Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin10000

Moja dziewczyna chce zabić nasze dziecko

Polecane posty

Gość prawo wyboru
polka jest, ale prawo polskie niedoszlych matek nie karze... czyli co jak wyjedzie do Angli na aborcje to jest ok? A o hiszpanskim prawie nie pisalam, bo u nich tez kraj pod pantoflem watykanu, i tez maja opory z aborcja! Na szczescie w Europie teraz jestesmi!! A dla tych ktore szukaja pomocy, to w WB bardzo latwo o aborcje!

Gość ehhhhhhhh
wsadzcie se w dupe te wszystkie prawa przeciez i tak kazdy je lamie

Gość .1.1.
Boze.... forum mordercow....

A czy ja gdzies napisałam ze sex jest tylko dla prokreacji. nie wsadzaj słow w moje usta których nie wypowiedziałam. Lubie sex i przyjemnosci z niego płynące i wczale nie uwazam ze to tylko dla prokreacji!!! Bie jedno w zyciu przezyłam :D :P

ja już uciekam i mogę napisać to,co zawsze na tego typu tematach współcześnie pojęcie moralności jest archaizmem ludzie zdradzają i się irracjonalnie usprawiedliwiają, zabijają swoje dzieci, bo i im z nimi niewygodnie, chcą żyć łatwo i przyjemnie, a nawet tego nie potrafią

Gość Scooout Fiinch
Mężczyzn jak widzę przeraża perspektywa tego, że już nie moga o wszystkim decydować . I bardzo dobrze!

Gość coś mi tu nie gra
Ja to widzę bardzo prostu. Ona nie chce się zagrzebać w pieluchach, on pragnie dziecka, ale już, już snuje wizje, jak to ona kibluje w domu w garach i kupkach. Jak waść jesteś taki zdecydowany, to zaproponuj wprost, że jeśli urodzi weźmiesz na siebie wszystkie obowiązki. Wszystkie - ty zostaniesz w domu, ty będziesz karmić, myś, przewijać, wstawać w nocy, a może nawet ty będziesz mieszkać z dzieckiem, a ona osobno, np. nadal u rodziców, co pozwoli jej skończyć studia. Więc rzeczywiście tak chcesz dziecka, to takie rozwiązanie powinno Ci odpowiadać, prawda? Bo to jest dokładnie to, co spadłoby na nią, a przecież uważasz, że "dalibyście radę".

Gość Marcin10000
My się zabezpieczaliśmy (prezerwatywa). Ale pękła, jednak z obliczeń wynikało że nic się nie stanie, ponieważ był to bezpieczny dzień (4 dni od dnia rozpoczęcia miesiączki). Mam do niej jechać o 22. Znów będę próbował ją przekonać.

Gość coś mi tu nie gra
Ustosunkujesz się może do mojej propozycji? To przecież świetny pomysł na przekonanie jej :)

Gość tretert
"współcześnie pojęcie moralności jest archaizmem ludzie zdradzają i się irracjonalnie usprawiedliwiają, zabijają swoje dzieci, bo i im z nimi niewygodnie, chcą żyć łatwo i przyjemnie, a nawet tego nie potrafią" Nie jest prawdą co piszesz. Własnie kiedyś moralności nie było. Ludzie się zdradzali, ciąże też usuwano, tylko na inne sposoby. Gdy bylismy jaskiniowcami moralność nie istniała wcale, ludzie z czasem bardzo chcieli róznić się od zwierząt, dlatego wymyślili moralność i etykę. Ale często jest ona niezgodna z naszymi instynktami (np. monogamia).

Gość Marcin10000
Powiedz mi - kto miałby wtedy zarabiać. Ona? Ona chce się uczyć.

Gość coś mi tu nie gra
Marcin - to już Twój problem, Ty chcesz dziecka, nie ona i Ty uważasz, że to się da zrobić.

Gość rttertet
coś mi tu nie gra >>>proszę, wyjaśnij mi jedną kwestię. Wczoraj był tu topik o facecie który namawia dziewczynę na usunięcie ciąży. Ona chce urodzić. On pytał "dlaczego ja mam ponosić konsekwencje jej decyzji? Ja nie chcę dziecka, ona chce". ODpisywano mu że konsekwencje w postaci alimentów i tak bedzie musiał ponosić. Natomiast w odwrotnej sytuacji (ona nie chce, on chce) piszesz że wszystko jest jego problemem, także łożenie na dziecko. I skoro on wybiera to, że dziecko ma się na świecie pojawić, to bedzie najlepiej jesli on dziecko weźmie, wychowa i poniesie wszelkie koszta. Możesz mi wytłumaczyć ten dziwny dualizm moralny? Dlaczego wg Ciebie w sytuacji z tego topiku konsekwencje ma ponieść tylko on, a w sytuacji z topiku wczoraj - konsekwencje mają ponosić oboje?

Gość coś mi tu nie gra
I jak nadal jesteś zdecydowany? To jest DOKŁADNIE ta sytuacja, w którą chcesz ją wpakować - siedzenie w domu z dzieckiem, pełna za nie odpowiedzialność, przy jednoczesnym braku własnego dochodu i byciu zdanym na łaskę i niełaskę drugiej strony. Bo przecież mężczyznom często się odechciewa dziecka, łącznie z łożeniem na nie, jak już ono jest na świecie. Bo okazuje się, że to jednak większy kłopot, niż sądzili. Więc pytam Ciebie, czy weźmiesz na siebie to, co chciałbyś włożyć na jej barki?

Gość coś mi tu nie gra
rttertet - a możesz mi powiedzieć, co ja mam wspólnego z tamtym tematem??? Piszę o tym, że jeśli ona ma ustąpić na jego prośbę i znosić ciążę i poród, to nie widzę powodu, żeby wszystkie konsekwencje spadały na nią. Jak on chce dziecka, to chyba chce w całości, z prawami i obowiązkami z tego wynikającymi, prawda?

Gość rttertet
Chodzi mi o to że powinniśmy być sprawiedliwi. Skoro MArcinowi doradzasz by zabrał dziecko i opiekował się nim, natomiast matka dziecka nie powinna ponosić żadnych konsekwencji skoro i tak dziecka nie chciala - to we wczorajszym topiku powinno się facetowi doradzić żeby też alimentów nie płacił. A skoro już ma płacić, to dziewczyna Marcina również powinna ponosić konsekwencje finansowe i płacić alimenty. Zgadza się?

Gość rttertet
"rttertet - a możesz mi powiedzieć, co ja mam wspólnego z tamtym tematem???" Więc przyznaj z ręką na sercu że gdybyś znalazła się wczoraj na tamtym topiku, doradziłabyś facetowi w takim samym kontekscie jak dziś radzisz w tym. Czyli napisałabyś "masz rację, skoro nie chcesz dziecka , a ona chce, to ta kobieta musi ponieść wszelkie konsekwencje razem z finansowymi". Proszę o szczerą odpowiedź.

Gość coś mi tu nie gra
Dobra, niech dziewczyna płaci tyle, ile zwykle wynoszą alimenty - jakieś 250 zł miesięcznie. OK? :D A jak jej się odwidzi, to on ją będzie ścigał komornikiem latami :P

Gość coś mi tu nie gra
rttertet - zapominasz o jednym, facet i kobieta w obliczu ciąży po prostu nie są w tej samej sytuacji. To nie facet będzie miał potem problemy zdrowotne, rozwalone plecy, żylaki, jazdy hormonalne, poprodową depresję i inne "przyjemności". Z kolei dziewczyna ma tę przewagę, że to jej brzuch i jak się uprze, zrobi co chce. Tego po prostu nie da się rozpatrywać na zasadzie "tak samo po obu stronach".

Gość rttertet
"Dobra, niech dziewczyna płaci tyle, ile zwykle wynoszą alimenty - jakieś 250 zł miesięcznie. OK?" Tak. To byłoby sprawiedliwe. Zresztą i tak alimenty ze strony matki byłyby przyznane przez sąd.

Gość coś mi tu nie gra
No to mamy dobre rozwiązanie dla Marcina :) 250 zł to niektórzy mają kieszonkowego, nie powinno stanowić problemu, można tyle dorobić nawet na dziennych studiach bez problemu. :)

Gość coś mi tu nie gra
Coś założyciel się zmył. Może jednak okazało się, że dziecko taaak, ale obowiązki to już nieee...

Gość rttertet
pisał przecież że o 22 miał być u swojej dziewczyny

Gość coś mi tu nie gra
Racja, nie zauważyłam, że już tak późno. :)

Gość no i coprzekonałeś ją

Gość NieDLaCiebie
jak macie pier** takie głupoty to lepiej nic nie piszcie...niedojrzali ludzie...