Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi1906

DRUGI PORÓD

Polecane posty

Pytanko do mam z dwoma pociechami. Czy 2 poród siłami natury był u Was krótszy i lżejszy niż piewszy. Jakie były różnice?

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Zdecydowanie tak.

Proszę opowiedzcie coś więcej. Ja pierwsze dziecko rodziłam 20 godzin i choć nie było aż tak źle,to jednak wolałabym drugie krócej:)

Gość żyrafka............
Pierwszy poród-całkowicie naturalny,40 minut.Przed tymi 40 minutami-zero bólu.Lekarz stwierdził,ze rodzę bezobjawowo.Dopiero potem się zaczęło.....Za drugim razem pomogła mi oksytocyna-skurcze dużo silniejsze.....ale też szybko poszło-niecałe 4 godziny.Myślę,że jeśli bym poczekała żeby wszystko samo się zaczęło,to też byłaby szybka akcja jak za pierwszym razem....Ale powiem szczerze,że przy takim tempie pierwszego porodu i braku objawów bałam się,że jak zacznę rodzić w domu to nie zdążę dojechać do szpitala.... Lekkiego drugiego porodu :)

Gość miałam 2 porody
Pierwszy 20 godzin, drugi wywoływany 6,5 godziny i o wiele bardziej bolesny.

Gość onazielona
to znaczy ze po oxy bardziej boli??Ja rodzilam tylko raz 2 godz i 15 min od pierwszego skurczu ale bolalo jak diabli.Teraz 9 miesiecy po pirwszym porodzie jestem w 5 miesiacu ciazy i jestem przerazona..Drugi powinien trwac krocej?

Powinien :) U mnie pierwszy 7 godz., drugi 2,5 godz. Lekarz mi wytłumaczył, że podczas drugiego porodu szyjka równocześnie się skraca i rozciąga,dlatego idzie szybciej.