Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w 34 tc

Wielkosc brzucha, a wielkosc dziecka

Polecane posty

Gość jestem w 34 tc

Moze glupie pytanie, ale i tak sie zapytam :) Czy wielkosc brzucha swidczy/la u was o wiekosci dziecka? Chodzi mi o koncowke ciazy, tak powiedzmy od 32 tc. Czy mamy z duzym brzuchem urodza generalnie duze dzieci, a z malym mniejsze, cze nie ma to w sumie znaczenia?

Moja mama jak mnie nosiła miała taki brzuch,ze mogła na nim postawić talerz i jeść obiad,normalnie masakra,jak oglądałam zdjęcia,to sie dziwiłam że jej nie pzeginało do pzodu. A ja ważyłam normalnie 3200. :)

ja miałam wielki brzuch, ale tylko brzuch - jakbym piłkę lekarską zjadła:)

Gość lomatko
moj brzuch to byla masakra co chwile robiono mi usg lekarz zastanawial sie nad cesarka bo takie dziecko duze ur sie 3850 wiec nie tak znowu strasznie duzo ale mialam duuuuuuzo wod plodowych

Gość jestem w 34 tc
Paula - :D A widzisz, u ciebie sie sprawdzilo, bo synusia urodzilas sporego :)

Gość jestem w 34 tc
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja tak sie wlasnie zastanawiam jak to jest, bo sama mam brzuch naprawde ogrooomny (przytylam narazie 14 kg). Ci, ktorzy nie wiedza pytaja czy albo bede miala blizniaki lub czy porod juz na dniach...A tu ani jedno ani drugie...

Gość orzechowe ciasto
moja mama ze mną miała malutki brzuszek w 6 mies prawie był nie widoczny i ja ważyłam 2800g, ja jestem w 28 tyg i mam dopiero 86cm w brzuszku w najszerszym miejscu jest nisko osadzony w pasie mam 75

Gość DuoMama
Nie wiem czy ma ale u mnie wygląda to następująco: w pierwszej ciąży miałam malutki brzuch, córcia urodziła się w 37tc z wagą 2770gr/49cm. Teraz jestem w 37/38tc i tez mam mały brzusio, nawet mniejszy niż poprzednio. Na ostatnim usg w 36tc maluszek był oceniony na wagę 2200gr także zanosi się na to, że urodzę drugiego brzdąca też malutkiego. Dodam tez, że waga wyjściowa i tusza raczej nie ma znaczenia jeśli chodzi o wielkość brzuszka. Ja należę raczej do apetycznych kobiet a brzusio mam naprawdę malutki:-D

Gość lomatko
Iskierka ,ja przytylam tyle samo:D ile trwalo nim wrocilas do wagi z przed ciazy?

to zapewne zależy od ilości wód płodowych, znam jedną co miała brzuch jakby połknęła 1,5 piłki lekarskiej a dzidziuś był baaardzo maleńki. Za to znam inne, które nie miały masakrycznie dużego brzuszka a urodziły dużego dzieciaka :) znam kobietę, która miała zwykły brzuszek nie za duży ani też nie za maleńki a urodziła chłopca 4450 g ! ;)

Gość wyglądałam jak hipopotam
jakbym co najmniej miała bliźniaki - dziecko 3890