Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość friderika

mam strach przed karmieniem jak będą słoiczki

Polecane posty

Gość friderika

Zastanawiam się czy będe wiedziała o której godzinie podawac słoiczek, a o której pierś. Powiedzmy w 5 miesiącu zycia dziecka nalezy - poprawcie mnie jak to jest... nalezy rano dac piers, potem ok 9.00 taki deserek ze słoiczka, np 2 łyzeczki jabłuszka czy marcheweczki z dynią. Potem ok 12.00 mozna dac ze słoiczka tzw obiadek nie wiem ale cos na zasadzie zupki czy mięsko z warzywami w słoiczku. No i czy potem ok 14.00 pierś? i potem co dalej? ok 16.00 znów piers, a na kolację? co podac? czy tez słoiczek czy piers? chodzi mi o dziecko tak od 5-9 miesiąca, jak je karmic czy pediatra bedzie sugerował co i kiedy podac?

Gość A co to laboratorium
? Nie masz instynktu?

Gość friderika
no nie mam instynktu, nie wiem czy deserek czyli owoce podawac przed południem czy po południu. A kaszka? moze na wieczór najlepiej?

Gość Ja znam taka osobe
Co za roznica czy podasz o 12 14 czy 22???? wazne aby w ciagu doby cos tam urozmaicic! NIC SIE NIE STANIE dziecko ci z glodu nie umrze

Gość Czemu tak panikujesz

Gość friderika
no wiesz jestem stara i panikuję, stresuję się czy wszystko sie uda czy dam rade, czy nie zpaomnę, dziecko tez lubi miec posiłki rytmicznie tak jak sen...

Gość tez mnie interesuje ten
temat, tylko ja karmie piersia. Moze sa jakies ksiazki albo tabelki o tym co i jak???:P

mysle ze co 3h - a na początek tylko jedno danie np. obiadek.

Gość friderika
obiadek na poczatek? a ja własnie slyszałam czy czytałam ze najpierw trzeba zacząć od owoców w słoiczku, przecierków tych deserowych, jabłuszko, banan, warzywka np z dynią. A dopiero potem obiadki z mięskiem wprowadzać. Czy mam rację? na poczatku wogóle zanim te deserkowe przxeciery to trzeba kaszkę podawac czy tak?

tzn. nie chodzi mi o typowy obiadek tylko w porze obiadku jakies warzywko - owoce i marchewke potem, bo jak przyzwyczai sie do słodkiego to warzyw nie bedzie chcialo - na poczatek np. ziemniaczki.

Gość na na na na na n
Friderika Zasada jest taka jeden nowy produkt na tydzień , Ja zaczełam po 4mż dodawałam nieco kleiku do wieczornego mleka . Jak karmisz piersią to po 6 mż zaczynasz wprowadzać nowe produkty . Na początek polecam marchewkę , zaczynasz od jednej ,dwóch łyżek i tak przez tydzień , potem dodaj jabłuszko i znowu tydzień . Potem do marchewki ziemniaczka a jabłuszko osobno ( po kilka łyżek np pół małego słoiczka)

Gość na na na na na n
Mięsko wprowadza się nieco póżniej . Ja polecam zacząć od warzyw , bo owoce są słodkie i maluch potem może nie chcieć jeść warzyw

Gość friderika
a jak kleik dodac do wieczornego mleka z piersi? trzeba odciagnąc laktatorem? to kleiku na wodzie nie wolno zrobic?

Gość na na na na na n
Ja wprowadzałam nowe jedzenie w porze posiłku , kilka łyżek a potem mleko do popicia . Jak już ładnie jadł i nic mu nie było to podawałam cały mały słoiczek zamiast jednego posiłku ( poł warzywnej zupki , pół owoców ) Z czasem rozrosło się to do dwóch posiłków dziennie słoikowych a reszta to było mleko ewentualnie mleko z kleikiem

Gość na na na na na n
Jak karmisz piersią to nie dodajesz kleiku . Mleko wystarczy , bo mleko mamy potrafi się ładnie dostosowywać do potrzeb dziecka :)