Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwenttt

Studia państwowe czy prywatne a przyszła praca

Polecane posty

Gość absolwenttt

Które studia dają lepsze perspektywy np. możliwości praktyk czy pracowania podczas dziennych ???

Gość skoro się zastanawiasz
to wybierz prywatne!

Gość fsdfsfffd
Trudno powiedziec poziom uczelni panstwowych spadł, teraz liczy sie doswiadczenie a praktyki robisz i w tej i w tej uczelni, najwazniejsze by nie miec gołego mgr tylko pracowac w czasie studiów i cos ze soba robic teraz wiele szkoł prywatnych ma wiekszy szacunek wsrod pracodawcow niz panstwowe

Gość absolwenttt
nie rozumiem? dlaczego mam wybrac prywatne skoro sie zastanawiam ?

Gość absolwenttt
@skoro sie zastanawiasz ???

Gość juka666
z doświadczenia wiem ze studia prywatne są łatwiejsze, prof zależy bo płacisz za naukę, a na państwowych wszyscy cię olewają:)

Gość absolwenttt
czyli latwiej godzic prace ze studiami ?

Gość omg omg
ja jestem na prywatnej i mam zagwarantowane praktyki, moja przyjaciółka na uniwerku sama je sobie załatwia. zresztą jak tak słucham jej narzekań to stwierdzam, że gdybym miała wybór to za nic nie poszłabym na państwówkę 🖐️

Jeśli masz wybór to nawet się nie zastanawiaj. Wybierz państwowe. Są bardziej prestiżowe. Mimo, że są dobre uczelnie prywatne, to nigdy nie przebiją swoich państwowych odpowiedników na poszczególnych kierunkach. Oczywiście są też bardzo słabe uczelnie państwowe w małych miasteczkach. Szkoda na nie czasu. Ja skończyłem 2 państwowe uczelnie w dużych miastach (Lublin, Kraków, kierunki ekonomiczne) i nie miałem problemów ze znalezieniem pracy w zawodzie (bank), mimo, że na studiach sporo przebalowałem i nie miałem doświadczenia. Napisałem na początku, że są bardziej prestiżowe i celowo nie wspominałem o poziomie, bo jest różny na różnych uczelniach. Jeśli się będziesz uczył to nauczysz się i na takiej i na takiej, ale dyplom państwowej lepiej wygląda. Porównaj mgr Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie (tak jak ja, wtedy jeszcze AE), a mgr jakiejś prywatnej Szkoły Gospodarki i Zarządzania (gdziekolwiek). Jasne?

Gość juka666
ja jestem na państwowych i godzę je ze studiami.. tylko praca na umowę zlecenie, jeśli chcesz studiować tylko po to żeby mieć papierek to idź na prywatne

Gość kobietki
ja studiuje 2 kierunki na panstwowym (uam) i za nic nie zamienilabym ich na uczelnie prywatna. nawet wykladowcy czesto mowia nam na zajeciach, ze na uczelniach prywatnych pracuja tylko dla kasy i, ze poziom wiekszosci studentow, ich podejscie do studiow jest zenujace... mam tez wielu znajomych na prywatnych uczelniach i potwierdzaja oni ta teze, ze tam za duzo sie uczyc nie trzeba, zeby zdac. jesli zalezy ci na wiedzy, nie na papierku to idz na uczelnie panstwowa.

Gość kobietki
oczywiscie sa szkoly prywatne bardzo prestizowe jak np. SWPS, ale jednak nie oszukujmy sie - wiekszosc wyzszych szkol czegos i czegos naprawde daje tylko i wylacznie papierek, bez wiedzy.

Gość koi koi
ja mając do wyboru psychologię kliniczną na swpsie a kliniczną na uniwersytecie warszawskim wybrałam swps. wykładowcy praktycznie ci sami, praktyki miałam załatwione, większa ilość specjalizacji/specjalności, więc akurat swps przebija uniwerek. ale nie wiem czy znajdziesz drugą taką szkołę prywatną jak swps, więc radziłabym ci ten uniwersytet :P

Jestem na państwowych i mam taki poziom i takich ludzi, że bardziej prestiżowa wydaje mi się zawodówka w Pcimiu Dolnym 🖐️ I moja uczelnia należy niby do dobrych :o

Gość dla prywatne sa lepsze
mniejsze wymogi, mnie idiotyzmow do wykucia, super pakrtyki i staz a to dla pracodawcy najwazniejsze...

Gość nie wiem skad to cenienie
panstwoych, spokojnie mozna na nie isc, dzis nie ma zadnych wymogow praktycznie, ale to durne stereotypy w spolecznestwie ze zamiast dobrych prywatnych ludzie wybieraja slabe pastwowe...

Gość jesli chcesz pracowac podczs
studiow to lepiej dac spokoj z panstwowkami, trudno to pogodzic...

Gość ademida
zależy jaki kierunek sobie wybierasz jeśli nie zamierzasz pracować w banku czy służbie medycznej itp to polecam zaoczne szybsza kariera lepsze perspektywy dłuższe doświadczenie

Gość pracuje w banku a jestem
po rpywatnych i to w centrali...

Gość domostwo
--> pracuje w banku a jestem ---> A jak inni pracownicy?

Gość prywatne sa lepzse

Gość ma ktos jeszcze jakas opinie

Gość heh taa lepsze uniwerki
i te humanistyczne kierunki, no wybacz wole mieć prywatne finanse niż biologie, geografie i inne bzdury i byc bezrobotnym...

Gość swieta praqda