Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusaczek

BLIZNA PO CC

Polecane posty

Gość agusaczek

Hej dziewczyny:)dokładnie 17 miesiecy temu miałam cięcie cesarskie a moja blizna do tej pory jest różowa myślałam ze wyblaknie czy to normalne?mój ginekolog powiedział że tak już zostanie a jedna dziewczyna po cc nie miala ani sladu tylko nie wiem po jakim czasie fakt ze tydzien po ranka zaczeła mi ropieć ale poszłam do lekarza i było ok...nie wiem od czego to zależy...

wszystko zalezy od organizmu, ale ja miałam tez takie cięcie (tyle że przy operacji innej niż poród nienaturalny) i powiem Ci, zę tez miałam nadzieje, ze szybciej zblednie. U mnie mineło w lutym 2 lata i blizna juz jest jasniutka, przez co duzo mniej widoczna! więc bądź pozytywnej mysli ;) chcroń ja przed słońcem - opalanie! ja zakrywałam długo jak chodziłam na solarium przykąłdowo. i jak sie tylko zagoiło to smarowałm maścią na blizny (nie pamietam jak sie nazywała)... nie wiem czy to cos pomogło, ale tez długo jeszcze była różowa... nie martw sie, będzie dobrze!!

Gość ertyf
u mnie po ok 2 latach zbladła całkowicie,a teraz po 4 część tak jakby zanikło,została tylko środkowa część tak parę cm:)

hej! ja jestem ponad 2 lata po cesarce i blizna nadal jest różowa...ja się tym nie przejmuję, przecież pod bielizną jej nawet nie widać, śmiało chodzę na basen w dwuczęściowym stroju...mnie też się słabo goiła, i w jednym miejscu puścił szef, miałam naświetlanie w szpitalu, ale nie jest tragicznie, smarowałam Rivanolem w maści i jest ok....