Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SMUTNA I ŁADNA

SKUPIAJĄ SIE TYLKO NA MOJEJ URODZIE

Polecane posty

Gość SMUTNA I ŁADNA

mężcyzźni widzą we mnie tylko ładną twarz, zaczełam sie juz sama zastanawiac - moze faktycznie tylko tylę mogę zaoferować ? ale moi bliscy przyjaciele mówią mi ze jest inaczej. dlaczego wiec moi znajomi, doecniaja we mnie tylko to ze niezła ze mnie laska?

samo okreslenie "laska" dziala na mnie jak czerwona plachta na byka grrr Co do wygladu, tak juz ten swiat zlozony jest ze wyglad to nasza wizytowka, nie martw sie nie jestes sama mialam podobny problem z tym ze ludzie, ktorzy mnie znaja kochaja mnie za to jaka jestem a nie za ladne cialo i buzie. Znajomi lubia Cie tylko za to jak wygladasz? dam ci rade, zmien znajomych^^

Gość Kala Repka
a moze to ty robisz wszsytko zeby wyeksponowac swoja urode? malujesz sie, ubierasz w obcisle i podkreslajace figure ciuchy?

Gość SMUTNA I ŁADNA
no i nikt mnie kurwa nie rozumie

Gość SMUTNA I ŁADNA
nie,nie podkreslam na sile, staram sie dobrze wygladac - to oczywiste, ale nei przesadzam ani z make up'em ani z ubiorem

Ogol się na zero i włóż okulary... Szczerze? nie wierzę w to, że można być za ładnym i mieć z tym problem. Uroda ułatwia. Nie poradzisz ;) a skoro ludzie nie widzą, że oprócz urody masz coś jeszcze - no to popracuj nad stylem. Zamiast różowych koszulek - brązowe sweterki ;) to nie jest takie trudne.

Gość Beczan
Nie rozumiem, też jestem osobą...powiem tak...reprezentatywną ;), dużo ćwiczę, mam ładną buźkę, i pomijając oglądających się facetów - bo na to już nic nie poradzę - to mam wielu znajomych, przyjaciół, którzy kochają, lubią mnie za to kim jestem a nie jak wyglądam. Wybacz ale nie rozumiem, po co zadajesz się z ludźmi kórzy widzą w Tobie tylko niezłą DUPĘ? Jeżeli zawsze tak jest to widocznie faktycznie możesz zaoferować tylko swój wygląd.

Podpisuje sie rekoma i nogami pod wypowiedzia Baczan. Sluchaj dziewczyny bo dobrze Ci radzimy;)

Gość SMUTNA I ŁADNA
nie noszę obcisłych kolorowych koszulek, ubieram aię ładnie i skromnie zarazem. co do komentarza powyżej, że uroda ułatwia, powiem tak uroda to błogosławieństwo i przekleństwo w jednym

Skoro nie afiszujesz sie z uroda to bez obrazy, ale moze faktycznie nie masz nic do zaoferowania od wewnetrznej strony...

Gość SMUTNA I ŁADNA
ok, wiadomo, że jest tak, że koebieta nie może być i ładną i inteligentną, coś tu nie gra wówczas, ludzie nie cierpią takich osób. jak mam udowodnić tym, którzy nie znają mnie dobrze, że JA to nie tylko ładna buzia

Gość SMUTNA I ŁADNA
może nie mam... co zrobić w takiej sytuacji ?

No to nie wiem. Ja tam się akurat cieszę z tego, że jestem ładna. Nawet, jeśli ktos mnie osądzi pochopnie, tzn. ładna = głupia, to sobie z tym radzę. Choć na co dzień się staram być bardzo łagodna, to to jest jedyny moment, kiedy wpadam w furię i pogrążam przeciwnika (siłą argumentów ;) ).

" wiadomo, że jest tak, że koebieta nie może być i ładną i inteligentną, " ????? naprawdę tak myślisz??? to ty sama siebie wpędzasz w kompleksy... myslisz: będę albo ładna i głupia albo mądra i brzydka albo ładna, mądra i nielubiana... wobec tego... wybieram opcję nr 1 ! A to nie tak :) najfajniesze są te laski, co są i ładne i mądre. Ok, może tak zwane szerokie rzesze społeczeństwa nas nienawidzą, ale takie rzesze mamy głęboko w jelicie grubym ;)

Gość Beczan
Nie wiem, ja nie mam takich problemów. Nie uważam urody za przekleństwo jeśli tylko faktycznie idzie w parze z inteligencją. Coś musi być nie tak skoro ludzie nic w Tobie nie widzą. Nie przeczę, że czasem bywa iż spotykam się z zazdrością, ale nie potrzebuje wtedy zawierać z taką osobą znajomości. Swoją drogą, gdy choć chwilę z kimś porozmawiam to bariery na tle wyglądu szybko znikają. Mam też przyjaciółkę, która jest 2 razy ładniejsza ode mnie, i nigdy nie przesłaniało mi to tego co naprawdę w niej najpiękniejsze - osobowość. Także uważam, że może faktycznie nie masz zbyt wiele do zaoferowania. Szczególnie, że piszesz już o swoich znajomych a nie obcych ludziach na ulicy. Twoi znajomi z pewnością znają Cię juz jakiś czas i jeśli nadal widzą w Tobie tylko wygląd to masz odpowiedź.

Gość SMUTNA I ŁADNA
No a ja właśnie mam na myśli to, że z perspektywy społeczeństwa, ŁĄDNA I MĄDRA nie istnieje.

Gość SMUTNA I ŁADNA
A jeśli nie chce nie mieć nic innego do zaoferowania, co wtedy ?

Gość Kala Repka
!. Trudno ocenic czy rzeczywiscie nie przesadzasz nie znajac cie 2. Jezeli tak cie oceniaja i patrza tylko na twoja urode to znaczy ze mozesz ich olac chyba ze rzeczywiscie jestes wyjatkowo ladna i zwracasz swoja uwge, wtedy co za problem, wystarczy ze bierzesz goscia i z nim sie zadajesz jakis czas, sprawdzasz go, no wiesz nigdy nie ma 100% pewnosci sama musisz nauczyc sie wybierac i odrozniac, kto powiedzial ze ladni maja latwiej? To tylko takie glupie gadanie

Gość Beczan
Ależ oczywiście, że z perspektywy społeczeństwa ładna i mądra istnieje. Tu raczej góruje pogląd że różowa blondyna z tipsami na metr raczej nie pogrzeszy inteligencją. Naprawdę rzadko się zdarza by ktoś mnie potraktował z góry, myśląc że jestem głupia. Były to zwykle kobiety i szybko wyprowadzała je z błędu w 3 zdaniach. Skoro uważasz się za inteligentną to powinnaś radzić sobie w podobny sposób.

Co ty gadasz... jak nie istnieje... dziecko... Ja może podam głupi przykład: ale jakbyś spytała Polaków (ankieta) czy uważają, że Jola Kwaśniewska jest bardziej mądra, czy bardziej ładna, to się połowa zawiesi... Paru palantów ci powie, że i brzydka i głupia i że sypia z komunistą, ale większość z zapytanych powie: obie cechy ma naraz. I to się nazywa: klasa. Być ładną + być mądrą = mieć klasę Grażyna Torbicka ma klasę, bo ewidentnie jest ładna i mądra przy tym. I nikt normalny ci tego nie zakwestionuje. Łapiesz?

Gość Kala Repka
SMUTNA taka dyskusja jest malo sensowna, ile masz lat, gdzie meiszkasz, miasto, miasteczko, wies?

Gość Jakubiak
Wiesz bo takie ekstra suczki jak ty to tylko lecą na kaskę, więc nie nadają się do niczego innego niż do prucia w dupsko i potem spust na morde, pozdro szmato. www.kutas-w-dupsko.pl

Gość Gemba Roman
Bellisima ale pleciesz banialuki. Po pierwsze kwasniewska nie jest piekna, ani tez w sumie brzydka. Zadbana, owszem, ma pieniadze stac ja. Dama to ona nie jest, raczej nosi sie ale to zadna dama zwyczajna komunistka i to prawda. NIe plec i nie rob innym laskom wody z mozgu, bo smiech na sali.

Gość SMUTNA I ŁADNA
18 lat, miasto

Istnieja kobiety ladne i inteligentne i nich mnie ludzie zlinczuja za to co teraz powiem ,ale ja jestem tego zywym przykladem. Kolezanko z Kafeterii uwierz w siebie;) wydajesz sie byc mila osobka, skup sie na tym aby ludzie mogli blizej poznac Twoja osobowosc, wypowiadaj sie na rozne tematy,wyrazaj swoje wlasne opinie, usmiechaj sie i przede wszystkim badz soba a wowczas otworzysz sie na ludzi i sama sie przekonasz czy mozna kochac Cie za to jakim jestes czlowiekiem, czy za ladny wyglad ktory z czasem przeminie

Gość Kala Repka
To wiesz co ci powiem? Mlodziutka jestes i slodziutka i z pewnoscia wiekszosc poluje aby cie posiasc. Taki dzisiaj swiat i musisz sie z tym oswaiaac, jezeli jestes do tego jednak madra? naprawde to wiesz co masz robic, bedzie ci moze czasem zal ze tak sie dzieje, ale uwierz nie ty jedna masz takie dylematy, moze w swej madrosci dotrzesz do prawdy dlaczego tak sie dzieje i wykorzystasz swoja urode do tego aby przyczynic sie by w przyszlosci podobne rzeczy nie mialy miejsca. Chociaz szczerze watpie ze jestes faktycznie taka mądra, nie żebym chciala umniejszac twoj intelekt, bo tu raczej nie o rozum chodzi. Tak więc trudno jest cokolwiek przez internet przekazac, ale zastanawiam sie gdzie sa twoi rodzice, gdzie jest mama ktora jest autorytetem i jej dwa zdania przekonaja cie do tego zeby sie nieprzejmowac, gdzie jest w kncu ojciec ktory swoja akceptacja dla ciebie sprawia ze w ogole takie sprawy nie sa dla ceibie problemem. A powiedz jak spedzaszczas? Szkola tak? Jakies wypady ze znajomymi? Imprezki, dyskoteki? Pijesz alkohol, bywasz w miejscach gdzie sie swobodnie wszyscy zachowuja, dziweczyny maja luzne podejscie do spraw seksu, ubieraja sie wyzywajaco itd? Widzisz bo znaczenie ma rowniez srodowisko w jakim sie obracasz.

Gość SMUTNA I ŁADNA
Moja mama zawsze była osobą która miała niską samoocene. Jest piękna kobietą, ale mało pewną siebie. Myśle że nieco tej swej niskiej samooceny przelała na mnie,dlatego czasem brak mi odwagi aby walczyć o swoje i umieć udowodnić. Tata to wspaniały człowiek znający swoją wartość, charakteru chyba jednak nie odziedzczyłam po nim. Osoby które znają mnie, mówią że jestem inteligentną, bystra, zdolną dziewczyną. Myślę że mam zadatki na udowodnienie wszystkim, ale jedyne czego brakuje to tej pewnośći siebie. I to jest jeden wielki paradoks. Bo zakompleksione są dziewczyny mające często niezbyt atrakcyjny wygląd. A ja przy takich, że tak to ujmę ''warunkach'' wstydzę się pokazać siebie...

Gość Kala Repka
i tu sie mylisz, ale jestes jeszcze mloda, ale az taka madra to wcale nie, ze jestes bystra nie watpie, ale wsrod ludzi ktorych znasz. A ile do tej pory poznalas swiata. nie wiele. Takze przyjmij ta wiadomosc ze pewnosc siebie zupelnie nie ma nic wspolnego z uroda. Jest to dla ciebie jasne?