Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lennie

Pytanie do tych którzy pracują lub pracowali w sklepach z odzieżą!!!!

Polecane posty

Gość Lennie

Zaczynam pracę w sklepie odzieżowym i koleżanka poinformowała mnie, że nawet nie mam co marzyć o wakacjach w tym roku :( A ja już zaplanowałam z chłopakiem, że wyjedziemy na parę dni. Czy myślicie, że nie ma szansy aby dali mi np. 4 dni wolnego? albo chociaz dwa dni+weekend?? :(

Gość Lennie
podnoszę

A co to za sklep?? To zalezy od tego ile dzieczyn tam pracuje i czy dogadasz się z Nimi... Jak tak to myślę, że nie będzie problemu, żeby któraś zamienila się z Toba na zmianę no chyba, że to jest sklep w którym nie pracuje sie na zmiany...

Gość Lennie
No właśnie mamy pracować na zmiany. Ja mogłabym nawet później pracować cały tydzień byle tylko wyjechać choćby na parę dni :( Chodzi nawet o 2-3 dni, to podpięłabym to sobie do weekendu. Nie chcę wyjeżdżać w lipcu, tylko w 2 połowie sierpnia.

Więc dogadaj się z pracującymi tam dziewczynami, pewnie któras też z chęcia bym sobie gdzieś pojechała bez brania urlopu. Ty staniesz za Nią, ona z Ciebie i będzie dobrze :) No tylko to jest kwestia dogadania się... :)

Gość Lennie
czyli jest szansa, dzięki wielkie za odpowiedź :) a wiesz może jak wygląda później branie urlopu w takim sklepie? jest to urlop płatny czy raczej nie? i po jakim czasie dają i ile dni?

Gość Urlopu ci nie dadzą
w 1 miesiącu pracy :D Bez przesady. Ale zawsze możesz sie zamienić z innymi dziewczynami np. że ona przyjdą za ciebie do pracy kilka dni pod rząd (kiedy ty wyjedziesz) a potem ty za nie. Ja pracowałam w sklepie z ciuchami jakies 3 miesiace i później miałam tam kilka dni urlopu jak juz odchodziłam stamtad (chyba 3 dni)

Pewnie, że jest szansa jesli tylko będa pracowały tam w porządku dziewczyny :) Co do urlopu to niestety nie odpowiem... ja pracowałam w sklepie z ciuchami w centrum handlowym, było Nas dużo na sklepie więc raczej nie brało się urlopu tylko własnie zamieniało się, a poza tym miałam fajnego szefa, z którym wszystko dało się załatwić.

Gość Lennie
To fajnie, mam nadzieję, że moje współpracowniczki/współpracownicy okażą się w porządku ludźmi i uda się jakoś zamienić :) Wiem, że na taki typowy urlop nie mam co liczyć na początku, ale tak hipotetycznie chciałam się dowiedzieć jakbym pracowała tam np. z pół roku i chciała sobie wyjechać zimą w góry to czy jest szansa wolnego tygodnia

Gość Urlopu ci nie dadzą
No u mnie było tak że za kazdy miesiąc był 1 dzien urlopu, ale mozna bylo go chyba wziac dopiero po 3 miechach. I ja tak wlasnie zrobilam, ze jak juz odchodziłam to wzięłam te 3 dni urlopu.

Czasem L4 się nie opłaca... u mnie koleżanka sob ie wzieła bo miała synka chorego i jak wróciła do pracy to w ten sam dzień na koniec dniówki ją zwolnili... hmmm tak jak właśnie teraz sobie pomyślałam to jednak szef nie zawsze był taki w porządku

Gość Lennie
Dzięki za odp :) Najlepsze jest to, że jednym z powodow pójścia do pracy było właśnie zarobienie na jakiś wyjazd :P Więc oby się udało

Gość Lennie
o co chodzi z L4? i czy taki urlop po paru miesiącach jest płatny?

Gość Urlopu ci nie dadzą
tak, płatny. A z L4 no... Nie wiesz co to L4? Zwolnienie chorobowe.

Gość Lennie
dzięki wielkie :)