Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ołówkiem rysowana

Sukienka na wesele - w charakterze gościa. Prośba o radę.

Polecane posty

Gość ołówkiem rysowana

Witajcie, ide w wakacje na wesele koleżanki. Nie bywam na takich imprezach, nie wiem, jaka panuje moda w kwestii ubioru, dlatego zastanawiam się, czy powinnam zainwestować w jakąś szczególnie elegancka suknię a'la balową (np. jakiś połyskujący materiał, specjalny krój, gorsecik itp.) czy wystarczy taka sukienka, w jakiej np. wychodzi się popołudniu na kawę ze znajomymi? I do tego jakieś fajne dodatki... Możecie mi doradzić w tej kwestii? Proszę. :)

Gość lepiej skromnie i elegancko
ja tez ide do kolezanki 4 lipca na wesele kupilam sobie sukienke do kolan podkreslajaca biust i talie w koloze jasny roz do tegosrebna bizuteria

Gość nie lubię idiotek
my mamy wybrać Tobie sukienkę??? ok: wesele we wsi czy w mieście? sala remizy czy szykowny lokal? znajomi i rodzina koleżanki - wykształcenie, poziom, zasobność? jesteś luzacka i miewasz własne zdanie czyś zwykły kołtun i przystosowujesz się do otoczenia? to na początek mnie interesuje

Gość ołówkiem rysowana
Hej, dzięki za odp. :) No ja mam w szafie taką z cieniutkiej, dobrej gatunkowo bawełny w kolorze jaśniutkiego beżu, do kolan, na ramiączkach. Do tego myślałam dobrać biżuterię, jakieś bolerko albo żakiecik na wierzch, ale nie wiem, czy wypada mi w niej obleciec to wesele. Szczerze, po wydatku związanym z kupnem prezentu nie mam za bardzo kasy na nową kreację.

Gość ołówkiem rysowana
Do nielubiącej idiotek - nie chcę, abyście wybierały mi sukienkę :D Przecież nie przedstawiłam zdjęć z prośba o Wasz wybór. :D Pytam, jaki panuje zwyczaj jesli chodzi o ubiór gości, bo nie jestem bywalczynią wesel. :) A odnośnie pytań: na wsi hotel klasa średnia, rodzice jedneo mają gospodarstwo,a drugiego pochodzą z miasta i pracują, nie wiem gdzie. Zasobność... chyba też średnia miewam własne zdanie, raczej indywidualistka, ale chciałabym wystąpić stosownie do okazji, w ramach okazania szacunku dla młodych - nie wyskocze przecież w dżinach, tak jak na co dzień.

Gość eeeeeeeeeeeee.........
do nie lubie idiotek- ale dałaś popis- idiotki. Skoro nie umiesz doradzić to odpłyń........................

buhahaha a co za roznica czy na wsi czy w miescie..? to co na wsi to sie idzie w gumowcach? czy co ??????

Gość ołówkiem rysowana
W sumie to bardziej takie małe miasteczko, a nie wieś. Nie za bardzo je kojarzę, drugi koniec Polski. :) Tez nie rozumiem, jaki to ma związek z wyborem stroju, ale skoro miało rozjasnić "nie lubię idiotek" pogląd, to napisałam.

Gość i ja tez sie dolacze w prosbie
Nosze rozmiar 48, wesele mam za 2 miesiace i nawet jak zdarze schudnac to max. do rozmiaru 44ai w ta watpie (tarczyca niestety). Mam w szafie sukienke czarna w ktorej swietnie wygladam ale nie wiem czy wypada isc. W sklepach ciezko mi cos na siebie znalezc a i jakos nie usmiecha mi sie wybulic kilku stowek na nowa kiecke bo to ostatnie wesele w najblizszym czasie a wiem, ze to jedyny raz kiedy zaloze ta sukienke. Lecze sie na tarczyce, powli chudne wiec do nastepnego wesela (za rok w maju) moze byc juz sporo za duza i czeka mnie kolejny wydatek. macie jakies pomysly skad wziasc niedroga kiecke?

Gość ołówkiem rysowana
Cała na czarno na slub to chyba nie za bardzo... :) A może do tej czarnej kiecki dokup jakiś letni biały żakiet z krótkim rękawem? Połączenie bieli z czernią zawsze wygląda elegancko, a żakiet jeszcze założysz na inne okazje.

Gość nina7777
teraz bardzo wiele kobiet ubiera sie na czarno na wesela, wiec sie nie przejmuj..moze zaloz jakies kolorowe dodatki ( np czerwona torebke, naszyjnik, branzoletke..) nie wypada zalozyjc bialej i ecru, ale czarna - nie ma problemu

Gość nie lubię idiotek
"dżinsy" oczywiście w takiej sytuacji odpadają :p co do różnicy, to nie będę komentowała, bo chyba dziewczyny nie były na weselach organizowanych przez specjalne firmy, czyli odpadają stroje zwiazne z dworkami, zamkami, naturą, ekologią itd... to będzie zwyczajne weselisko dla normalnych ludzików, część cioć ubierze się na bazarkach, kilka innych będzie miało ciuszki z pomysłem nie błyszcz, nie kupuj tandety, każda zwiewna letnia kreacja będzie urocza, tylko dopasowana do urody, karnacji, włosów

Gość i ja tez sie dolacze w prosbie
No wlasnie rozmyslam nad tym zakietem. Ale moze mi sie uda wypatrzec cos na allegro.

Gość ołówkiem rysowana
OK :D w takim razie chyba pozostanę przy tej sukience, w sumie to dobrze sie składa, bo mam z głowy łażenie za kreacją :) Dzięki wszystkim za wpisy 🌼

Gość oby nie biała i kremowa
sukienka moze byc i długa i do kolana.Oby nie jak na plaże,mini, z cycem na wierzchu ,no i kolory :biel i krem,zarezerwowane są tylko dla młode.

Gość może coś takiego
Gość a ja to biore
ja masz sukienke to idz w tej co masz kup jakas srebna bizuterie sobie ja tez biore biale bolerko do kosciola bo wiadomo z odkrytymi ramionami do kosciola nie wypada

Gość nie zakładaj tej kiecy
-->ołówkiem rysowana piszesz,ze masz jasna beżową kieckę? to kolor wraz z bielą dla młodej w tym dniu jest zarezerwowany, nie dla goscia.