna, turystyka i rekreacja. Chodzi mi o taki z tych kierunek ktory bedzie najbardziej oplacalny i bedzie mozna po nim najwiecej zarabiac. Piszcie!

Gość mala kafeterianka
szczerze to po zadnym z tych kierunkow raczej godnych pieniedzy nie zarobisz ... na administracji samo prawo...

Gość chantall27
administracja z tego co napisałas. Pedagogiki i inne dlugobrzmiące ścierwa o podłozu pedagogicznym to beznadzieja. Bedziesz pania z przedszkola lub świetlicy za 1200 brutto na cały etat. Takie życie. Lepiej jakąs informatyke lub prawo.

Gość zastanawia mnie ze jest to
juz ze 30ty podobny topik i zawsze te same kierunki, z których mało co wynika. Ludzie, uczcie sie matematyki w szkole!

Gość chantall27
łatwe studia to zero możliwości po ich skonczeniu...

Gość vdfvd
administracja trudna??? łahahahaahah

Gość chantall27
no jasne:P prawo kazdy głupi zrobi, zwłaszcza ten co się pośliźnie na arcytrudnej pedagogice hahahahahah

Gość xxwWXX
JA SKONCZYLAM ADMINISTRACJE I PRACUJE W URZEDZIE PRACY ZARABIAM &éàà RESZTA BEZ PO CO WOGOLE JEST NABOR NA NIEPRZYSZLOSCIOWE KIERUNKI?

a ha a co myslicie o pedagogice specjalnej? czy to nie jest czasem bardziej płatne niz zwykla pedagogika?Bo praca jest cieższa

Gość rena23
mi się wydaje, że dobrze można zarobić po kierunkach inżynieryjnych, technicznych, skończyłam administrację a pracuje za ledwo tysiąc złotych, teraz będę robić magisterium z ekonomii i zapewne nie polepszy to mojej sytuacji materialnej

Gość VDFVD
SAMO PRAWO TO JEST NA PRAWIE na administracji to tylko liźnięcie

Gość chantall27
a jaka to różnica jaka pedagogika? żadna. jak mawiał mój profesor przed egzaminem- jak ktoś chce na zaliczenie przedmiotu liście zbierac i tańczyć w kółku to pomylił kierunki- wydzial pedagogiczny dwie ulice dalej :P

Gość wszystkie pedagogiki są marnie
płatne:o Zresztą malo kto pracuje w tym zawodzie pod jakim kątem ukończył studia,większość laduje w UK na zmywaku:(

oczywiście że to tylko liźnięcie prawa ale chodziło mi o to że głównie są tam przedmioty z prawa

Gość xxwWXX
sorry wpisalam na kapsloku zarabiam 1200 zl wiec odradzam tym bardziej ze prace znalzlam po znajomosci

Gość wszystkie pedagogiki są marnie
do chantall27---hahahahah,dobra ta wypowiedź profesora:D:D:D

Gość daj sobie spokój
z pedagogiką - na to idą ci, ktorzy nie mają pomysłu na nic innego i chcą miec papierek bez większego wysiłku -niewielu jest pedagogow z powołania.

Gość rena23
w małym miasteczku pracuje, ale w budżetówce, więc na kokosy nie mam co liczyć, z administracji mam tylko licencjat, a magisterkę robię z ekonomii

ja też jestem po administracji i pracowałam w urzędzie, po urodzeniu dziecka zwolniłam się :) szukam teraz czegoś lepszego ale bez pośpiechu bo siedzę z dzidzią w domku :)

Gość chantall27
na piuerwszym roku jest kilka gatunków historii i jakies ogólne- mikro, makro ekonamia, prawoznawstwo, logika.. na drugim: kc, pkc, kk, kpk, kro, podatkowe, finase publ, - ograniczony zakres, okrojony do tego jakieś nauki o administracji, historia adm. ... na trzecim podobnie, tyle ze sie prace pisze. Jeżeli ktoś sie zastanawia nad aministracją to uwazam, ze powienin wybrac prawo, po administracji nie ma takich rzeczy ktorych nie można zrobić po prawie, natomiast po prawie o wiele wiecej mozna robic niz po adm.

Gość chantall27
do : wszystkie pedagogiki są marnie miałam niesamowitą kadrę:P sypali złotymi myślami jak z rękawa:P np. czym rózni się student prawa od studenta uczelni technicznej? roznica jest taka jak miedzy Einsteinem a Frankensteinem:P

Gość VDFVD
z tym że wiekszość baranów z administracji nie dałoby sobie rady na prawie, ot taki drobny szczegół....

Gość chantall27
jak już mówiłam... łatwy kierunek to kiepskie zarobki w późniejszym zyciu...