Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szafirowe oczy

NA SLABE WŁOSY NAJLEPSZA CEBULA, A CO JAK KTOS NIE MOZE JEJ JESC??

Polecane posty

JW Z TEGO CO WIEM PLASTER CEBULI DZINNIE I PO 2, 3 MSC NASTEPUJE OGROMNA POPRAWA. Niestety nawet taka niewielka ilosc surowej cebuli powoduje u mnie bole brzucha i watroby. Wiem, ze szczypior, zielona cebulka czy rzodkiewka tez zawieraja te skladniki co cebula, ale czy sa rownie efektywne? Ile trzeba tego zjesc, zeby dorownac plastrowi cebuli? A moze nie da sie jej zastapic? PS cebula zawiera cynk i siarke, ktore ze slabych i cienkich wlosow potrafia zrobic geste i lsniace w pare miesiecy Czy ktos moze sie wypowiedziec fachowo?

Gość do oczy
zawsze sa tabletki... plaster cebuli codziennie? a jak ktos je wiecej??

Wlasnie tabletki tak nie pomoga, jak zywy sok zawarty w cebuli. Chyba, ze masz na mysli wyciag z cebuli w tabl albo cos w tym rodzaju. Im wiecej, tym lepiej, ale trzeba miec konski zoladek..

Gość czosnek skrzyp
i czarna rzodkiew a plasterek cebuli to jest smiesznie mała ilość :-D :-P główkę cebuli dziennie to co innego - jeśli masz mieć efekt na włosach w ogóle pół cebuli to się zjada na kanapki z pomidorem do śniadania

Gość młody bub
kup sobie tabletki Skrzypowita albo Belissa:D polecam 🖐️

Gość czosnek skrzyp
Po prostu dzieci trzeba karmić cebula od małego - rodzice ci zrobili krzywdę, że nie przyzwyczaili cię do cebuli i czosnku od wczesnego dzieciństwa. :-O

Jako mala b.nie libialam cebuli, czosnek jadlam okazjonalnie. Nic nie poradze na to, ze mam takie zoladek, co ciezko trawi cebule. Lekarze mowia i moja znajoma, co probowala ten sposob, ze 1 plaster cebuli, a nie pol czy cala. Cebula to b.mocne warzywo i zjedzenie duzej ilosci moze powodowac powazne problemy zoladkowe. Nie kazdy moze wcinac takie ilosci, a tabletki sa malo skuteczne. Czy zatem pare rzodkiewek i cebulka zielona zastapia cebule?

Gość
to powiedzcie jeszcze czy cebula/czosnek musi byc surowa? czy mozna np. podsmazyc albo nie wiem syrop zrobic i pic lyzeczke dziennie?

Gość kjswh
kup sobie skrzypovite dzizassssssss

Gość plasterek cebuli
plasterek cebuli? to nawet smaku się nie poczuje za bardzo :-P

Gość
zalezy jakiej grubosci plasterek;p

Gość małą glówkę cebuli
przemycisz w każdej sałatce, np z pomidorów czy zielonego ogórka

Gość odorek
ja wpierniczam od dzieciństwa cebulę i czosnek non stop a wcale nie mam specjalnie mocnych włosów. nie rób problemu tylko łykaj coś innego.