Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annuj

Zglaszajcie zlodzieji benefitow

Polecane posty

Gość takieeeeee tammmmmmm
mam takich "zajomych"...podli ludzie, cpaja, pija a maja dziecko. Ona pracuje na pol etatu, on na caly a benefitow maja prawie 1000 na miesiac!! No k*rwa!!! Mam nnadzieje ze szybko do nich zapukaja!!!

Gość k,lplllllllllllllllllllllll
to sie nazywa zal dupe sciska..

zal dupe sciaka?? my placimy na takich podatki,zeby mieli za co cpac i chlac! zal mi dupy nie sciska,szkoda mi tego dziecka idioto. jak nie neda mieli tyle siana to moze nie beda tyle cpac!

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ten co to o sciskaniu dupy pisze to pewnie BENEFICIARZ ale ja wam powiem jedna jestem DUMNA z tego ze moje dzieci nie widza opier........h sie rodzicow tylko pracujacych. Wiedza co to znaczy, widza ze praca rodzicow nie przeszkadza w spedzaniu czasu z nimi i mam nadzieje ze w przyszlosci n ie zostana BENEFICIARZAMI bo beda przyzwyczajone do innego stylu zycia. Ze siedzenie w domu i nic nie robienie wcale na dobre dziecku nie wychodzi bo wiekszosc tego czasu i tak spedzaja w domu przed telewizorem. Nie mam nic do osob ktore pobieraja benefity LEGALNIE ale do ludzi ktorzy oszukuja mam wiele do zrzucenia i mam nadzieje ze kiedy council sie dowie to wtedy szybko trzmychna do PL zeby nie musieli dlugow za wyludzenie oddawac i wtedy jednego padalca mniej w UK. Teraz codziennie w gazecie opisuja ludzi ktorzy naduzywaja benefitow. pisza o anglikach, pakistanczykach , polakach. Gazeta sama zaczela sledzic ludzi takze moze wkoncu pomalu zaczna sie opamietywac.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a jaka gazeta jesli mozna wiedziec?

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nie chce teraz sklamac to jest albo w SUN, CITIZEN albo jeszcze jedna tam zawsze lezy (w pracy w kantynie zawsze daja nam 3 gazety i w ktorejs z nich o tym pisza, sprawdze dzisiaj dokladnie i podam)

Gość Ale temat!
Ale po co mam zglaszac zlodziei benefitow? Mnie w oczy nie kole, kazdy dziala na swoj rachunek. Autor powinien zajac sie soba a nie zagladac przez okna sasiadom!!

Gość taaaaa....
Ale temat! Ale po co mam zglaszac zlodziei benefitow? Mnie w oczy nie kole, kazdy dziala na swoj rachunek. Autor powinien zajac sie soba a nie zagladac przez okna sasiadom!! Hmmmm :O czyli jak widzisz zlodzieja okradajacego twojego sasiada to tez na policje nie zadzwonisz? Nie chcialabym byc twoja sasiadka :-(

Gość młoda_89
No cóz,jak widac na stronie oni-nielegalni.pl jednak ludzie donosza... i to czasami Ci o których byśmy nawet nie pomysleli.

Gość bmhjlkk;;''
jakie to typowo polskie ja nie mam to ty tez nie bedziesz mial.

Gość a ja tam wole...
typowo polskie jest zlodziejstwo i oszukiwanie. mnie wkurza, ze place podatki, ktore moglyby isc np na nhs zamiast na zlodziei benefitow.

smiesza mnie ci wszyscy co pisza "oooo polska zawisc" "ja nie mam to ty tez nie bedziesz mial" hahahaha :D to zapewne ci ktorzy na lewo zalatwiaja sobie benefity, bo ci co maja je zgodnie z prawem nie maja sie czego obawiac :D bardzo dobrze, ze mozna podkablowac takiego co nieuczciwie pobiera benefity.. z jakiej racji ci uczciwi maja na niego pracowac?

i dokladnie tak jak napisal przedmowca te podatki moglyby isc na NHS, szkolnictwo itp, a nie na nierobow, ktorzy zyja z NIELEGALNYCH benefitow.. a jest ich naprawde duzo :/

Gość frr32
takim kablowaniem sami sobie wstyd robicie,a angole sie smieja, ale polak zawsze byl durny ale jak sie ma 20 pare lat i siano w glowie to tak jest wiadomo ze kradziez benefitow jest zla ,ale moze lepiej komus cos wytlumaczyc niz sprzedawac rodakow. Anglicy sie wam odwiecza? zawsze nas beda miec za 13 republike radziecka

Gość ja też mogę powiedzieć
"lepiej komus cos wytlumaczyc niz sprzedawac rodakow." jaja sobie robisz?:o myslisz że jak ktoś dostaje kasę za siedzenie na dupie nagle po twoim tłumaczeniu pójdzie do pracy żeby zarabiac niewiele więcej??? "Anglicy sie wam odwiecza?" a przepraszam kto oczekuje jakieś wdzięczności?Skoro tu mieszkam i płacę te cholerne podatki na tych nierobów to sprawa mnie też dotyczy i nie robię tego dla Anglików.To kradzież i tyle.Nie ma o czym dyskutować.

Gość opamietajcie sie
moim zdaniem trzeba to zglaszac. wolabym takze, zeby moje podatki szly na nhs, szkolnictwo, wiecej patroli policyjnych, a nie tych, ktorzy naciagaja fakt, czy naleza im sie zasilki. bo nie oklamujmy sie, to nie tylko te osoby, ktore nie pracuja je biora, duzo wsrod nich pracuje na czarno i nie dosc, ze podatkow nie placi, to jeszcze ciagnie benefity...

Gość owsianke
rrrrrrrr - nie rozumiem co chcesz zglaszac skoro facet bedzie sie dzieckiem przez rok zajmowal :D Ciekawe czy jak tobie sie dziecko urodzi to nie bedziesz chciala posiedziec rok w domu...

Gość ciało
Nie mylcie złodzieja z tym co bierze benefity legalnie. Nie popieram, że pewna część z Nas zamiast iść do roboty i zapracować kasę, przepracuje 20 godzin tygodniowo, po to tylko żeby w następnym roku podatkowym szarpnąć stówkę na tydzień z taxów. Ale spoko mają taki pomysł na życie to ok. Złodziej natomiast, pobiera benefity i dorabia na czarno ( niejednokrotnie grubą kasę) bądź kręci w inny sposób. NIe można takiej osoby nazwać inaczej jak nie "złodziej" Niestety nie dziwcie się ludziom, którym to się nie podoba. Bądź co bądź to oni łożą na te benefity. One z nieba się nie biorą. Ci co płacą podatki mają prawo być źli. Mylicie się też twierdząc, że Polacy są zawistni. Jakby jakikolwiek angol się dowiedział, o zaistniałym incydencie od razu by "podpieprzył" nie zależnie od tego czy złodziej będzie anglikiem, polakiem czy kimś tam jeszcze. Poczytajcie fora angielskie. Ludzie donoszą na swoje siostry i braci itp. Reasumując chodzi o to, że benefitjanci pobierający NIE LEgALNIE benefity, okradają ludzi, którzy pracują !!! Ale nie mylcie lenia ze złodziejem. Swoją drogą system jest chory. Ale nie ma co się podniecać od 2013 mało kto benefity dostanie :)

Gość Własnie się dowiedzialam
Ze mój znajomy - facet który jest szefem firmy budowlanej i ma mnóstwo kasy ma kobietę i dzieci i ona bierze benefity. Jako samotna matka. Dzieci często są u niego , mieszkają niedaleko ale osobno żeby nie stracić benefitow. Wyjeżdżają na egzotyczne wakacje on jeździ najnowszym audi... Nosz kurwa! Jak tak można?! Nie zgłoszeń bo baby nie znam a on jest samotny oficjalnie nic mu nie udowodnia ..

Gość nie mam zamiaru pracowac na
nierobow i oszukancow i tez bym zglosila takich delikwentow!!! a co!! okradaja mnie, a ja mam sie na to zgadzac?????

Gość oczywiscie ze trzeba
zgłaszac nienalznie pobierane benefity! jak ktos wyzej napisał - ci co pobieraja legalnie nie maja sie czego bac...niech sie boja cico oszukuja! i tu nie chodzi o zazdrosc bo nie iwem jak mozna zazdroscic oszukiwania1 ale chodzi o elemenarna uczciwość!

Gość nigdy nie mow nigdy@@@@@
tez zawsze potepialaem tych co okradaja panstwo z benefitow,i co? mowilem ja bym tak nie mogl az sie staLO tak ze zostalem bez pracy chodze szukam juz\ drugi mieisac i bylem w koncu zmuszony isc po benefity na teraz ale mi nie volno podjac wiecej pracy niz 16 godz ,zlozylem o benefit na teraz ale jak znajde normaLNA prace odrazu zostawie to bo czuje sie kaleka gdybym mial brac caly czas na przejsciowke to mozna popadlem w lekka depresje mam duzo (RACZEJ MIALEM) przyjaciol dopoki ja organizowalem im wekendy ,odkad ja potrzebuje pomocy kazdy sie zaslania kryzysem ok odsunallem 85% znajomych i zaczynam na nowo zyc...... moja mama zawsze mi powtarzala POLAK JAK CI NIE ZASZKODZIL TO JUZ CI POMOGL po latach przyznaje jej siweta racje ,jestesmy JEDYNYM narodem ktory nie pomaga sobie w zadnej sytuacji....... pozdrawiam z Derby

Gość ale tu nie chodzi
o ludzi, ktorzy słusznie pobieraja benefity tylko tych co bezprawnie

Gość lelumpolelum......
donoszenie w polsce jest traktowane z pogardą donoszenie w anglii na kogoś, kto łamie prawo to moralny obowiązek obywatela. jeżeli ktoś tego nie rozumie, to może powinien wrócić do swojego kraju, a nie okradać obce państwo. a takie rzucanie się i krytykowanie tych co zgłaszają takie przypadki, to już szczyt chamstwa. siedź cicho jeden z drugim i się módl, żeby do ciebie nie zapukali..... żal.pl po prostu i tyle!!!

Gość donoszenie jest wstretne
zawsze i wszedzie!Chyba,ze pomagamy komus,komu dzieje sie krzywda...Daj przyklad swoim dzieciom wlasciwym postepowaniem,a nie donoszeniem na innych!

Gość lelumpolelum......
a to ciekawa teoria. możesz to poprzeć jakimiś argumentami? tak, żebym zrozumiała, że tolerowanie przestępstwa jest ok??? tak, moja droga/drogi - to jest przestępstwo ścigane prawem. ale widać uderzyłam w stół i nożyce się odezwały. czy pasożytom społecznym dzieje się krzywda? nie sądzę. czy dawanie takiego przykładu dzieciom jaki ty proponujesz jest w porządku? naprawdę? jeżeli tak, to uświadom sobie, że to z tobą jest coś nie tak człowieku. Nie wolno tolerować ludzi, którzy są zdrowi, mogą pracować, a jednak jest im wygodniej pobierać zasiłki od państwa z moich podatków z mojej pracy. czy według ciebie mamy uczyć dzieci pasożytnictwa? takie chwasty jak ty należy wyrywać ze społeczeństwa, bo nic dobrego do niego nie wnosicie i NIC sobą nie reprezentujecie!!! rozumiesz? i jeszcze raz powtórzę. Nie podoba się system, to do domku. tam z zasiłków nie wyżyjesz i jak się nie weźmiesz do roboty, to będziesz dziadem pod kościołem.

Gość nic dodać-nic ująć
popieram w 100%. chwasty należy wyrywać. ale ciekawe jest, że chwasty się oburzają. na codzień cicho w domkach siedzą, ani be ani me po angielsku, a po zasiłi pierwsi. pasożytnictwo zjechało do europy zachodniej i się panoszy!!! siedź na tyłku cicho i nie pyskuj. a dziadem pod kościołem już jest, tylko jeszcze gorszym, bo ukrywa się jak w podziemiu. nie martw się, dopadną i ciebie. ciężkie czasy dla takich jak ty idą....

Gość Benefit sucker
Od roku na bezrobociu, 9 lat w UK. Wyspana, zadowolona. Na transport znizka, na silke zinzka, na szkoly znizka lub nie place wcale. Skonczone kursy ksiegowe, ale nie moge znalezc pracy, a za 6.19 nie zamierzam palcem ruszyc. Nie po to tyle kasy zainwestowalam w siebie, zeby pracowac w jakiejs fabryce mrozonek. Zreszta nadal sie ucze, a I owszem mam zamiar pracowac, ale tylko w ksiegowosci. Tymczasem dbam o siebie, wysypiam sie, dobrze odzywiam, nadal ksztalce I czekam na swe 5 minut. Tyle lat placilam podatki, to teraz nie mam zadnych wyrzutow sumienia, ze krolowa placi za moje mieszkanie.....nie pokoj moi drodzy I daje kieszonkowe. A wy zapier*** po 12 h dziennie, liczcie kazdego pensa....bo po co sie uczyc, jak niedlugo peknie wam kregoslup od harowania. Nigdy nie narzekalam na osoby na zasilkach, choc wielu przesadza z "besskutecznym"szukaniem pracy przez 10 lat, wiec tez sie nie wstydze ze sama jestem bezrobotna. No to lece sie pouczyc, bo kolejny egzamin tuz tuz, a wy pilot w reke I Polsat haha

Gość No I doopa
hmrc..... Napisz po polsku, bo wiekszosc tych debili nie zna angielskiego....haha

Gość No I doopa
A jak sie komus nie podoba, ze pracuje na czyjes benefity, to ma wybor. Zawsze moze sie zwolnic I tez niech inni placa..... Co za tepy narod Wystarczy sie zdecydowac