Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

snaczek

Odnowa mebli

Polecane posty

Pomalowałam ostatnio pokój na waniliowy a jedna sciane na pomaranczowy. Problem tkwi w tym ,że mam niebieskie meble. Te pomarańczowy bardzo \"gryzie się\" z niebieskim. I myślałam o tym żeby obłożyc meble okleiną. Taką waniliową ,a 2 lub 3 szafki zrobić na pomarańczowo. Tylko nie wiem gdzie taką dostać. Czy ktoś wie gdzie można ją kupić i czy to jest wogóle dobry pomysł???

Gość
Będzie widać, że to okleina. Lepiej kup farbę akrylową do drewna i pomaluj wałkiem z gąbki, ale przedtem przetrzyj te meble porządnie papierem ściernym.

Właśnie dlatego musisz je porządnie zmatowić papierem ściernym, żeby farba nie spływała.

Gość grecik.,,.,.,
Wystarczy zwykla z castoramy -bez szału jesli chodzi o cene , zmatowic to podstawa ,ale nie papierem sciernym o duzych ziarnach tylko małych ,okleine tez tam dostaniesz .A moze dasz jakąś fakture na to mozesz to wykonac z czego kolwiek co masz pod ręka np w kuchni (kaszka manna ) albo specjalne drobne kuleczki sa do dostania w pasmateriach lub sklepie dla plastyków ( takie jak na paznokcie ),mozesz zrobic jakis wzorek z kuleczek np grecki albo jaki tam sobie wymyslisz , najpierw pomalujesz całosc a potem zrobisz szablon ,klej i obsypujesz i gotowe . Albo moze papier czerpany tez u plastyków -tylko musisz go zabezpieczyć lakierem jachtowym i gotowe .

Gość grecik.,,.,.,
ja mam tym zrobiony sufit nad wanna -papierem czerpanym -koszt 50 zł