Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podróżniczka0007

Pytanie do często podróżujących samolotem

Polecane posty

Gość Podróżniczka0007

Już za tydz. lece liniami LOT do Chicago. Trasa podróży to: Kraków-Warszawa-Chicago. Najbardziej obawiam się tej przesiadki w Warszawie bo to jest moj pierwszy lot i spotkanie z lotniskiem. Pytanie: co robie, gdzie mam iść jak juz wysiade w Warszawie na lotnisku. Czy mam wychodzić ze wszystkimi pasażerami i odprawiać się jeszcze raz? Jak mam znaleźć samolot do Chicago?

Gość no no otowrzcie
upatrz sobiekogos i idz za nim caly czas :D anapowaznie jak sie boisz to zapyfaj kogos ktopracuj nalotnisku. pomiedzy lotami saconajmniej dwugodzinne przerwy wiec dasz rade

Gość ale_fajnie_cool
Akurat samolot do Chicago łatwo poznasz, bo to najgorszy gruchot na lotnisku.

Gość Podróżniczka0007
Ja mam tylko 1,5h do nastepnego lotu :(

conajmniej dwugodzinne przerwy:o chyba jak ci sie przysni. Kiedys mialam 30 minut na przesiadke. Warszawa nie ma az tak duzego lotniska. Jak wyladujesz w Chicago to sie zdziwisz:) A co do odprawy to musisz isc do okienka (bagaze poza podrecznym mozesz zostawic przetransferuja ci je do samolotu do Chicago), dostajesz bilet i dalej bramki ochrony i juz jestes na airside. na bilecie powinnas miec napisane ktory gate wiec spoko dasz rade

Gość Podróżniczka0007
Dziekuje fisiowna 🌻 . Skoro Warszawskie Okęcie to pikuś w porownaniu do O`Hare to mnie trochę uspokoiłaś :)

Gość Podróżniczka0007
Ale słyszałam, że po wylądowaniu mam iść w inną strone i szukać napisu "następne loty". Czy to prawda?

podrozujesz jedna linia wiec twoj bagaz powinien byc nadany prosto do Chicago. Dostaniesz od razu dwie karty pokladowe z wypisanymi miejscami, numerem bramy i godzina od ktorej zaczynaja boarding (az wstyd ale nie wiem jak to sie po polsku nazywa!) bedzie git! i generalnie jestes w czesci lotniska przeznaczonej dla osob po odprawie i nie powinnas jej opuszczac tylko szukac napisu \"connecting flights\" czy w warszawie \"trasnsfer\" czy \"polaczenia\" czy jakos tak :P