Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosssssół

rosół- czemu mi nie wyszedł?

Polecane posty

Gość rosssssół

wrzuciłam co trzeba, tyle co wrzuca zawsze matka, a wyszedł jakiś cienki :-o może powinien się jeszcze dłużej gotować? Warzywa w sumie nie są jeszcze zbyt miękkie. Prosze o pomoc :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość praktyka czyni mistrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakieee
miesko wrzucilas ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosssssół
wołowe spory kawałek i skrzydło indyka, moja matka też zwsze tyle wrzuca, warzyw też jest dużo. Ogólnie ile sie taki rosół powinien gotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadinne
bo rosol trzeba dlugo gotowac. im dluzej tym lepiej. z 1,5 -2 godziny minimum.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakieee
a ile juz twój sie gotuje ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosssssół
no nie dłużej niż godzinę, więc po prostu muszę być bardziej cierpliwa, dziękuję :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakieee
oj to jeszcze niech sie popyrtoli na gazie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosssssół
Dziękuje jeszcze raz, bo troche sie zestresowałam, chciałam zrobić niespdzianke rodzinie i szkoda by było jakby nie wyszło :-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ze dwie godziny
powinien sie gotowac,ale na minimalnym gazie. Pod koniec wrzuc ze dwa ząbki czosnku, w calosci,ale oczywiście obrane.A nzapoczatku ziele angielskie,pieprz- kilka ziarenek,ze dwa liście laurowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hkll
W nocy rosół gotujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hkll
Tylko nie zapomnij wyjąć warzyw jak już będą miekkie, żeby się nie rozgotowały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na twoim miejscu nie wzorowałabym się na matce. Potrawy przyrządzane bez własnej inwencji nie mają duszy..zresztą, jak wszystko inne... Rosół jest najprostszą zupą i po prostu nie może nie wyjść. Kiedy zaczynałam sobie gotować, wolałam coś zepsuć, zmarnować niż pytać o czyjeś rady, czy też przygotowywać dania trzymając się ściśle przepisu. Nie odpowiada mi kuchnia matki, niczego nie nauczyłam się od niej i moja będzie zupełnie inna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojjjc
ja gotuję rosół 3-4 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosssssół
wrzuciłam też kilka młodych ziemniaków i zastanawiam się czy dobrze, bo matka zawsze wrzucałą stare

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sama bzdury gadasz
moja mama dluzej gotuje rosol nawet jakies 4 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem czy dobrze zrobiłaś wrzucając młode bo nawet do zupy sie nie wrzuca bo dają gorzki posmak dlatego obgotowuje sie je w osobnym garnku a i nie rozumiem po co wogóle ziemniaki w rosole -nie jecie z makaronem? czasem wrzuca się ziemniaka jak się przesoli, a jeśli chodzi o warzywa to nie mozna przesadzić z marchewką bo bedzie za słodki ,dodaj tez rosołek z drobiu knora on sprawia że kolor robi się ładniejszy no i oczywiście magi ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×