Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekujacaaaaa

czy to mozliwe ze jestem w ciazy

Polecane posty

Gość oczekujacaaaaa

Spoznia mi sie okres juz 5 dni Czy spoznienia okresu moga byc wywolane np stresem ? Ostatnie okresy tzn ok kilku kiesiecy mialam dosc regularne A ostatni raz wspolzylam 4 miesiace temu czy moge byc w ciazy ? Prosze o powazne odpowiedzi jest to dla mnie wazne

Gość fffffff
raczej to niemożliwe

Gość fffffff
tak stres powoduje opoznienie .raczej nie jesrtes ale mozesz zawsze zrobic test

Gość sekret mnichan
ak rozpoznać ciążę, skąd mamy wiedzieć, że właśnie teraz rodzi się w nas nowe życie? Podane niżej pierwsze objawy ciąży występują we wczesnej ciąży, a więc do około 14-16 tygodnia. Pierwsze objawy ciąży u niektórych kobiet występują już w drugim tygodniu od zapłodnienia Jednym z pierwszych objawów jest oczywiście (chociaż nie zawsze) zatrzymanie miesiączki. Jeśli okres spóźnia się już kilka dni, a żadne środki antykoncepcyjne nie były stosowane, można zacząć podejrzewać ciążę. Nie panikuj! Brak miesiączki nie musi oznaczać ciąży. Okres spóźnia się z wielu różnych powodów, takich jak stres, przemęczenie, choroby.... Około ósmego tygodnia piersi stają się bardziej wrażliwe, bolesne, staję się także pełniejsze, a dookoła brodawek powstają niewielkie guzki, które są ujściami gruczołów łojowych. W tym okresie macica jest już powiększona mniej więcej do rozmiaru pomarańczy. Dziecko, które w niej już „zamieszkało” ma ok. 4,5 cm! Na początku ciąży zmieniają się też narządy płciowe, stają się sine i „rozpulchnione”. Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, to temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek. U niektórych kobiet w pierwszych tygodniach ciąży pojawiają się przebarwienia skórne – na wargach sromowych, brodawkach, linii biegnącej od pępka do spojenia łonowego, mogą pojawić się także przebarwienia na twarzy. Bardzo charakterystycznym objawem ciąży są też poranne nudności, a nawet wymioty, które ustępują po 14, 16 tygodniach, a rozpoczynają się już ok. 2 tygodniq od zapłodnienia. Może pojawić się także nadmierne wydzielanie śliny, a wiele kobiet skarży się także na nieprzyjemne zaparcia

Gość oczekujacaaaaa
nie mam zadnego z tych objawow Strasznie sie denerwuje ze mi sie okres spoznia Caly czas o tym mysle i tylko czekam kiedy sie pojwi ! :(

Gość djska
jak 4 miesiace temu a mialas juz 3 okresy to nie masz sie co martwic. Ja zawsze miałam regularne okresy co do dnia a rzyszła pora na mature, egzaminy na prawko, i takie tam to tez miałam takie wahanie raz nawet 12 dni węc dla mnie to byl dodatkowy stres. Chodź wtedy nie czułam jakoś specjalnie że się denerwuje ale to musiało w głowie się dziać wszystko. Spokojnie:)

Gość fffffff
jezeli kochalas sie 4 mies temu naoewno mialabys juz objawy i chyba brzuszek by sie juz powiekszal

Gość oczekujacaaaaa
czy ciaza w 4 miesiacu ciazy jest bardzo widoczny ?

Gość SEKRET MINICHAN
DAJ SE NA LUZ IM BARDZIEJ BEDZIESZ SIE DENERWOWAC TYM WIECEJ OBJAWOW BEDZIESZ SOBIE WMAWIAC I W DODATKU PRZEZ TO MOZE CI SIE OKRES SPOZNIAC DZIEWCZYNO WEZ SIE W GARSC I ZAJMIJ CZYMS INNYM DOPIERO W DNIU SPODZIEWANEJ MIESIACZKI ZROB TEST

Gość SEKRET MINICHAN
SORY NIE DOCZYTALAM JUZ MINAL TRIM OKRESU WIEC IDZ ZROB TEST Z KRWI BETE BEDZIESZ MIEC PEWNOSC 100%

Gość skoro uważasz że dziecko
w czwartym miesiącu czułabyś już ruchy dziecka :) Skoro nikt od środka nie kopie, to znaczy, że w ciąży nie jesteś :)

Gość oczekujacaaaaa
dzieki wszystkim troche się uspokoilam Mam problem z jelitem więc brzuszek zawsze mam troche wypelniony Mnichem masz rację za bardzo się stresuje ale na wszelki wypadek zrobie sobie test